Τα iPhones που ήδη κυκλοφορούν νικούν κατά κράτος το επερχόμενο Note 9 της Samsung

Τα iPhones που ήδη κυκλοφορούν νικούν κατά κράτος το επερχόμενο Note 9 της Samsung
ired.gr

Πρόσφατα η Samsung κυκλοφόρησε τα Galaxy S9 και S9+. Πρόκειται για τις δύο πιο ισχυρές συσκευές της εταιρείας αφού είναι γρήγορες και προσφέρουν όντως μία πολύ καλή εμπειρία χρήσης. Οι μέχρι τώρα αναφορές, τοποθετούν αρκετά πιο κάτω τις πωλήσεις τους σε σχέση με τους προκατόχους τους S8 και S8+, αφού ουσιαστικά έχουν παρόμοιο design. Από την άλλη, οι χρήστες του S9 φαίνεται να είναι ευχαριστημένοι και αρκετά εντυπωσιασμένοι.

Υπάρχουν βέβαια και οι χρήστες που δεν αγόρασαν το S9 και απλά θα περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης ναυαρχίδας της εταιρείας για το 2018. Φυσικά, δεν εννοούμε το αναδιπλούμενο Galaxy X, αλλά το Galaxy Note 9. Δυστυχώς, αν και δεν αποτελεί έκπληξη, η πρώτη μεγάλη διαρροή για το Note 9 μας έφερε όχι και τόσο καλά νέα.

iphone x s9

Η πολιτική της Samsung

Όταν οι χρήστες περιμένουν από μία εταιρεία να κυκλοφορήσει τη νέα της ναυαρχίδα, θεωρούν πως θα πρόκειται για την καλύτερη συσκευή που έχει μέχρι τότε κατασκευαστεί. Αυτό είναι αλήθεια, αν και με τη Samsung δε φαίνεται να ισχύει. Αυτό συμβαίνει διότι η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά στοιχεία στη ναυαρχίδα του δευτέρου μισού του έτους με αυτά που χρησιμοποίησε σε αυτή του πρώτου μισού. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το S9 θα είναι ίδιο εσωτερικά με το Note 9. Μπορεί να έχουν γίνει μικροαλλαγές και μερικές βελτιώσεις αλλά οι συσκευές των δύο σειρών (S και Note) κάθε χρόνο είναι σχεδόν ίδιες ως προς την απόδοση.

Διαβάστε επίσης: Tim Cook για Zuckerberg: Δε θα βρισκόμουν ποτέ στη θέση του!

Τι αφορά η διαρροή;

Την Τετάρτη το απόγευμα, διαβάσαμε για την πρώτη μεγάλη διαρροή σχετικά με το Note 9. Τα αποτελέσματα του Geekbench 4 (benchmark test), που φιλοξενούνται στην ομώνυμη σελίδα, μας δίνουν μία πρώτη γεύση σχετικά με τις επιδόσεις του Note 9. Τα αποτελέσματα κυμαίνονται στα μέτρα του S9 με τις δύο συσκευές να μοιράζονται τον ίδιο επεξεργαστή που δεν είναι άλλος από τον Snapdragon 845.

Αν και περιμένουμε το Note 9 να κυκλοφορήσει κάπου τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο, τα αποτελέσματα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουν ιδιαίτερα. 

Επιδόσεις

note 9 επιδόσεις

Πώς τα πήγε το Note 9; Στο multi-core πέτυχε σκορ 2190 και 8806 στο multi-core. Αν και είναι εξαιρετικά αποτελέσματα, η μάχη με το iPhone δείχνει να μην είναι τόσο εύκολη. Το Note 9 που θα κυκλοφορήσει περίπου το ίδιο διάστημα με τις νέες συσκευές της Apple, θα είναι πιο αδύναμο από τα iPhones που ήδη κυκλοφορούν. Η προηγούμενη γενιά iPhone δηλαδή, θα μπορεί να νικήσει τις επιδόσεις του Note 9.

iphone geekbench

iPhone επιδοσεις

Όπως μπορείτε να δείτε, τα single-core αποτελέσματα των φετινών iPhone είναι σχεδόν διπλάσια από του Note 9. Η δοκιμή single-core είναι η πιο σημαντική μέτρηση, αφού εκεί φαίνεται πόσο καλά μία συσκευή μπορεί να χειριστεί καθημερινές τυπικές εργασίες. Τα iPhones του 2018 πέτυχαν μέχρι και 10005 στη δοκιμή multi-core, με το Note 9 να περιορίζεται στα 8806. Εμείς, όπως θα δείτε παρακάτω, “τρέξαμε” το Geekbench σε ένα iPhone Χ με το iOS 11.3 και όπως θα δείτε τα αποτελέσματα εντυπωσιάζουν ακόμα περισσότερο.

iphone x geekbench ios 11.3

Συνοψίζοντας

Αδιαμφησβήτητα, το S9 και το S9+ είναι δύο πολύ καλές συσκευές. Το ίδιο αναμένεται να είναι και το Note 9. Η τεχνογνωσία όμως και το ταίριασμα που έχει κάνει η Apple μεταξύ του software και του hardware στο iPhone είναι εκπληκτικό, με αποτέλεσμα να θέτει εκτός ανταγωνισμού τις συσκευές του Android οικοσυστήματος.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch οδήγησε σε εξιχνίαση φόνου στην Αυστραλία

Η Apple με το iOS 11 είχε μερικές κακές στιγμές, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα να υπονόμευαν την προαναφερθείσα πετυχημένη συνταγή. Αυτό όμως δεν αναιρεί κάτι. Το iOS 11.3 που κυκλοφόρησε πρόσφατα, όπως έδειξε και το προαναφερθέν benchmark που τρέξαμε, είναι μία από τις καλύτερες εκδόσεις των τελευταίων χρόνων που έχει δημιουργήσει ποτέ η Apple.