Αναλυτής πιστεύει πως η Apple δουλεύει στη δημιουργία αναδιπλούμενου iPhone για το 2020

Αναλυτής πιστεύει πως η Apple δουλεύει στη δημιουργία αναδιπλούμενου iPhone για το 2020
ired.gr

Ένας αναλυτής της Bank of America πιστεύει πως o επόμενος ανα-σχεδιασμός του iPhone, μετά τη γενιά του iPhone X, θα είναι μία μορφή αναδιπλούμενων συσκευών. Μέσα από το CNBC, ο Merrill Lynch αναφέρει πως η Apple ήδη εργάζεται με τους προμηθευτές με σκοπό τη δημιουργία αναδιπλούμενης συσκευής, με προοπτικές να κυκλοφορήσει το 2020.

iPhone X iPhone 8

Η Samsung φαίνεται πως δουλεύει πάνω σε ένα αντίστοιχο project εδώ και αρκετό καιρό, αν και μάλλον δεν πρόκειται να το υλοποιήσει. Οι αναδιπλούμενες και εύκαμπτες συσκευές, είναι ξεκάθαρα το μέλλον. Το πότε θα γίνουν πραγματικότητα φτάνοντας την ίδια στιγμή στα χέρια του κοινού, κανείς ακόμα δεν το ξέρει.

Διαβάστε επίσης: Η Apple εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα στην κατασκευή MicroLED οθονών για το Apple Watch

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε πως η Apple δουλεύει με τους προμηθευτές πάνω στην “αναδιπλούμενη τεχνολογία”. Πέρσι, φήμες που ήρθαν στην επιφάνεια, ήθελαν την Apple να δουλεύει με την LG στην έρευνα σχετικά με την τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών.

σχέδια αναδιπλούμενη συσκευή

Το 2020 σαν χρονολογία ακούγεται αρκετά ιδανική αφού μιλάμε για δύο γενιές μετά τις σημερινές συσκευές… οι οποίες είναι αποφασιστικά άκαμπτες.

Η ανάπτυξη της OLED τεχνολογίας, βοηθάει στην πραγματοποίηση τέτοιων project κατά κάποιο τρόπο. Εν αντιθέσει με τα LCD panels, οι οθόνες OLED φτιάχνονται με ανεξάρτητα εικονοστοιχεία (pixels), κάτι που κάνει τις οθόνες πιο εύκαμπτες. Στην πραγματικότητα το OLED panel του iPhone X είναι τεχνικά μία εύκαμπτη OLED οθόνη.

iPhone X

Η Apple καμπύλωσε το κάτω μέρος της οθόνης, με σκοπό να δημιουργήσει πιο λεπτά περιθώρια σε εκείνο το σημείο. Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για ευκαμψία. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν επιτρέπει τη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου iPhone.

Η δημιουργία μίας αναδιπλούμενης συσκευής απαιτεί πολύ καινοτομία για να πραγματοποιηθεί. Δεν είναι απλά η δημιουργία μίας εύκαμπτης οθόνης. Όλα τα εσωτερικά μέρη της συσκευής πρέπει να έχουν την ιδιότητα της ευκαμψίας για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν είναι άλλωστε και το πιο εύκολο του να έχεις μία συσκευή η οποία να διπλώνει από την κορυφή της συσκευής μέχρι το κάτω μέρος της.

iPhone X

Όλα αυτά σημαίνουν εύκαμπτα εσωτερικά κυκλώματα και πλακέτες, εύκαμπτες μπαταρίες, εύκαμπτες μνήμες και αμέτρητα άλλα στοιχεία των οποίων το status quo όπως το ξέρουμε σήμερα, θα πρέπει να αλλάξει. Συνδυάζοντας αυτό με τις απαιτήσεις της αγοράς που θέλει τη δημιουργία όλο και πιο “χαριτωμένων”, πιο ισχυρών και πιο λεπτών συσκευών, πρόκειται πραγματικά για μία ανυπέρβλητη πρόκληση. Άρα τα δύο χρόνια από σήμερα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για μία τέτοια υλοποίηση.

Διαβάστε επίσης: DSLR vs Mirrorless: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Βγάζει νόημα το γεγονός πως η Apple ήδη μελετάει αυτές τις τεχνολογίες, αν και μπορεί η συγκεκριμένη αναφορά να σχετίζεται άμεσα με τις αναφορές σχετικά με την ενασχόληση της Apple με την τεχνολογία MicroLED για τη δημιουργία των δικών της οθονών. Όλα αυτά ακούγονται μεγαλειώδη και δύσκολα ενώ για να γίνουν έτσι όπως ακριβώς θα θέλει η Apple, μάλλον θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος.