iOS 11.3: Η καλύτερη έκδοση των τελευταίων ετών

iOS 11.3: Η καλύτερη έκδοση των τελευταίων ετών
ired.gr

Απέχουμε λίγα εικοσιτετράωρα από την επίσημη κυκλοφορία του iOS 11.3. Μέχρι στιγμής έχουμε δοκιμάσει όλες τις δοκιμαστικές (beta) εκδόσεις και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι διθυραμβικά σχόλια. Μετά την κρίση που πέρασε η Apple σχετικά με τη σταθερότητα του iOS 11, πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως η επερχόμενη έκδοση είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και δεν υπερβάλλουμε.

ios 11.3 beta

Δοκιμάσαμε τις beta εκδόσεις σε ένα iPhone X και σε ένα iPhone 7 Plus. Τα αποτελέσματα μας άφησαν έκπληκτους. Το παλιό, γλυκό, σταθερό, ταχύτατο και απροβλημάτιστο iOS που είχαμε να δούμε εδώ και αρκετά χρόνια, πλέον επέστρεψε. Βρισκόμαστε στην έκτη δοκιμαστική έκδοση και ενώ περιμέναμε πως και πως τα νέα χαρακτηριστικά όπως είναι τα μηνύματα στο σύννεφο, μόνο σε αυτά δε δώσαμε σημασία.

Αν και οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις είχαν αρκετά προβλήματα, από την τέταρτη beta και μετά τα πράγματα βελτιώθηκαν δραματικά. Ας πούμε ότι η Apple πάτησε ένα κουμπί και έχτισε εκ νέου όλο το λειτουργικό της (iOS).

Διαβάστε επίσης: Πόσο καινοτόμος είναι η Apple τελικά;

Για να μην είμαστε υπερβολικοί, είχαμε δει και στο παρελθόν καλές εκδόσεις και αρκετά κακές εννοείται. Η Apple ανέκαθεν μας έδινε κατά γενική ομολογία σταθερό iOS, αν και τα διάφορα θεματάκια έδειχναν να είναι εκεί.

Η επίσημη έκδοση μέχρι στιγμής είναι αυτή του iOS 11.2.6 η οποία ναι μεν είναι καλή… αλλά όχι τέλεια.

ios 11.3 δοκιμαστική έκδοση

Επειδή χρονοτριβούμε και δεν μπαίνουμε στην ουσία, ας αναφέρουμε μερικές από τις πτυχές του iOS 11.3 που μας εξέπληξαν. Τα πιο βασικά είναι η ομαλότητα για σεμινάριο, η απόκριση των εφαρμογών η οποία είναι ταχύτατη, η εξαιρετική διαχείριση της μπαταρίας και η πλήρης υπακοή στις εντολές του χρήστη χωρίς κανέναν αντίλογο. Πόσα χρόνια έχουμε να δούμε κάτι τέτοιο;

Σχετικά πρόσφατα αναφέραμε την απόφαση της Apple να ασχοληθεί με τη σταθερότητα των λειτουργικών της συστημάτων και να αναβάλλει την κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών με το επερχόμενο iOS 12. Φυσικά, συμφωνήσαμε. Φαίνεται πως ο Federighi έχει πιάσει δουλειά με τα πρώτα αποτελέσματα ήδη να έχουν φανεί. Ή μπορεί απλά ο Tim Cook να έβαλε τις φωνές… Δεν το ξέρουμε και λίγο μας νοιάζει εδώ που τα λέμε.

ios 11.3 beta animojis

Μικροπροβλήματα διαπιστώσαμε στην εφαρμογή της μουσικής τα οποία επιλύθηκαν μετά από μία επανεκκίνηση της συσκευής.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε την έκτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3

Από το iOS 7 και μετά η Apple προσέθεσε αρκετά νέα γραφικά, με αποτέλεσμα το iOS να χάσει την αίγλη που είχε μέχρι τότε. Αν και εξακολουθούσε να είναι εύχρηστο, ομαλό και γρήγορο, την ίδια στιγμή ήταν και κάπως “αδιάφορο”. Το νόημα είναι να πιάνεις στα χέρια σου τη συσκευή σου και να την ευχαριστιέσαι στο έπακρο για όσο τη χρησιμοποιείς. Ε λοιπόν αυτό συνέβη με το iOS 11.3. Θεωρούμε πως η τελική έκδοση θα ευχαριστήσει πολλούς χρήστες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να χαρούν τις συσκευές τους πολύ περισσότερο από πέρσι με το iOS 10! Αυτό είναι το iOS που θέλουμε!