Νέο Apple Watch μέσα στη χρονιά με μεγαλύτερη μπαταρία, νέο design και 15% μεγαλύτερη οθόνη

Νέο Apple Watch μέσα στη χρονιά με μεγαλύτερη μπαταρία, νέο design και 15% μεγαλύτερη οθόνη
ired.gr

Η KGI Securities, η γνωστή εταιρεία αναλύσεων και συγκεκριμένα ο διάσημος αναλυτής της Ming-Chi Kuo, ξεκίνησαν τις φήμες σχετικά με το Apple Watch Series 4, εκμεταλλευόμενοι ενδεχομένως το χθεσινό event, με μία νέα αναφορά που επισημαίνει την πρόθεση της εταιρείας να παρουσιάσει νέα μοντέλα Apple Watch με νέο σχεδιασμό, μέσα στο φθινόπωρο.

Νέα τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα νέα μοντέλα αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη οθόνη, ενισχυμένη παρακολούθηση της υγείας και καλύτερη αυτονομία ως προς τη μπαταρία.

Apple Watch έξυπνο ρολόι

Το Apple Watch έχει τον ίδιο σχεδιασμό από τότε που κυκλοφόρησε. Αυτό μάλλον φαίνεται πως θα αλλάξει με τον ερχομό του Series 4. Με την παρουσίαση να γίνεται μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ο Kuo αναφέρει πως τα νέα ρολόγια θα έχουν κατά 15% περίπου μεγαλύτερη οθόνη. Μέχρι στιγμής όλα τα ρολόγια της Apple έρχονται σε δύο διαστάσεις. Αυτές είναι τα 38mm και τα 42mm.

Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι πιο συνήθεις βλάβες στα iPhone 6 - 6 Plus - 6s - 7;

Ο αναλυτής (ο οποίος έχει τις περισσότερες επιτυχημένες προβλέψεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Apple) δεν αναφέρει αν το συνολικό πλαίσιο αναπτύσσεται ανάλογα.

Είναι πιθανό ο νέος σχεδιασμός να ενσωματώνει λεπτότερα bezels, κάτι που θα ευνοήσει την ύπαρξη μεγαλύτερης οθόνης στο Apple Watch Series 4, χωρίς να αυξάνει το συνολικό μέγεθος της συσκευής. Η αναφορά κάνει λόγο επίσης για μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, αν και κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο για το αν θα πραγματοποιηθεί.

Apple Watch έξυπνο ρολόι

Μεταξύ άλλων, ο Kuo αναφέρθηκε και σε άλλες πτυχές του προϊόντος, μιλώντας για νέους αισθητήρες για παρακολούθηση της υγείας, κάτι που ήδη υπάρχει, αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Στο παρελθόν διαβάσαμε πως η Apple δοκίμαζε την ενσωμάτωση ηλεκτροκαρδιογράφου στο Apple Watch με σκοπό οι χρήστες να μπορούν να ανιχνεύσουν σοβαρές καρδιακές παθήσεις.

Η Apple επίσης ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να ανιχνεύει μη επεμβατικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μέσα από το Apple Watch, αν και κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο να το δούμε μέσα στο νέο Apple Watch του 2018.

Πωλήσεις

Ο Kuo θεωρεί πως ο συνδυασμός ενός πιο μοντέρνου σχεδιασμού σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής στα προηγούμενα μοντέλα, θα οδηγήσει το Apple Watch σε νέα ρεκόρ πωλήσεων.

Apple watch έξυπνο ρολόι

Η πρόβλεψη της KGI βλέπει πωλήσεις της τάξεως των 22-24 εκατομμυρίων μονάδων Apple Watch μέσα στο 2018, επισημαίνοντας αύξηση κάπου στο 30% χρόνο με το χρόνο. Σε βάθος χρόνου, ο Kuo περιμένει τις πωλήσεις να αγγίξουν τις 50 εκατομμύρια μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Φιλτράρετε SMS και iMessages από αγνώστους στο iPhone και στο iPad

Apple Watch Series 4 τον Σεπτέμβριο;

Μάλλον όχι. Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, το νέο Apple Watch Series 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάπου τον Οκτώβριο. Δεδομένης της προσήλωσης που έχει επιδείξει η Apple στον τομέα της υγείας, περιμένουμε να δούμε νέα πράγματα και βελτίωση των ήδη υπαρχόντων χαρακτηριστικών. Μέχρι στιγμής είναι μία πολύ επιτυχημένη συσκευή και μία ανανέωση θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή στην αγορά, έναντι του ανταγωνισμού.