Η Apple θα ξεκινήσει την παραγωγή των νέων συσκευών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους για την αποφυγή καθυστερήσεων

Η Apple θα ξεκινήσει την παραγωγή των νέων συσκευών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους για την αποφυγή καθυστερήσεων
ired.gr

Σύμφωνα με τη DigiTimes, η Apple σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή των νέων iPhone του 2018, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Όπως έχουμε τονίσει στο παρελθόν, αναμένεται να κυκλοφορήσουν τρεις νέες συσκευές, οι οποίες θα φέρουν Face ID ενώ δε θα έχουν Home Button.

Να θυμίσουμε επίσης πως στην περίπτωση του iPhone X, η Apple αντιμετώπισε προβλήματα στην παραγωγή του, εξαιτίας της έλλειψης αποθέματος των εξαρτημάτων της 3D αναγνώρισης προσώπου, κάτι που φυσικά η εταιρεία θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε φέτος.

iPhone X συσκευή

Πιο συγκεκριμένα, το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας της έλλειψης των υπέρυθρων lasers που χρησιμοποιήθηκαν στην TrueDepth κάμερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Apple να κυκλοφορήσει το iPhone X αργότερα από τα καθορισμένα ετήσια πλαίσια. Το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο, ενώ το iPhone X το Νοέμβριο.

iPhone X iPhone X plus συσκευές

Μερικές αναφορές έδειξαν πως η δοκιμαστική παραγωγή ολοκληρωμένων μονάδων iPhone X, δεν ξεκίνησε πριν τα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει κάπου τον Ιούλιο. Εξαιτίας του αριθμού συσκευών που απαιτεί η Apple για την κυκλοφορία ενός προϊόντος, τα νέα iPhones συναρμολογούνται μαζικά τουλάχιστον ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία τους.

Διαβάστε επίσης: Οι κατασκευαστές Android συσκευών θα ακολουθήσουν το Face ID της Apple σε τουλάχιστον δύο χρόνια

Με τα τρία νέα iPhones του 2018 να φέρουν Face ID, η Apple θα πρέπει να είναι σίγουρη πως δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα αποθέματά της όπως και πέρσι, ειδικά τώρα που δε θα υπάρξουν συσκευές για να κρατήσουν το κοινό σε εγρήγορση, όπως έγινε με το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus.

iPhone X iPhone 8

Το περιορισμένο απόθεμα σε VCSEL lasers, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην Apple. Όπως σας αναφέραμε σχετικά πρόσφατα, η Apple έκλεισε μία συμφωνία $400 εκατομμυρίων με τη Finisar, δεσμεύοντας όλα τα αποθέματα VCSEL lasers. Αυτό θα αφήσει πολύ πιο πίσω στη 3D αναγνώριση προσώπου τους κατασκευαστές Android, οι οποίοι δε θα έχουν τα ανάλογα αποθέματα για να ολοκληρώσουν τις υλοποιήσεις τους, πριν από το 2019.

Truedepth κάμερα

Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες συσκευές;

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, η Apple δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα έλλειψης των εξαρτημάτων της TrueDepth κάμερας για φέτος. Με τη δοκιμαστική παραγωγή να αρχίζει κάπου τον Απρίλιο, τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο, τηρώντας και πάλι πιστά το χρονοδιάγραμμα που η ίδια η Apple έχει ορίσει.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Πώς μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά (όχι απενεργοποιήσουμε) το προφίλ μας στο Facebook;

Η επόμενη γενιά iPhone αναμένεται να φέρει αρκετές αλλαγές. Η συσκευή των 6.5 ιντσών, θα φέρει μία OLED οθόνη με πολύ μικρά bezels και ένα notch, ενσωματώνοντας με αυτό τον τρόπο μία μεγαλύτερη οθόνη αλλά στις διαστάσεις του Plus μοντέλου που κυκλοφορεί στις 5.5 ίντσες. Το iPhone των 5.8 ιντσών, αναμένεται να φέρει βελτιώσεις σε σχέση με το τωρινό iPhone X, με την προοπτική για φθηνότερη τιμή πώλησης. Τέλος το iPhone στις 6.1 ίντσες, θα μοιάζει με το iPhone X, με τη διαφορά πως θα φέρει LCD οθόνη αντί OLED, ενώ δεν θα έχει κάποια άλλα χαρακτηριστικά όπως είναι το 3D Touch. Πέραν αυτών, το iPhone των 6.1 ιντσών, ενδέχεται να έρθει στην τιμή των $799.