Οδηγός: Πώς επαναφέρουμε τη διαρρύθμιση της οθόνης αφετηρίας στο iPhone και στο iPad;

Οδηγός: Πώς επαναφέρουμε τη διαρρύθμιση της οθόνης αφετηρίας στο iPhone και στο iPad;
ired.gr

Έχετε θελήσει ποτέ να επαναφέρετε τη διαρρύθμιση της αρχικής οθόνης στο iPhone και στο iPad όπως αυτή ήταν όταν πρωτο-αγοράσατε τη συσκευή; Αν λοιπόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το iOS με την αρχική διάταξη των εικονιδίων στην οθόνη είτε θέλετε να ξεκινήσετε να τη “χτίσετε” εκ νέου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

οθόνη αφετηρίας iphone

Το iOS έχει τη δική επιλογή για να κάνουμε επαναφορά της οθόνης Αφετηρίας. Αν και η συγκεκριμένη λειτουργία υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια, φαίνεται πως για πολλούς είναι αρκετά δύσκολο να την εντοπίσουν, δεδομένου ότι βρίσκεται καλά κρυμμένη μέσα στις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Φιλτράρετε SMS και iMessages από αγνώστους στο iPhone και στο iPad

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία;

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις” της συσκευής μας και στη συνέχεια επιλέγουμε τα “Γενικά”.

οδηγός επαναφορά οθόνη αφετηρίας

Κατεβαίνουμε στο κάτω μέρος της οθόνης μέχρι να συναντήσουμε την ενότητα “Επαναφορά”.

οδηγός οθόνη αφετηρίας επαναφορά iphone

Εκεί θα βρούμε τη “Διαρρύθμιση οθόνης Αφετηρίας”. Την επιλέγουμε και στη μπάρα που εμφανίζεται πατάμε “Επαναφορά”.

οδηγός επαναφορά οθόνη αφετηρίας iphone

Επιστρέφουμε στην οθόνη Αφετηρίας. Θα διαπιστώσουμε πως η διάταξη των εικονιδίων είναι με αλφαβητική σειρά ενώ η πρώτη οθόνη του iPhone/iPad είναι ακριβώς όπως όταν ενεργοποιήσαμε για πρώτη φορά τη συσκευή (Πριν και μετά).

επαναφορά οθόνη αφετηρίας iPhone

Σημαντικό: Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως τυχόν φάκελοι με εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί θα διαγραφούν και οι εφαρμογές θα σκορπιστούν μέσα στο περιεχόμενο ανάλογα με την αλφαβητική τους κατάταξη. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα φάκελο που περιέχει τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Messenger, Instagram κ.λπ.) θα διαπιστώσετε πως πλέον ο φάκελος δεν υφίσταται και οι εφαρμογές έχουν διασκορπιστεί “χύμα” ανάμεσα στις υπόλοιπες εφαρμογές αλφαβητικά. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε δημιουργήσει φακέλους που θα πρέπει να διατηρήσετε μετά την οποιαδήποτε αλλαγή, καλό είναι να τους φωτογραφίσετε μέσω ενός στιγμιοτύπου οθόνης (screenshot).

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς να ενημερώνεστε μέσω του LED Flash για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Αυτή ήταν η διαδικασία με την οποία μπορείτε να επαναφέρετε στην “εργοστασιακή” διάταξη την οθόνη Αφετηρίας σε iPhone και iPad. Για τυχόν απορίες σχετικά με τη διαδικασία, είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια.