Τριπλή οπίσθια κάμερα στα iPhones του μέλλοντος;

Τριπλή οπίσθια κάμερα στα iPhones του μέλλοντος;
ired.gr

Μία αρκετά ύποπτη αναφορά από την Economic Daily News προβλέπει πως η Apple θα κυκλοφορήσει ένα iPhone με τρεις φακούς οπίσθιας κάμερας και βελτιωμένο zoom στα μέσα του επομένου έτους. Η μεταβατική περίοδος στο hardware, αναμένεται να έρθει μετά από δύο χρόνια από τότε που η εταιρεία εισήγαγε τη διπλή οπίσθια κάμερα στο iPhone 7 Plus, με τα φετινά iPhone 8 Plus και iPhone X να κινούνται στην ίδια γραμμή.

iphone κάμερες

Όπως επισημάνθηκε στο MacRumors, η αναφορά λέει πως δεδομένης της αύξησης του ανταγωνισμού στην αγορά των smartphone και ιδιαίτερα στον τομέα των καμερών, η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα iPhone με τρεις φακούς για πρώτη φορά μέσα στο δεύτερο μισό του 2019.

Διαβάστε επίσης: 7 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ταξιδιού για iPhone - iPad

Η Economic Daily News αναφέρει πως η Huawei έχει ήδη κυκλοφορήσει μία συσκευή με τριπλή κάμερα, η οποία είναι το P20 Pro. Όπως διαβάζουμε στο 9to5Google:

“Ο βασικός RBG αισθητήρας είναι στα 40MP ενώ υπάρχει και ο μονόχρωμος αισθητήρας στα 20MP. Ο βασικός φακός μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με f/1.8 ενώ ο δεύτερος μπορεί να τις βελτιώσει χρησιμοποιώντας f/1.6.

Πέρα όμως από τους δύο βασικούς φακούς, υπάρχει και ένας τρίτος φακός telephoto στα 8MP που χρησιμοποιείται για μακρινές φωτογραφίες δίνοντας τη δυνατότητα για μέχρι και 5x υβριδικό zoom.”

huawei p20 pro

Όσο για το υποτιθέμενο iPhone που θα ενσωματώνει μία αντίστοιχη υλοποίηση, η αναφορά προβλέπει πως θα έρθει με φακούς στα 12MP με δυνατότητα (πιθανότατα οπτικού) zoom έως και 5 φορές παραπάνω από αυτό που προσφέρει το υπάρχον hardware και είναι στο 2x.

Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τριπλή κάμερα που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα μελλοντικά iPhones. Αν κρίνουμε από την ασαφή αυτή αναφορά, μάλλον είναι καλύτερα να αντιμετωπίσουμε αυτά τα “νέα” με αρκετές επιφυλάξεις και σκεπτικισμό προς το παρόν, αν και ταιριάζουν με την προσήλωση της Apple που στοχεύει να ωθήσει την κάμερα του iPhone στα όρια.

iphone τριπλή κάμερα

Για τα φετινά μοντέλα, δεν έχει ακουστεί κάποια αντίστοιχη φήμη, οπότε μπορούμε να πιστέψουμε πως η τριπλή κάμερα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό των συσκευών του 2019. Αν υποθέσουμε πως μιλάμε για το δεύτερο μισό του 2019, τοποθετούμαστε κάπου τον Σεπτέμβριο, που είναι και το ετήσιο keynote της Apple, στο οποίο παρουσιάζονται τα νέα iPhones.

huawei p20 pro

Κλείνοντας

Ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος. Μπορεί η Apple να έχει ξεφύγει σε αρκετούς τομείς όπως είναι το iOS, οι επεξεργαστές, η απόδοση των συσκευών της και η πολυετής υποστήριξη με συνεχείς ενημερώσεις για τουλάχιστον μία τετραετία. Στον τομέα των καμερών όμως δε συμβαίνει το ίδιο. Αν και τα iPhones φέρουν εξαιρετικές κάμερες, δεν μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές προτάσεις. Η Huawei για παράδειγμα συνεργάζεται με τη LEICA, η Samsung έχει εξαιρετικό ιστορικό με τις κάμερες ενώ ακολουθούν και άλλοι κατασκευαστές.

Διαβάστε επίσης: 5 εκπληκτικές εφαρμογές για Mac - Μάρτιος

Το σενάριο της τριπλής κάμερας στο iPhone δε σημαίνει και την απόλυτη επιτυχία, αφού αυτό που μετράει περισσότερο είναι η συνταγή που θα ακολουθηθεί.