Πώς μπορούμε να δούμε αν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία μας στο πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook;

Πώς μπορούμε να δούμε αν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία μας στο πρόσφατο σκάνδαλο του Facebook;
ired.gr

Η μεγαλύτερη αμφισβήτηση μέχρι στιγμής έχει να κάνει με το πώς κατάφεραν τα προσωπικά δεδομένα ορισμένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook να φθάσουν στα χέρια της Cambridge Analytica, μίας εταιρείας που έχει το ρόλο του πολιτικού συμβούλου.

Η εταιρεία όχι μόνο απέκτησε στα δεδομένα οποιουδήποτε έδωσε έγκριση σε ένα συγκεκριμένο quiz, αλλά το Facebook επέτρεψε στην εφαρμογή να αποκτήσει πρόσβαση και στα δεδομένα των φίλων του εκάστοτε χρήστη.

cambridge analytica λογότυπο

Αυτό σημαίνει πως ακόμα και εσείς να μη δώσατε πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων στο Facebook, δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι για το γεγονός πως τα δεδομένα σας δε χρησιμοποιήθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Τι ξέρει το Facebook για εμάς και πώς μπορούμε να κατεβάσουμε αντίγραφο των δεδομένων μας;

Όπως ανακοινώθηκε πριν δύο ημέρες περίπου, το Facebook θα ενημέρωνε μέσω ειδοποίησης όλους τους χρήστες σχετικά με το αν τα δεδομένα τους διέρρευσαν ή όχι, αν και μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών.

cambridge analytica διαρροή στοιχείων έλεγχος

Ευτυχώς όμως, δε χρειάζεται να περιμένουμε απαραίτητα κάποιο μήνυμα. Το Facebook έχει ένα link, το οποίο μας επιτρέπει να δούμε για το αν τα προσωπικά δεδομένα που ανήκουν σε εμάς ή σε φίλους μας, έχουν διαρρεύσει.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά (όχι απενεργοποιήσουμε) το προφίλ μας στο Facebook;

Εμείς το ελέγξαμε και είδαμε πως τα στοιχεία μας καθώς και αυτά των φίλων μας δε φαίνεται να έχουν διαρρεύσει

Ποια είναι τα δικά σας ευρήματα;