iOS Tip: Πώς να πηδήσετε στην κορυφή μίας ιστοσελίδας, στο Facebook και στις εφαρμογές του iPhone

iOS Tip: Πώς να πηδήσετε στην κορυφή μίας ιστοσελίδας, στο Facebook και στις εφαρμογές του iPhone
ired.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε μέσα σε κάποια εφαρμογή όπως για παράδειγμα το Facebook ή σε κάποια ιστοσελίδα στο Safari και αφού έχουμε διαβάσει αυτό που μας ενδιαφέρει, θέλουμε να επιστρέψουμε στο πάνω μέρος της σελίδας για να δούμε το “μενού”. Στο Facebook ας πούμε θέλουμε να φτάσουμε στο πάνω μέρος για να κάνουμε “refresh” ώστε να ενημερωθεί η αρχική μας σελίδα.

γραμμή κατάστασης iPhone

Αν όμως έχουν περάσει 5 λεπτά που κατεβαίνουμε όλο και προς τα κάτω, η επιστροφή μπορεί να φανεί αρκετά κουραστική. Στο iOS έχουμε όμως τον τρόπο για να επιστρέψουμε μόνο με μία κίνηση στην κορυφή της σελίδας. Αρκεί μόνο ένα άγγιγμα στη γραμμή κατάστασης του iPhone. Η γραμμή κατάστασης είναι εκείνη η οριζόντια γραμμή, στην οποία απεικονίζεται η ώρα, το σήμα, το Wi-Fi (αν είμαστε συνδεδεμένοι), η μπαταρία και διάφορα άλλα στο επάνω μέρος της οθόνης του iPhone.

Διαβάστε επίσης: 18 μυστικά του Safari στο iOS

Αν λοιπόν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή της σελίδας, αγγίζουμε απλά οποιοδήποτε σημείο της γραμμής κατάστασης.

iPhone X

Αν και το iPhone X έχει την ιδιαιτερότητα του notch, δεν αλλάζει κάτι αφού και εδώ μπορούμε να κάνουμε απλό tap είτε κάτω από το notch είτε στις δύο γωνίες της οθόνης δεξιά και αριστερά από αυτό.

Safari

safari iphone

Εδώ ενδεχομένως να χρειαστούμε μία παραπάνω κίνηση. Όταν είμαστε σε μία σελίδα και διαβάζουμε το περιεχόμενό της, η μπάρα του Safari που περιέχει τη διεύθυνση της σελίδας που βρισκόμαστε, έχει κρυφτεί. Αγγίζοντας στη γραμμή κατάστασης μία φορά, η μπάρα αποκαλύπτεται. Kάνοντας ένα ακόμα tap, βρισκόμαστε αυτομάτως στην κορυφή της σελίδας που πλοηγούμαστε. Με άλλα λόγια, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άγγιγμα παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς να ενημερώνεστε μέσω του LED Flash για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Αυτός είναι ο τρόπος για να πηδήσουμε στην κορυφή μίας ιστοσελίδας, στο Facebook καθώς και σε άλλες εφαρμογές μέσα από την οθόνη του iPhone. Αν κάτι από τη διαδικασία δεν είναι σαφές, ενημερώστε μας στα σχόλια.