Οδηγός: Πώς μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά (όχι απενεργοποιήσουμε) το προφίλ μας στο Facebook;

Οδηγός: Πώς μπορούμε να διαγράψουμε οριστικά (όχι απενεργοποιήσουμε) το προφίλ μας στο Facebook;
ired.gr

Αν τελικά δεν αντέχετε άλλο το πιο διάσημο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη και θέλετε πλέον να απαλλαγείτε οριστικά από αυτό, θα πρέπει να ξέρετε πως πλέον κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο δύσκολο και περίπλοκο. Πριν όμως διαγράψετε όλα τα posts, τα “Μου αρέσει” και τις φωτογραφίες σας, καλό θα ήταν να κατεβάσετε ένα αντίγραφο της συνολικής σας δραστηριότητας από τότε που δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας, μέχρι και σήμερα ακολουθώντας τη διαδικασία από εδώ.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε και από εδώ, το συγκεκριμένο αρχείο που πρόκειται να αποθηκεύσετε, περιέχει όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το προφίλ σας. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος.

Αντίγραφο δεδομένων facebook

Μόλις ολοκληρώσετε τη λήψη των Facebook δεδομένων δραστηριότητας, μπορείτε να διαγράψετε το προφίλ σας οριστικά.

Προσοχή: Από τη στιγμή που θα διαγράψετε το προφίλ σας, δε θα μπορείτε να το ανακτήσετε ξανά αφού η διαγραφή είναι οριστική.

Διαβάστε επίσης: iOS: Δείτε πώς να μπλοκάρετε τις αναβαθμίσεις - ενημερώσεις λογισμικού στο iPhone και στο iPad

Όταν λοιπόν είστε έτοιμοι, μπορείτε απλά να επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα, η οποία θα σας μεταφέρει αυτομάτως στο πεδίο διαγραφής του λογαριασμού (παραδόξως το Facebook δε δίνει τη δυνατότητα διαγραφής του προφίλ μέσα από τις ρυθμίσεις του). Μόλις πατήσετε στο “Διαγραφή του λογαριασμού μου”, το προφίλ σας σημειώνεται πως πρόκειται να τερματιστεί, ενώ δεν είναι προσβάσιμο σε άλλους χρήστες που θέλουν να το επισκεφτούν.

διαγραφή προφίλ facebook

Όπως διαβάζουμε εδώ, το Facebook δεν ολοκληρώνει τη διαγραφή εκείνη τη στιγμή αλλά δίνει ένα περιθώριο ορισμένων ημερών (14 συγκεκριμένα), σε περίπτωση που ο χρήστης μετανιώσει για την απόφασή του. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα συνδεθείτε έστω και για μία φορά στον λογαριασμό σας, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει από την αρχή. Αν λοιπόν έχουν περάσει 13 ημέρες και αύριο ο λογαριασμός σας πρόκειται να διαγραφεί, θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν συνδεθείτε σε αυτόν, θα πρέπει να περιμένετε εκ νέου άλλες 14 ημέρες.

Σχόλια που μπορεί να έχετε κάνει σε διάφορα posts, μπορεί να συνεχίσουν να φαίνονται ακόμα και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας. Το Facebook τονίζει επίσης πως διάφορα αρχεία καταγραφής θα παραμείνουν στη βάση δεδομένων του, επισημαίνοντας πως δε θα συσχετίζονται με προσωπικά αναγνωριστικά.

facebook πληροφορίες για διαγραφή

Η εταιρεία αναφέρει πως μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 90 ημέρες για να γίνει πλήρης διαγραφή του λογαριασμού σας και όλων των επιμέρους πληροφοριών από τη βάση δεδομένων.

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την εμφάνιση των διαθέσιμων ενημερώσεων στο εικονίδιο του App Store σε iPhone - iPad

Αν σκέφτεστε σοβαρά να “αποχωρήσετε” από το Facebook, έχετε κατά νου πως η εταιρεία έχει στην κατοχή της και άλλες διάσημες πλατφόρμες όπως το Instagram και το WhatsApp, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να διαγράψετε και τους εκεί λογαριασμούς σας.