Το Apple Watch οδήγησε σε εξιχνίαση φόνου στην Αυστραλία

Το Apple Watch οδήγησε σε εξιχνίαση φόνου στην Αυστραλία
ired.gr

Τη στιγμή που έχουμε ακούσει αρκετές ιστορίες όπου το Apple Watch έσωσε ζωές, η φορετή συσκευή της Apple κάνει τη διαφορά ακόμα και στην επίλυση εγκλημάτων. Το Apple Watch έγινε το στοιχείο κλειδί σε ένα φόνο που συνέβη στην Αυστραλία και εν τέλει οδήγησε στη σύλληψη του δολοφόνου.

apple watch ρολόι

Όπως μετέδωσε η Daily Mail μέσω του Venture Beat, η Myrna Nilsson δολοφονήθηκε στο σπίτι της τον Οκτώβριο του 2016. Η νύφη της, Caroline Nilsson, ανέφερε στην αστυνομία πως η Myrna δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα ανδρών οι οποίοι της έκλεισαν τον δρόμο για το σπίτι της, μετά από έναν καβγά στη διαδρομή με το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα!

Ωστόσο η Myrna φορούσε ένα Apple Watch την ώρα του συμβάντος και τα δεδομένα του ήταν το στοιχείο κλειδί για να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Η Carmen Matteo, η κατήγορος στην υπόθεση, είπε στο δικαστήριο πως η νύφη της Myrna έλεγε ψέματα αποδεδειγμένα και πως η σκηνή για εισβολή στο σπίτι ήταν φτιαχτή.

apple watch

“Η κυρία Matteo ανέφερε πως ένας δικαστικός εμπειρογνώμονας ανέλυσε το Apple Watch της νεκρής γυναίκας και είχε περιοριστεί ανάμεσα στο χρονικό σημείο της επίθεσης και στη χρονική στιγμή που επήλθε ο θάνατος. Όλο το διάστημα διήρκεσε 7 μόλις λεπτά.”

Ένα άλλο κομμάτι από την ιστορία της Caroline φαίνεται να εμπλέκει τα δεδομένα με μία υποτιθέμενη λογομαχία της Myrna με τους δράστες.

apple watch έξυπνο ρολόι

“Η κατήγορος είπε πως αν οι ώρες αυτές γίνουν αποδεκτές, τότε μιλάμε για αντιφατικές δηλώσεις από τους κατηγορούμενος αφού καταλήγουμε στο συμπέρασμα με βάση τα λεγόμενά τους πως η λογομαχία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.”

Τα δεδομένα του Apple Watch κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ενέδρα που στήθηκε στη Myron, με την Caroline Nilsson να κατηγορείται για το φόνο της πεθεράς της. Η Caroline είχε αρχικά μπει στη λίστα με τους ύποπτους, αλλά τα δεδομένα του Apple Watch ήταν αυτά τα οποία οδήγησαν το δικαστήριο να πάρει την απόφαση και να την καταδικάσει για το φόνο.

apple watch ρολόι

Εκπρόσωπος από το τμήμα δικηγόρων υπεράσπισης ανέφερε πως η Caroline πρόκειται να μην αποδεχτεί τις κατηγορίες και να επιστρέψει στο δικαστήριο εκ νέου τον Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch και το χαρακτηριστικό SOS αποδείχθηκαν σωτήρια για μία μητέρα και των 9 μηνών γιο της

Το Apple Watch έχει καλό ιστορικό

Όπως έχουμε διαβάσει και στο παρελθόν αλλά και μεις σας έχουμε αναφέρει με τη σειρά μας, το Apple Watch έχει φανεί σωτήριο σε αρκετές περιπτώσεις και δεν εννοούμε μόνο σε αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας. Πλέον, όπως φάνηκε, το έξυπνο ρολόι της Apple έχει την ιδιότητα να εξιχνιάζει και φόνους. Δεν έχουμε παραπάνω στοιχεία με το πώς κατάφεραν οι αρχές και μέσω ποιων στοιχείων να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους εξιχνιάζοντας το φόνο της Myron Nilsson.