Οδηγός: Πώς να κάνετε το iPhone σας να αγνοήσει τα αδύναμα δίκτυα Wi-Fi

Οδηγός: Πώς να κάνετε το iPhone σας να αγνοήσει τα αδύναμα δίκτυα Wi-Fi
ired.gr

Έχει τύχει σε όλους μας να είμαστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi και να πλοηγούμαστε στο internet βλέποντας ένα video online στη συσκευή μας και εκεί που όλα κυλούν ομαλά, ξαφνικά η προβολή του περιεχομένου να διακόπτεται αφού η σύνδεση στο internet πλέον δεν είναι εφικτή. Θα διαπιστώσουμε πως η συσκευή μας έχει αποσυνδεθεί από το Wi-Fi λόγω ασθενούς σήματος η μπορεί να είναι οριακά συνδεδεμένη σε αυτό. Σε μία τέτοια περίπτωση εμείς θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε είτε τα δεδομένα, είτε να προσπαθήσουμε αν συνδεθούμε εκ νέου σε κάποιο διαθέσιμο δίκτυο Wi-Fi.

βοήθεια wifi

Στο iOS υπάρχει μία λειτουργία που έχουν αρκετοί κατηγορήσει και εδώ που τα λέμε, δικαιολογημένα. Το χαρακτηριστικό αυτό λέγεται Wi-Fi Assist. Όταν το ενεργοποιούμε, θα φροντίζει να ανιχνεύει αν η σύνδεση της συσκευής μας σε ένα δίκτυο Wi-Fi είναι ασθενής. Σε μία τέτοια περίπτωση θα απορρίπτει το δίκτυο Wi-Fi και θα φροντίζει να ενεργοποιεί τα δεδομένα για απρόσκοπτη αναπαραγωγή του περιεχομένου μας.

Διαβάστε επίσης: iOS Tip: Πώς να πηδήσετε στην κορυφή μίας ιστοσελίδας, στο Facebook και στις εφαρμογές του iPhone

Γιατί έχει κατηγορηθεί;

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει κατηγορηθεί αφού η εναλλαγή από το Wi-Fi στα δεδομένα γίνεται χωρίς ο χρήστης να ειδοποιείται, με αποτέλεσμα να καταναλώνονται εν αγνοία του. Εμείς θα σας δείξουμε την πολύ απλή διαδικασία ενεργοποίησης του Wi-Fi Assist. Οφείλουμε όμως να σας ενημερώσουμε πως καλό είναι να το χρησιμοποιήσετε μόνο αν τα δεδομένα σας είστε σίγουροι πως σας αρκούν και πως είναι αρκετά για τη χρήση που κάνετε.

Η διαδικασία

Αρχικά ανοίγουμε τις “Ρυθμίσεις” στο iPhone.

ρυθμίσεις iphone

Επιλέγουμε τα “Δεδομένα”.

βοήθεια wifi iphone

Πηγαίνοντας στο κάτω μέρος α δούμε την επιλογή “Βοήθεια Wi-Fi”. Την ενεργοποιούμε. Κάτω από τη “Βοήθεια Wi-Fi” βλέπουμε τον όγκο των δεδομένων που έχουν χρησιμοποιηθεί.

βοήθεια wifi iphone

Αυτό ήταν.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς να ενημερώνεστε μέσω του LED Flash για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Σας δείξαμε την ενεργοποίηση της λειτουργία “Βοήθεια Wi-Fi”. Με λίγη προσοχή θα μπορούσε να φανεί μία αρκετά χρήσιμη λειτουργία. Για οποιαδήποτε απορία ρωτήστε μας κάτω στα σχόλια.