Τα περισσότερα νέα android smartphones είναι κλώνοι του iPhone X. Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την εγκοπή;

Τα περισσότερα νέα android smartphones είναι κλώνοι του iPhone X. Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την εγκοπή;
ired.gr

Αχ αυτό το notch. Αν πρόκειται για μία νέα μόδα στο σχεδιασμό των smartphones, τότε αυτή είναι το notch του iPhone X. Αν και για πολλούς η Apple δεν την η πρώτη που έκοψε το πάνω μέρος της οθόνης, οι κατασκευαστές Android συσκευών ανά τον κόσμο ξεκίνησαν να αντιγράφουν την Apple μανιωδώς. Μέχρι στιγμής, όλο και περισσότερες συσκευές android φέρουν το notch του iPhone X. Άλλοτε μικρότερο και άλλοτε μεγαλύτερο. Δύο μεγάλοι κατασκευαστές που δεν αντέγραψαν το notch, είναι η Samsung και η Xiaomi, δύο από τους κυριότερους ανταγωνιστές της Apple.

leagoo νοτψη

Οι λάτρεις του Android πραγματικά απεχθάνονται το notch του iPhone X και την ίδια στιγμή λυπούνται ακόμα περισσότερο όταν εταιρείες από το δικό τους “στρατόπεδο” το μιμούνται με έναν τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Αν ωστόσο και εσείς είστε ο χρήστης που δε θέλει να βλέπει στα μάτια του το notch γενικότερα, να ξέρετε πως σας έχουμε τη λύση.

Διαβάστε επίσης: Notch: Μία “κολλητική” καινοτομία του iPhone X

Η Apple εισήγαγε το notch στο iPhone X για έναν πολύ κύριο και βασικό λόγο. Η εταιρεία ήθελε να διατηρήσει μία συσκευή με ελάχιστα περιθώρια, ενσωματώνοντας σε αυτήν όσο περισσότερη οθόνη μπορούσε. Φυσικά, κάπου θα έπρεπε να μπει και η TrueDepth κάμερα η οποία περιέχει τη νέα μέθοδο ταυτοποίησης του χρήστη, γνωστή και ως Face ID. Αυτό, δεν μπορεί να ειπωθεί για τις Android συσκευές που αντέγραψαν πλήρως τον σχεδιασμό του iPhone X.

huawei p 20

Όλες εξ’ αυτών στο κάτω μέρος έχουν κάτι σαν “πηγούνι” επειδή δεν έχουν  τους πόρους για να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν τον σχεδιασμό των OLED μερικώς αναδιπλούμενων οθονών της Apple. Επιπλέον, καμία από αυτές δεν έχει ένα τόσο σύνθετο 3D σύστημα αναγνώρισης προσώπου πάνω από την οθόνη. Με λίγα λόγια χρηστικότητα δεν υπήρχε, παρά μόνο η ανάγκη να αντιγράψουν το iPhone X.

asus zenfone 5

Φυσικά, το πρόβλημα είναι πως πολλοί είναι αυτοί που δε θέλουν το iPhone. Αυτό αντιπροσωπεύει καλύτερα τους φανατικούς λάτρεις του Android που με τον τρόπο τους απαξιώνουν οτιδήποτε προέρχεται από την Apple. Ενώ όλα τα νέα smartphones μοιάζουν στο iPhone X - και έπονται και άλλοι κατασκευαστές αρκετά διάσημοι όπως η LG και η OnePlus - οι χρήστες θα έχουν όλο και λιγότερες επιλογές αν θέλουν να αποφύγουν το notch.

Βέβαια, υπάρχει φως στο τούνελ

Όπως αναφέρεται στο blog των Xda, μία νέα εφαρμογή στο Google Play store, είναι έτοιμη να διευθετήσει το ζήτημα. Ονομάζεται Nacho Notch - Notch Hider και κάνει αυτό που ακριβώς φαντάζεστε. Κρύβει το notch μαυρίζοντας τις πάνω πλευρές αριστερά και δεξιά της εγκοπής. Όλες οι πληροφορίες και οι ειδοποιήσεις, εννοείται πως εμφανίζονται κανονικά. Το καλύτερο όλων; Είναι εντελώς δωρεάν.

εφαρμογή nacho notch

Εδώ είναι η περιγραφή που συνοδεύει την εφαρμογή:

Ενδεχομένως να έχετε μία συσκευή με notch, αλλά μπορεί και όχι. Αν ναι, ενδεχομένως να ενοχλείστε από αυτή τη μαύρη εγκοπή που κόβει μέρος της φωτεινής οθόνης και των χρωμάτων της.

Αν η περιγραφή αυτή σου ταιριάζει, τότε μάλλον χρειάζεσαι την εφαρμογή. Το Nacho Notch κάνει τα χρώματα της μπάρας ειδοποιήσεων μαύρα όταν χρησιμοποιείς τη συσκευή σε θέση πορτρέτου.

iPhone X

Αν από την άλλη δεν έχεις notch στη συσκευή σου αλλά θέλεις να βλέπεις τη μαύρη μπάρα, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή. Βρίσκει δυναμικά το ύψος της μπάρας οπότε δε θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τη ρύθμιση του μεγέθους της.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς να ενημερώνεστε μέσω του LED Flash για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις στο iPhone

Κλείνοντας

Αν λοιπόν θέλετε να αγοράσετε μία android συσκευή η οποία φέρει notch, έχετε τη λύση για να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Βέβαια, το κατά πόσο ωραίο θα είναι το αποτέλεσμα από αισθητικής άποψης μένει να φανεί στο μέλλον. Μέχρι τότε, θα περιμένουμε.