Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3 μόνο για το νέο iPad προς το παρόν

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11.3 μόνο για το νέο iPad προς το παρόν
ired.gr

Μία περίεργη κίνηση έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες και αφορά την κυκλοφορία του iOS 11.3 από την Apple μόνο για το νέο iPad. Αρκετοί θεωρούν “αψυχολόγητη” μία τέτοια κίνηση, κάτι στο οποίο θα συμφωνήσουμε. Η Apple δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες τακτικές. Από την άλλη, υπολογίζουμε πως μέσα στις επόμενες μέρες, η έκδοση 11.3 θα κάνει την εμφάνισή της και στις υπόλοιπες συσκευές.

νέο ipad 2018

Η έκτη δοκιμαστική έκδοση κυκλοφόρησε πριν αρκετές ημέρες και όσο ο καιρός περνάει, θεωρούμε πως η Apple θα δώσει την επίσημη έκδοση. Από τη στιγμή που τη διέθεσε στο νέο iPad, σημαίνει πως αυτή είναι έτοιμη. Άλλωστε όπως γράψαμε πρόσφατα, είχαμε χρόνια να δούμε μία τόσο καλή υλοποίηση από την Apple.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο iPad 9.7” με υποστήριξη για το Apple Pencil

Δεδομένου ότι οι πρώτες συσκευές θα φτάσουν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στα χέρια των χρηστών, ίσως η Apple να έκρινε σωστό να ενσωματώσει σε αυτές την πιο πρόσφατη έκδοση. Θεωρητικά, θα πρέπει να δούμε και μία έκδοση Golden Master πριν την επίσημη, αν και στο παρελθόν έχει συμβεί η τελευταία beta να γίνει και επίσημη έκδοση.

νέο iPad παρουσίαση

Τι σημαίνει Golden Master; Πρόκειται για την επίσημη έκδοση η οποία δίνεται πρώτα στους προγραμματιστές για να εξακριβωθεί ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Αν όλα κυλούν ομαλά, τότε η Golden Master, γίνεται και επίσημη έκδοση.

Ενδεχομένως, η τακτική που ακολουθεί η Apple να είναι και λίγο στρατηγικής φύσεως. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως επειδή οι χρήστες περιμένουν ήδη αρκετό καιρό, θεώρησε πως πρέπει να δώσει την έκδοση στο νέο iPad ώστε οι συσκευές να μπορέσουν να αναβαθμιστούν στο iOS 11.3 κατά τη διαμόρφωσή τους και να μη χρειάζεται να κάνουν τη διαδικασία αργότερα.

iOS 11.3

Από την άλλη, αν και δε θέλουμε να το πιστέψουμε, μπορεί η Apple να εντόπισε κάποιο bug στην έκδοση για το iPhone, οπότε έκρινε πως θα πρέπει να καθυστερήσει την όποια κίνηση πριν η έκδοση διορθωθεί πλήρως. Όλα αυτά αποτελούν απλές υποθέσεις χωρίς να υπάρχουν σαφείς επίσημες ενδείξεις που να αιτιολογούν το γεγονός.

Διαβάστε επίσης: iOS 11.3: Η καλύτερη έκδοση των τελευταίων ετών

Όπως ήδη ξέρουμε, το iOS 11.3 έχει φέρει αρκετά νέα στοιχεία όπως τα μηνύματα στο σύννεφο, τα νέα εργαλεία για τη διαχείριση της απόδοσης της συσκευής, νέα animojis, νέα έκδοση του ARKit, ενημέρωση της εφαρμογής “Υγεία” καθώς και μία νέα λειτουργία που βοηθά στο απόρρητο των χρηστών. Η Apple κατάφερε να ενσωματώσει όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά με έναν εκπληκτικό τρόπο, δημιουργώντας μία πολύ σταθερή έκδοση. Αν τυχόν αλλάξει κάτι στο προσκήνιο σχετικά με τη διάθεση της 11.3, θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε άμεσα.