Γιατί τα 25 megapixels δε χρειάζονται σε μία selfie camera;

Γιατί τα 25 megapixels δε χρειάζονται σε μία selfie camera;
ired.gr

Όταν τραβάμε μία selfie φωτογραφία είναι κάποια συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία ως προς την κάμερα που συνήθως εξετάζουμε. Για παράδειγμα θα πρέπει να έχει το ανάλογο εύρος πεδίου για να καλύψει εμάς και τους φίλους μας. Ιδανικά, θα πρέπει να έχει και το σωστό βάθος πεδίο, ώστε να ξεχωρίζετε από το υπόβαθρο. Αυτό φυσικά είναι κάτι εξαιρετικό όταν μιλάμε για φωτογραφίες σε συνθήκες κακού ή απλά χαμηλού φωτισμού.

oppo f7 εμπρόσθια κάμερα

Αυτό που δε χρειαζόμαστε απαραίτητα είναι ένας υψηλής ανάλυσης αισθητήρας, αφού μάλλον δε θα χρειαστεί να κάνετε ένα τέτοιο zoom που να φαίνεται ακόμα και η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Apple αρχίζει να κυριαρχεί όλο και περισσότερο στο mobile gaming;

Τι προσφέρει μία τέτοια κάμερα;

Αυτό ακριβώς όμως μπορείτε να κάνετε με τη selfie camera του Oppo F7, το οποίο ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Μέσα στα διάφορα χαρακτηριστικά της συσκευής, εντύπωση μας προκάλεσε η ύπαρξη μίας selfie κάμερας στα 25 megapixel. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη κάμερα έχει 3.5 φορές περισσότερα megapixels από την εμπρόσθια κάμερα του iPhone X.

oppo f7 κάμερα 25 megapixels

Η κάμερα των πολλών megapixel δεν είναι απαραίτητα ούτε καλό αλλά ούτε και κακό. Περισσότερα megapixels σημαίνουν μεγαλύτερες και κάποιες φορές με περισσότερη λεπτομέρεια εικόνες. Τα λιγότερα megapixels από την άλλη σημαίνουν καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οπότε το κλειδί είναι να επιτευχθεί η ισορροπία ανάμεσα στα δύο άκρα. Για να καταλάβετε το πόσα megapixels μία κάμερα πραγματικά χρειάζεται, θα σας πούμε απλά πως τα 8.3 megapixels μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες ανάλυσης 4K. 

Καθημερινή χρήση

Οι περισσότερες λεπτομέρειες που βρίσκουμε στις λήψεις από μία κάμερα των 25 megapixel, βοηθούν τους επαγγελματίες φωτογράφους. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το να αγγίζεις ή να τυπώνεις μία φωτογραφία σε μία πραγματικά μεγάλη μορφή. Για τυπική χρήση όμως (Facebook, Instagram ή για χρήση στο σπίτι) οι λεπτομέρειες που προσφέρονται, δεν είναι τόσο απαραίτητες.

samsung galaxy s9 iphone x

Η τοποθέτηση 25 megapixel μέσα σε μία selfie κάμερα, φαίνεται να είναι ένα λάθος χαρακτηριστικό για να στοχεύσει κάποιος. Όπως είπαμε και πιο πάνω, τα περισσότερα megapixels είναι αποδοτικότερα σε κανονικές συνθήκες, ενώ υστερούν αρκετά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Κάτι τέτοιο θα συμβεί και με την κάμερα του F7. Και από τη στιγμή που ο μέσος χρήστης δεν είναι επαγγελματίας φωτογράφος για να εκτυπώνει τις φωτογραφίες σε μέγεθος αφίσας ή να κάνει zoom σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες στο υπόβαθρο της φωτογραφίας, τα extra megapixels απλά είναι περιττά.

Εν τέλει

Το F7 προσφέρει κάποια χαρακτηριστικά που αφορούν την επαυξημένη πραγματικότητα , οπότε η καλύτερη ανάλυση θα μπορούσε εκεί να βοηθήσει.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το HDR στη φωτογραφία και πώς το χρησιμοποιούμε;

Το να τραβάς όμως καλές φωτογραφίες μάλλον έχει προτεραιότητα. Οπότε αν έχετε το iPhone X ή το Samsung Galaxy S9 με μόνο 7 ή 8 megapixel selfie κάμερα, δε χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού δε χάνετε κάτι το πραγματικά ουσιώδες.