Κυκλοφόρησε το iOS 11.3 για iPhone - iPad και το macOS High Sierra 10.13.4

Κυκλοφόρησε το iOS 11.3 για iPhone - iPad και το macOS High Sierra 10.13.4
ired.gr

Η Apple χθες το βράδυ στις 20:00 κυκλοφόρησε το iOS 11.3 για το iPhone και το iPad. Πρόκειται για τη δωδέκατη επίσημη ενημέρωση για το iOS 11, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2017. Η έκδοση 11.3 ήρθε μετά από ένα μήνα από τότε που κυκλοφόρησε η έκδοση 11.2.6, η οποία διόρθωνε bug που αφορούσε έναν χαρακτήρα της ινδικής γλώσσας Telugu.

iOS 11.3 σημειώσεις

Η ενημέρωση 11.3 είναι διαθέσιμη για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να την εγκαταστήσουν ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Οι συσκευές που περιλαμβάνονται στην ενημέρωση είναι το iPhone 5s ή νεότερο, το iPad mini 2 ή νεότερο, το iPad Air ή νεότερο, καθώς και το έκτης γενιάς iPod touch.

Υγεία μπαταρίας

Η νέα έκδοση φέρνει μαζί της αρκετά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων πολλών εξ’ αυτών που η Apple είχε υποσχεθεί εδώ και μήνες. Η ενημέρωση εισήγαγε το χαρακτηριστικό της υγείας της μπαταρίας το οποίο σχεδιάστηκε για να δίνει στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία της συσκευής τους. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο η Apple υποσχέθηκε πως θα εισάγει, μετά το σκάνδαλο με τον υπο-χρονισμό των συσκευών.

 ios 11.3 βελτιώσεις

Με τα εργαλεία της μπαταρίας, οι χρήστες μπορούν να δουν τη μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας καθώς και τις δυνατότητές της να ακουμπάει την κορυφή ως προς τις αποδόσεις της. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τον υπο-χρονισμό, ρισκάροντας να υποστούν απότομες απενεργοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Tim Cook για Zuckerberg: Δε θα βρισκόμουν ποτέ στη θέση του!

Ως προ-επιλογή το iOS 11.3 απενεργοποιεί την διαχείριση ενέργειας στο iPhone και την ενεργοποιεί ξανά όταν υπάρξει κάποια ξαφνική απενεργοποίηση. Η υγεία της μπαταρίας είναι μόνο για το iPhone.

ARKit 1.5

Το iOS 11.3 εισάγει επίσης το ARKit 1.5, μία νέα έκδοση του ARKit που θα επιτρέψει στους δημιουργούς να κάνουν περισσότερα με τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας. Το ARKit 1.5 μπορεί να ανιχνεύσει καλύτερα τις κάθετες επιφάνειες και τις εικόνες όπως αφίσες κ.λπ.

iOS 11.3 σημειώσεις

Animoji

Ως προς το iPhone X, έχουμε τέσσερα νέα Animoji (δράκος, αρκούδα, νεκροκεφαλή και λιοντάρι), ενώ παρατηρούμε πως βελτιώθηκαν και τα υπάρχοντα. Για παράδειγμα το λιοντάρι είναι λιγότερο λυπημένο.

animojis ios 11.3

Οθόνη απορρήτου

Μία σημαντική προσθήκη είναι και η οθόνη απορρήτου η οποία θα εμφανίζεται κάθε στιγμή που η Apple θα σας ζητάει διάφορες πληροφορίες. Η οθόνη απορρήτου θα εμφανίζεται επίσης κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει ορισμένες εφαρμογές για πρώτη φορά.

App Store

Στο App Store, μπορούμε πλέον να βλέπουμε τις κριτικές των εφαρμογών ακόμα πιο αναλυτικά αφού προστέθηκαν ορισμένα νέα φίλτρα. Πλέον έχουμε τις “Πιο χρήσιμες”, τις “Πιο ευνοϊκές”, τις “Πιο κρίσιμες” και τις “Πιο πρόσφατες”. Στην ενότητα “Ενημερώσεις” μπορούμε να δούμε το μέγεθος της κάθε ενημέρωσης για την εκάστοτε εφαρμογή. Αρκετές αλλαγές έχουν γίνει και στην εφαρμογή της μουσικής.

Άλλες βελτιώσεις

Βελτιώσεις έγιναν και στην ασφάλεια του Safari ενώ Handoff και Universal Clipboard έχουν επίσης βελτιωθεί. Επίσης, υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας και επιδιορθώσεις σφαλμάτων στο πληκτρολόγιο.

iOS 11.3 σημειώσεις

Πέραν αυτών, διορθώθηκαν και διάφορα bugs όπως αυτό που απέτρεπε την ενεργοποίηση της οθόνης τους iPhone σε μία εισερχόμενη κλήση. Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να εγκρίνουν τις οικογενειακές αγορές μέσω του Face ID.

Διαβάστε επίσης: Σύγκριση: iPad έκτης γενιάς VS iPad Pro 10.5 ιντσών

Εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως ενώ μέχρι την έκτη δοκιμαστική έκδοση είδαμε τη λειτουργία μηνύματα στο σύννεφο να λειτουργεί άψογα αν και στην επίσημη έκδοση, η λειτουργία έχει αφαιρεθεί.

macOS High Sierra 10.13.4

macos high sierra 10.13.4

Μαζί με το iOS 11.3, η Apple κυκλοφόρησε και το macOS High Sierra 10.13.4. Πρόκειται για την τέταρτη βασική ενημέρωση του High Sierra. Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη από το Mac App Store > καρτέλα ενημερώσεις. Η παρούσα έκδοση περιέχει βελτιώσεις στην απόδοση και επιδιορθώσεις σφαλμάτων. Πλέον, υπάρχει και επίσημα η υποστήριξη εξωτερικών επεξεργαστών γραφικών (eGPUs).