Η Apple προτείνει νέα emojis για άτομα με αναπηρία

Η Apple προτείνει νέα emojis για άτομα με αναπηρία
ired.gr

Προ ολίγων ημερών η Apple κατέθεσε πρόταση στο Unicode Consotium, προτείνοντας την υιοθέτηση μίας σειράς 13 νέων emoji για άτομα με αναπηρία.

Όπως διαβάζουμε στο Emojipedia, η Apple προτείνει emojis που θα απεικονίζουν ένα σκυλί οδηγό για τυφλούς, ένα ακουστικό για κωφάλαλους, ένα πρόσθετο χέρι και πόδι, την νοηματική γλώσσα, ένα άτομο σε μία αναπηρική καρέκλα και διάφορα άλλα. 

νέα emojis αναπηρίας

Στη πρότασή της η Apple αναφέρει πως θέλει να απεικονίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Επισημαίνει επίσης πως δεν πρόκειται για την πλήρη λίστα, καθώς δεν απεικονίζει κάθε μορφή αναπηρίας, αλλά πως σίγουρα είναι μία καλή αρχή.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να κρύψουμε το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων στην οθόνη του iPhone;

“Στην Apple πιστεύουμε πως η τεχνολογία πρέπει να είναι προσβάσιμη από τον καθένα προσφέροντας μία εμπειρία που υπηρετεί τις ανάγκες κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Προσθέτοντας emojis τα οποία είναι εμβληματικά για τη ζωή κάποιων χρηστών, βοηθάμε στην καλλιέργεια διαφορετικών τρόπων ζωής, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ανθρώπων με αναπηρία. Τα emojis είναι μία universal γλώσσα και ένα ισχυρό εργαλείο για επικοινωνία ως μία μορφή προσωπικής έκφρασης. Επίσης, δε χρησιμοποιούνται μόνο για να εκφράσει κάποιος τη δική του προσωπική εμπειρία, αλλά και για να υποστηρίξει κάποιον που αγαπά.

Αυτό είναι ένα νέο σετ από emojis, με το οποίο πιστεύουμε πως θα εκπροσωπήσουμε τα άτομα από τις πιο βασικές κατηγορίες αναπηρίας. Φυσικά, είμαστε ακόμα στην αρχή που σημαίνει πως θα επεκτείνουμε τη λίστα και με άλλες μορφές αναπηρίας.”

νέα emojis αναπηρίας

Για να δημιουργήσει η Apple τα νέα emojis, συνεργάστηκε με το America Council των ατόμων με τύφλωση, με το Celebral Palsy Foundation και με το National Association των ατόμων με κώφωση.

Η Apple αναφέρει πως η πρότασή της είναι ένα εκπληκτικό βήμα στην απεικόνιση διαφορετικών ανθρώπων. Η εταιρεία ελπίζει πως αυτή της η κίνηση θα αποτελέσει τη σπίθα για έναν παγκόσμιο διάλογο σχετικά με την καλύτερη αναπαράσταση για τα άτομα με αναπηρίες.

νέα emojis αναπηρίας

Η Apple είναι γνωστή για την αφοσιωμένη εργασία της στο να δημιουργεί προϊόντα που είναι προσβάσιμα σε όλους τους χρήστες, με τη σουίτα “Accessibility” που υπάρχει μέσα σε όλα τα iPhones, iPad, Macs και άλλα. Επίσης η εταιρεία διατηρεί τη δική της ενότητα σχετικά με την προσβασιμότητα μέσα στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, στην οποία μοιράζεται στοιχεία σχετικά με τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά της προσβασιμότητας και τις ιστορίες ανθρώπων που βελτίωσαν τη ζωή τους χρησιμοποιώντας προϊόντα της Apple.

Διαβάστε επίσης: Αναλυτής πιστεύει πως η Apple δουλεύει στη δημιουργία αναδιπλούμενου iPhone για το 2020

Το Unicode Consortium έχει ήδη ολοκληρώσει την έκδοση 11.0 σχετικά με τους χαρακτήρες που θα υιοθετηθούν από τους κατασκευαστές smartphone αργότερα μέσα στη χρονιά. Η Apple προτείνει την ενσωμάτωση των νέων χαρακτήρων στην έκδοση 12.0 που θα είναι διαθέσιμη το 2019.