Zuckerberg: Οι εταιρείες που σε χρεώνουν περισσότερο δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για σένα

Zuckerberg: Οι εταιρείες που σε χρεώνουν περισσότερο δεν ενδιαφέρονται απαραίτητα για σένα
ired.gr

Ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg απάντησε στις υπόνοιες του Tim Cook ότι οι εταιρείες που δε βασίζονται πάνω σε ένα μοντέλο διαφημίσεων είναι καλύτερες.

“Ξέρετε, θεωρώ αυτή τη διαμάχη, ότι από τη στιγμή που δεν πληρώνετε εμείς δε φροντίζουμε για εσάς, λίγο ιδιαίτερη”, τόνισε ο Zuckerberg σε συνέντευξη στο Vox με την Ezra Klein.

zuckerberg facebook

“Η αλήθεια είναι πως αν θες να χτίσεις μία υπηρεσία που θα βοηθήσει τον καθένα να επικοινωνήσει με τον οποιονδήποτε στον πλανήτη, θα διαπιστώσεις πως δεν έχουν όλοι την ικανότητα να πληρώσουν. Και γι’ αυτό το λόγο, δεδομένων των πολλών media, το να στηρίζεσαι πάνω σε ένα μοντέλο από διαφημίσεις, είναι η μόνη λύση για να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο”.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά (όχι απενεργοποιήσουμε) το προφίλ μας στο Facebook;

Την περασμένη εβδομάδα ο Tim Cook επισήμανε σε συνέντευξή του πως η Apple θα μπορούσε να κάνει πολλά

tim cook apple

χρήματα αν πουλούσε τα δεδομένα των πελατών της, αντί να στοχεύει τους χρήστες με διαφημίσεις που θα βασίζονται σε προσωπικές πληροφορίες. Το Facebook από την άλλη, είναι μία δωρεάν υπηρεσία που στηρίζεται στις διαφημίσεις για να έχει κέρδος.

Η Apple πουλάει ακριβά προϊόντα όπως iPads και iPhones και δεν στοχεύει τους χρήστες με διαφημίσεις.

Ο Cook ο οποίος ανέφερε πως για την Apple το απόρρητο των χρηστών είναι ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ πιστεύει πως το Facebook κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει την ικανότητα να συλλέγει τόσες πληροφορίες όσο τώρα.

“Η ικανότητα του να γνωρίζει κάποιος τις αναζητήσεις μου στον ιστό, τις επαφές μου καθώς και τις προτιμήσεις μου, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να σταματήσει”, ανέφερε ο Cook στο ετήσιο China Development Forum την περασμένη εβδομάδα.

tim cook apple ceo

Ο Zuckerberg από την πλευρά του τόνισε πως το Facebook είναι μία εταιρεία που εργάζεται σκληρά για να χρεώνει τους χρήστες όσο το δυνατόν λιγότερο και να παρέχει μία υπηρεσία που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Αυτό, συμπλήρωσε, δε σημαίνει πως η εταιρεία δε φροντίζει για τους χρήστες.

“Εν τέλει δεν πιστεύω πως όλα αυτά σημαίνουν πως δε φροντίζουμε για τους ανθρώπους. Απεναντίας, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να αφήσουμε τις εταιρείες να δουλέψουν σκληρά και να μην αναφέρουμε πως κάποιες εταιρείες που σε χρεώνουν περισσότερο σημαίνει πως φροντίζουν καλύτερα για σένα. Συγγνώμη, αλλά αυτό μου ακούγεται πολύ αστείο.”

apple facebook

Οι δηλώσεις του Zuckerberg ακολούθησαν ένα μήνα μετά από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών στοιχείων 50.000.000 χρηστών του Facebook και χρήσης τους χωρίς καμία εξουσιοδότηση από την Cambridge Analytica.

Διαβάστε επίσης: Tim Cook για Zuckerberg: Δε θα βρισκόμουν ποτέ στη θέση του!

Κλείνουμε υπενθυμίζοντας πως ο Tim Cook ανέφερε πως ενώ είναι κατά των ρυθμίσεων, θεωρεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά στο να υπάρξει μία ρύθμιση που αφενός είναι απαραίτητη και αφετέρου θα είναι σωστά δομημένη. Ο Cook συμπλήρωσε πως δεν θα είχε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση αν ήταν ο Zuckerberg!