Ανακοινώθηκε το Chrome OS tablet της Google στα 329€ με στόχο να αντικαταστήσει το iPad στην εκπαίδευση

Ανακοινώθηκε το Chrome OS tablet της Google στα 329€ με στόχο να αντικαταστήσει το iPad στην εκπαίδευση
ired.gr

Δεν απέχουμε πολλές ώρες από τη στιγμή που η Apple θα ανακοινώσει το νέο της οικονομικό iPad και η Google έσπευσε χθες να παρουσιάσει το πρώτο Chrome OS tablet. Το νέο δημιούργημα της Google έχει την ονομασία “Acer Chromebook Tab 10” και είναι το πρώτο tablet με λειτουργικό Chrome OS.

Μέχρι πρότινος, το Chrome OS είχε ενσωματωθεί μόνο σε laptops, desktops και σε υβριδικά tablets/PC.

Acer cromebook tab 10

Σύμφωνα με τη Google, το νέο Chromebook Tab 10 σχεδιάστηκε με σκοπό να δώσει στα σχολεία την εύκολη διαχείριση και τη δυνατότητα διαμοιρασμού που προσέφεραν τα Chromebook laptops.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Ως προς τα χαρακτηριστικά, έχουμε μία οθόνη των 9.7 ιντσών ανάλυσης 2048 x 1536. Φυσικά όπως και οι υπόλοιπες συσκευές που υποστηρίζουν το Chrome OS, έτσι και το νέο tablet, επιτρέπει την πρόσβαση στο Play Store της Google, ώστε καθηγητές και μαθητές να μπορούν να απολαύσουν εκατομμύρια εφαρμογές. Ο έλεγχος των tablets των μαθητών θα γίνεται από επαγγελματίες IT οι οποίοι θα χρησιμοποιούν τις Chromebook συσκευές που ήδη υπάρχουν στα σχολεία των Η.Π.Α.

Acer cromebook tab 10 γραφίδα

Μιλώντας για τις κάμερες, το νέο tablet φέρει εμπρόσθια HD κάμερα στα 2 megapixel, μαζί με δύο ηχεία και ένα μικρόφωνο. Η πίσω κάμερα είναι στα 5 megapixel και σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στα παιδιά να τραβούν φωτογραφίες και videos, με την αυτονομία να αγγίζει τις 9 ώρες χρήσης, κάτι που είναι πράγματι εκπληκτικό.

Διαβάστε επίσης: Το Facebook έχει συλλέξει το ιστορικό κλήσεων και τα SMS των συσκευών Android

Εσωτερικά χαρακτηριστικά

Στο εσωτερικό, τα γρανάζια του Chromebook Tab 10 γυρίζουν με έναν 6-πύρηνο 3399 RockChip επεξεργαστή ο οποίος συνοδεύεται από 4GB μνήμης RAM και 32GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Η συσκευή φορτίζει μέσω USB-C θύρας.

Acer cromebook tab 10 δύο όψεις

Κάθε ένα Chromebook tablet συνοδεύεται από μία Chromebook Wacom EMR γραφίδα η οποία δεν απαιτεί φόρτιση η ζεύξη. Χρησιμοποιεί έναν προηγμένο μηχανισμό μάθησης με σκοπό να προβλέπει τη γραφή των μαθητών για μία φυσική εμπειρία γραφής με ψηφιακή είσοδο μηδενικής καθυστέρησης για το σχέδιο, τις σημειώσεις και πολλά άλλα.

Η τιμή αυτού…

Τα Chromebooks είναι διάσημα, εύκολα στη χρήση και αποτελούν επιλογές χαμηλού κόστους, κάνοντας έτσι πολλά σχολεία να τα έχουν ήδη υιοθετήσει. Η Apple ουσιαστικά καλείται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, με το νέο οικονομικό φημολογούμενο iPad που πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει. Η Acer θα ξεκινήσει να πουλάει το Chromebook Tab 10 στα 329€ από τον Απρίλιο.

Apple Pencil και iPad

Αρκετές είναι οι φήμες που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί ένα iPad στα $259. Για να καταφέρει όμως να έχει τις αντίστοιχες λειτουργίες των Chrome OS συσκευών, θα πρέπει να υποστηρίζει το Apple Pencil.

iPad Apple Pencil γραφίδα

Ενδεχομένως η Apple να κατασκευάσει ένα πιο φθηνό Apple Pencil που θα συνοδεύει το iPad, αφού η γραφίδα της εταιρείας που ήδη κυκλοφορεί είναι αρκετά ακριβή.

Διαβάστε επίσης: Η RBC προβλέπει τις τιμές για τα iPhones του 2018

Πέρα από την τιμή η οποία ξέρουμε ότι θα είναι σχετικά χαμηλή, δε γνωρίζουμε και πολλά σχετικά με το iPad που θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες από τώρα, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι και το βράδυ. Να σημειώσουμε πως το αποψινό event δε θα μεταδοθεί από την Apple.