Tim Cook για Zuckerberg: Δε θα βρισκόμουν ποτέ στη θέση του!

Tim Cook για Zuckerberg: Δε θα βρισκόμουν ποτέ στη θέση του!
ired.gr

“Δε θα βρισκόμουν ποτέ στη θέση του”, απάντησε ο CEO της Apple, Tim Cook, όταν η Kara Swisher από το Decode τον ρώτησε τι ακριβώς θα έκανε αν ήταν στη θέση του Mark Zuckerberg.

Ο Cook συνέχισε να λέει πως το Facebook θα πρέπει να έχει τις δικές του ρυθμίσεις ώστε να προλαμβάνει τα σκάνδαλα που αφορούν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, αναφορικά με το πρόσφατο σκάνδαλο, αν και τώρα είναι πλέον αργά.

Mark Zuckerberg

“Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή ώστε κάποιοι άνθρωποι να σκεφτούν εις βάθος για το τι θα πρέπει να κάνουν σε αυτό το κομμάτι. Είναι ξεκάθαρο για μένα πως μία μεγάλη αλλαγή πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως εγώ προσωπικά δεν είμαι λάτρης των περιορισμών και των ρυθμίσεων, επειδή κάποιες φορές μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Ωστόσο, θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή είναι τόσο ιδιαίτερη και πήρε τέτοια έκταση, μία καλή ρύθμιση, σωστά δομημένη, κρίνεται απαραίτητη.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά (όχι απενεργοποιήσουμε) το προφίλ μας στο Facebook;

Ο Cook έκανε αυτά τα σχόλια σχετικά με τις ρυθμίσεις μέσα στα πλαίσια μίας ευρύτερης συνέντευξης με τη Swisher και τον Chris Hayes από το MSNBC, κατά την οποία καλύφθηκαν αρκετά ζητήματα.

Tim Cook

Όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν ο Cook, “εσείς”, δεν είστε τα προϊόντα της Apple και η Apple δεν κάνει τα χρήματά της πουλώντας τα δεδομένα των πελατών της. Ο Cook είπε χαρακτηριστικά πως το απόρρητο για την Apple είναι ένα “ανθρώπινο δικαίωμα, μία πολιτική ελευθερία.”

“Θα μπορούσαμε αν το θέλαμε να βγάλουμε πάρα πολλά χρήματα αν βλέπαμε τους πελάτες μας ως νομίσματα. Αν οι πελάτες μας ήταν τα προϊόντα μας. Έχουμε εκλεχθεί όχι για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε ποτέ στην προσωπικής σας ζωή.”

Η επιμέλεια είναι σημαντική για την Apple και αυτός είναι ένα από τα μέσα που ο Tim Cook πιστεύει πως το Facebook χειρίστηκε λανθασμένα. “Εμείς επιμελούμαστε το υλικό μας”, ανέφερε, “Δε θέλουμε υλικό πορνό μέσα στο App Store. Δε θέλουμε επίσης ρητορική μίσους μέσα στο App Store”, πρόσθεσε.

Mark Zuckerberg

“Η Apple εξετάζει κάθε λεπτομέρεια της κάθε εφαρμογής. Κάνει αυτό που υπόσχεται ότι όντως κάνει;”

Μέσα σε όλα αυτά, ο Tim Cook έδωσε κάποιες συμβουλές για το πώς θα καταφέρουν οι άνθρωποι να διατηρήσουν μυστικό το απόρρητό τους. Προτείνει οι χρήστες να διαβάζουν την πολιτική απορρήτου για κάθε εφαρμογή και κάθε ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν και επισκέπτονται αντίστοιχα, να χρησιμοποιούν την ιδιωτική περιήγηση και σε κάποιες περιπτώσεις να μπλοκάρουν τα cookies.

“Ο μόνος τρόπος για να προστατεύσεις τα δεδομένα σου, είναι να τα κρυπτογραφήσεις”, συμπλήρωσε.

Tim Cook

Όπως και αρκετοί από εμάς, έτσι και ο Cook θεωρεί τρομακτικό το να κοιτάει κάτι και αυτό να τον ακολουθεί σε όλο τον ιστό, κάτι που η Apple έχει περιορίσει με τα νέα εργαλεία σε macOS High Sierra και σε iOS 11.

“Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να κρύψουμε το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων στην οθόνη του iPhone;

Η Apple έχει δώσει προτεραιότητα στην προστασία των δεδομένων των χρηστών και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Tim Cook να καυτηριάσει τη στάση του Facebook και του Mark Zuckerberg απέναντι σε ένα τόσο φλέγον και ιδιαίτερο ζήτημα.