Οδηγός: Φιλτράρετε SMS και iMessages από αγνώστους στο iPhone και στο iPad

Οδηγός: Φιλτράρετε SMS και iMessages από αγνώστους στο iPhone και στο iPad
ired.gr

Το iPhone και το iPad είναι δύο συσκευές με αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Μία από αυτές είναι και η εφαρμογή μηνυμάτων, η οποία πέρα από τα απλά μηνύματα κειμένου (SMS), δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες Apple συσκευών, να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με τα iMessages, χωρίς να χρεώνονται από τον πάροχό κινητής τηλεφωνίας.

μηνύματα iphone ipad φιλτράρισμα

Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να λάβουμε ένα μήνυμα στο κινητό μας από έναν άγνωστο αποστολέα, του οποίου ο αριθμός τηλεφώνου δε βρίσκεται καταχωρημένος στις επαφές μας. Το iOS όμως μας δίνει τη δυνατότητα να απομονώσουμε τα μηνύματα των άγνωστων αποστολέων σε ξεχωριστή ενότητα, ώστε να μη συγχέονται με τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις επαφές μας.

Διαβάστε επίσης: iOS: αναλυτικός οδηγός για να ορίσετε ένα ισχυρό συνθηματικό στο iPhone και στο iPad

Επιπλέον, δε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για κάποιον ο οποίος δεν ανήκει στις επαφές σας.

Πάμε να δούμε τη διαδικασία αναλυτικά;

Ξεκινάμε ανοίγοντας τις “Ρυθμίσεις”. Κατεβαίνουμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε τα “Μηνύματα”.

μηνύματα iphone ipad φιλτράρισμα

Πλοηγούμαστε προς το κάτω μέρος. Θα δούμε την ενότητα “Άγνωστοι και ανεπιθύμητα” και την επιλέγουμε. Στο “Φίλτρο άγνωστων αποστολέων”, ενεργοποιούμε τον διακόπτη.

μηνύματα iphone ipad φιλτράρισμα

Βγαίνουμε από τις “Ρυθμίσεις” και ανοίγουμε την εφαρμογή των μηνυμάτων. Θα διαπιστώσουμε πως στο πάνω μέρος υπάρχουν δύο ενότητες. Η μία έχει τίτλο “Επαφές και SMS” και η δεύτερη “Άγνωστοι αποστολείς”.

μηνύματα iphone ipad φιλτράρισμα

Αν κάποιος σας στείλει μήνυμα και εσείς δεν έχετε τον αριθμό του, αυτό θα μπει στην ενότητα “Άγνωστοι αποστολείς”. Αν πάλι βρίσκεται στις επαφές σας, θα μπει στην ενότητα “Επαφές και SMS”.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ρυθμίστε και προσαρμόστε στο iPhone τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”

Αυτή ήταν η διαδικασία με την οποία μπορούμε να φιλτράρουμε τα μηνύματα αγνώστων αποστολέων στο iPhone και στο iPad. Αν κάτι από την παραπάνω διαδικασία δεν έγινε πλήρως κατανοητό, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια!