Το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας της Apple θα μας κάνει καλύτερους οδηγούς

Το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας της Apple θα μας κάνει καλύτερους οδηγούς
ired.gr

Οι κακοί οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές από την Apple ως προς την οδήγηση, αν η τελευταία πατέντα της εταιρείας γίνει πραγματικότητα.

Τη στιγμή που όλοι στην τεχνολογική κοινότητα δουλεύουν πάνω στη δημιουργία συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, η Apple φαίνεται πως εξετάζει τρόπους με τους οποίους θα κάνει την οδήγηση για τους ανθρώπους πιο ασφαλή. Η Apple κατέθεσε πριν κάποιους μήνες (τώρα όμως είδε τα φώτα της δημοσιότητας) μία νέα πατέντα που παρουσιάζει ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας για αυτοκίνητα το οποίο θα παρουσιάζει στον οδηγό περισσότερα από αυτά που είναι μπροστά του και που μπορεί αυτός να δει με γυμνό μάτι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οδηγούμε μέχρι τώρα.

αυτοκίνητο apple

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έκανε και συνεχίζει να κάνει αρκετό θόρυβο με τους φτιαγμένους κόσμους της, η Apple βλέπει περισσότερες πιθανότητες της επαυξημένης πραγματικότητας στο να επικαλύπτει εικόνες και κείμενο μέσα στον πραγματικό κόσμο. Η νέα πατέντα της Apple δείχνει ακριβώς τον τρόπο που ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμο.

Διαβάστε επίσης: Νέα εργαλεία από την Apple τον Μάιο για επεξεργασία των δεδομένων iCloud και Apple ID

Η καταχώρηση έχει να κάνει με ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας το οποίο αξιοποιεί ένα προ-δημιουργημένο μοντέλο 3D του έξω κόσμου με σκοπό να βελτιώσει την απόδοση του περιεχομένου των γραφικών 3D για προβολή μίας σκηνής σε επαυξημένη πραγματικότητα. Στην περίπτωση της οδήγησης θα μπορούσε να είναι ο κόσμος μπροστά από το αυτοκίνητο. Πραγματικά εντυπωσιακό.

πατέντα επαυξημένη πραγματικότητα

Ο χρήστης μάλλον θα φοράει τον αντίστοιχο εξοπλισμό ή ενδεχομένως κάποια γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας ώστε να βλέπει τι είναι μπροστά του στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μερών που βρίσκονται πίσω από κτίρια ή λόφους.

Το σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας μπορεί να μετατρέπει αντίστοιχα τα τοπικά δεδομένα (για παράδειγμα διάφορα στοιχεία που θα συλλέγονται σε ένα σύννεφο από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου) με σκοπό να καθορίζουν πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μία σκηνή, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών για διάφορα εμπόδια στο δρόμο. Έτσι ακριβώς περιγράφεται η λειτουργία της συγκεκριμένης ενδεχόμενης υλοποίησης.

πατέντα επαυξημένη πραγματικότητα

Απλά μία πιθανότητα

Η Apple αναπτύσσει τα δικά της οχήματα αυτόνομης οδήγησης επιταχύνοντας προφανώς το έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν προβλήματα. Μη ξεχνάμε επίσης πως η Apple δεν είναι η μόνη που αναπτύσσει τέτοιου είδους οχήματα. Ο ανταγωνισμός με τη Google και τη Waymo είναι μεγάλος, ενώ η Uber δείχνει επίσης να ακολουθεί.

Διαβάστε επίσης: Τα iPhones που ήδη κυκλοφορούν νικούν κατά κράτος το επερχόμενο Note 9 της Samsung

Κάποιος που οδηγεί ένα αυτοκίνητο το οποίο στρίβει και κινείται μόνο του δε θα χρειάζεται ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που θα του δείχνει τις συνθήκες στον δρόμο, οπότε αυτό θα μπορούσε να είναι μία ακόμη ιδέα που μπορεί ποτέ να μην πραγματοποιηθεί. Ενδεχομένως η Apple να αντισταθμίζει τα στοιχήματά της. Αν τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης χρειαστούν αρκετά χρόνια για να κατακλύσουν τους δρόμους, εργαλεία που θα βοηθούν στην ασφαλέστερη οδήγηση ίσως βοηθήσουν στο μεσοδιάστημα.