Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο iPad 9.7” με υποστήριξη για το Apple Pencil

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο iPad 9.7” με υποστήριξη για το Apple Pencil
ired.gr

Χθες στο εκπαιδευτικό event που έγινε στο Σικάγο, η Apple μεταξύ πολλών άλλων, ανακοίνωσε ένα νέο iPad στις 9.7 ίντσες. Η ίδια το περιέγραψε ως το πιο οικονομικό iPad επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να υποστηρίξει και το Apple Pencil. Ειδική μνεία έγινε και στο γεγονός πως η συσκευή σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει όσο το δυνατόν καλύτερα τις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το tablet των 9.7 ιντσών φέρει οθόνη Retina η οποία έχει έναν αισθητήρα αφής υψηλότερης ανάλυσης ώστε να είναι εφικτή η υποστήριξη για το Apple Pencil, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν συμβατό μόνο με το iPad Pro. Το Apple Pencil προσφέρει μία φυσική και ρευστή εμπειρία στο σχέδιο, με αισθητήρες που υπολογίζουν την πίεση και την κλίση της γραφίδας. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κρατούν σημειώσεις και να εικονογραφούν, χρησιμοποιώντας πολλές εφαρμογές.

νέο iPad παρουσίαση

Το νέο iPad έχει τον επεξεργαστή A10 Fusion με αρχιτεκτονική στα 64-bit, προσφέροντας 40% καλύτερες επιδόσεις στη CPU και 50% καλύτερη απόδοση στα γραφικά, σε σχέση με το iPad των 9.7 ιντσών της προηγούμενης γενιάς. Η Apple αναφέρει πως εμπρόσθια (1.2 megapixels) και οπίσθια κάμερα (8 megapixels) έχουν τη δυνατότητα λήψης video ανάλυσης HD για τα πάντα, ξεκινώντας από το scan αρχείων και καταλήγοντας στις κλήσεις FaceTime.

Διαβάστε επίσης: iOS 11.3: Η καλύτερη έκδοση των τελευταίων ετών

Μία από τις κυριότερες εφαρμογές που αφορούν το νέο iPad είναι η επαυξημένη πραγματικότητα, η οποία συνεπικουρείται από την εκπληκτική οθόνη Retina, ένα πανίσχυρο chip, ενισχυμένες κάμερες και εξελιγμένους αισθητήρες με ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο.

Το tablet σχεδιάστηκε για να είναι βολικό στη φορητότητα και στην αντοχή για τους μαθητές, φέροντας σώμα αλουμινίου.

Τιμή

Το iPad των 32GB με Wi-Fi, κοστίζει $329 στις Η.Π.Α ενώ το μοντέλο με Wi-Fi και Cellular κοστίζει $459. Το Apple Pencil δεν περιέχεται στη συσκευασία και συνεχίζει να πωλείται σαν ξεχωριστό αξεσουάρ στα $99. Τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το iPad στα $299 και το Apple Pencil στα $89.

νέο iPad χρώματα

Διαθεσιμότητα

Οι παραγγελίες για το νέο iPad άνοιξαν σήμερα ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στις εξής 25 χώρες:

Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Καναδάς, Κίνα, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Hong Kong, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Η.Α.Ε., Η.Βασίλειο και Η.Π.Α. Ινδία, Ρωσία, Ταϊλάνδη και Τουρκία θα ακολουθήσουν τον Απρίλιο, ενώ όλες οι άλλες χώρες θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε το Chrome OS tablet της Google στα 329€ με στόχο να αντικαταστήσει το iPad στην εκπαίδευση

Πρόκειται για μία πολύ καλή υλοποίηση από την Apple. Το γεγονός πως η Apple αποφάσισε να εισάγει δύο σειρές iPad (τα οικονομικά και τα Pro), είναι κάτι που βοήθησε και θα βοηθήσει την εταιρεία να αντισταθεί στην πτωτική πορεία που έχουν τα tablets γενικότερα.