Γιατί η Apple αρχίζει να κυριαρχεί όλο και περισσότερο στο mobile gaming;

Γιατί η Apple αρχίζει να κυριαρχεί όλο και περισσότερο στο mobile gaming;
ired.gr

Η Apple φαίνεται πως κυριαρχεί όλο και περισσότερο στην αγορά του mobile gaming μιας και οι χρήστες επιλέγουν το smartphone τους για να παίξουν μεγάλους τίτλους παιχνιδιών, όπου μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν μόνο για κονσόλες. Πιο κάτω θα δούμε γιατί το iOS πλεονεκτεί απέναντι στο Android όταν μιλάμε για gaming.

Ο Matthew Panzarino του Tech Crunch, προσπάθησε να εξηγήσει το γεγονός πως η Apple ενώ δεν παρουσιάζεται σε κάποιο συνέδριο, καταφέρνει, αν και απούσα, να κυριαρχεί. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Game Developer’s Conference.

fortnite παιχνίδι iOS

Ο Panzarino σημειώνει πως τα νέα από το event, μόνο το event δεν αφορούσαν, αναφερόμενος φυσικά στον θόρυβο που έγινε σχετικά με την κυκλοφορία του παιχνιδιού κονσόλας Fortnite, αποκλειστικά για το iOS. Λίγες μέρες αργότερα, το PUBG έκανε την εμφάνισή του σε iOS και Android.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Ρυθμίστε και προσαρμόστε στο iPhone τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση”

“Η κυκλοφορία του Fortnite, ειδικά, έκανε αισθητή την παρουσία του για πολλούς λόγους. Είναι πλήρες και ολοκληρωμένο παιχνίδι όπως ακριβώς παρουσιάζεται και στις κονσόλες, κυκλοφόρησε πρώτα για το iOS και υποστηρίζει το gaming μεταξύ παικτών από όλες τις κονσόλες.”

Σε μία συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του τομέα marketing για το iPhone και το iPad, Greg Joswiak, το Tech Crunch, κατάφερε να ανακαλύψει το πώς η Apple μέσω των αλλαγών στο App Store, μπόρεσε να προωθήσει το mobile gaming.

“Μίλησα με τον αντιπρόεδρο της Apple Greg Joswiak σχετικά με τη θέση της εταιρείας μέσα στη βιομηχανία”, αναφέρει ο Panzarino.

Ο Joswiak είπε πως:

“Το Gaming ανέκαθεν ήταν και είναι μία από τις πιο διάσημες κατηγορίες του App Store. Μία πρόσφατη ανανέωσή του, τοποθέτησε τα παιχνίδια στη δική τους ενότητα. Επιπλέον, υπάρχει και το πεδίο “Σήμερα”, στο οποίο παρουσιάζονται οι ιστορίες των εκάστοτε παιχνιδιών και των δημιουργών τους”.

App store ενότητα σήμερα

Το Tech Crunch κατάφερε να μάθει περισσότερα σχετικά με το πώς βλέπει η Apple την υπεροχή της απέναντι στο Android.

“Προσφέρουμε στους developers μία ομοιογενή βάση πελατών αφού το 90% των συσκευών “φοράνε” την τρέχουσα έκδοση του iOS. Οι πελάτες μας αγκαλιάζουν αυτές τις αλλαγές και τις ενημερώσεις γρήγορα, κάτι που επιτρέπει στους δημιουργούς να στοχεύουν σε νέα χαρακτηριστικά και σε νέες δυνατότητες των συσκευών ακόμα πιο γρήγορα”.

pubg παιχνίδι iOS

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το γεγονός πως η Epic Games αποφάσισε να κυκλοφορήσει το Fortnite πρώτα για το iOS, με την έκδοση για το Android να κάνει την εμφάνισή της μέσα στους επόμενους μήνες.

“Υπάρχει τεράστια ποικιλία συσκευών Android που θέλουμε να υποστηρίξουμε”, δήλωσε ο Nick Chester της Epic Games στο Forbes. “Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως οι Android παίχτες θα έχουν μία εξαιρετική εμπειρία, οπότε χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να το πετύχουμε αυτό”, συνέχισε.

Ο Joswiak δε δίστασε να μοιραστεί την άποψή του σχετικά με το γεγονός πως από δω και στο εξής, θα βλέπουμε παιχνίδια ποιότητας κονσόλας να έρχονται πρώτα στο iOS.

“Έφεραν τη συγκεκριμένη γενιά παιχνιδιών κονσόλας για το iOS”, αναφερόμενος φυσικά στο Fortninte και στο PUBG. “Είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο όταν μιλάμε για mobile gaming, αφού οι πλατφόρμες όπως το iPhone και το iOS προσφέρουν εντελώς μοναδικούς συνδυασμούς των χαρακτηριστικών μεταξύ hardware και software τα οποία ανανεώνονται γρήγορα.”

Ένα ακόμα προσόν της Apple είναι και το πόσο γρήγορα μπορεί να εφεύρει και να προσφέρει στους developers νέα τεχνολογία και νέες δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: Πόσο καινοτόμος είναι η Apple τελικά;

“Κάθε χρόνο μπορούμε να ενισχύουμε την τεχνολογία που φέρνουμε στους δημιουργούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εσείς συμφωνείτε με τα λεγόμενα του Joswiak; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.