Η Apple εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα στην κατασκευή MicroLED οθονών για το Apple Watch

Η Apple εργάζεται με απόλυτη μυστικότητα στην κατασκευή MicroLED οθονών για το Apple Watch
ired.gr

Η Apple έχει τις δικές της “μυστικές εγκαταστάσεις” στη Santa Clara της California, στις οποίες σχεδιάζει και δοκιμάζει την ίδια στιγμή τις δικές της οθόνες, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά από το Bloomberg. Η εταιρεία φαίνεται να χρησιμοποιεί την τεχνολογία MicroLED με απώτερο σκοπό να αντικαταστήσει τις OLED οθόνες της Samsung στις μελλοντικές της συσκευές. Μη ξεχνάμε πως αν και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται, δεδομένου ότι η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία εφοδιάζει την Apple με οθόνες, παράλληλα βρίσκονται σε διαρκή ανταγωνισμό.

Εγκαταστάσεις Apple microLED

Τι λέει η αναφορά;

“Ο τεχνολογικός γίγαντας [Apple], έχει κάνει μια εκπληκτική επένδυση στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς MicroLED οθονών, λένε ορισμένοι, ζητώντας ανωνυμία σχετικά με τα ονόματά τους για να συζητήσουν τα πλάνα εκ των έσω. Οι MicroLED οθόνες χρησιμοποιούν διαφορετικές φωτεινές ενώσεις από τις υπάρχουσες OLED οθόνες και υπόσχονται να κάνουν τα μελλοντικά gadgets λεπτότερα, φωτεινότερα και λιγότερο ενεργοβόρα.”

Οι επενδύσεις της Apple στην 

Apple lg συνεργασία

Η Apple επιθυμεί να επεκτείνει την αλυσίδα εφοδιασμού της πέρα από τη Samsung όπως έχει φημολογηθεί αρκετές φορές μέχρι τώρα, με τον Αμερικανικό κολοσσό να έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολαρίων, με σκοπό να βοηθήσει την LG displays να αναπτύξει τις οθόνες για το επερχόμενο iPhone X Plus.

MicroLED στο Apple Watch

Apple Watch

Ρίχνοντας μία ματιά πέρα από τις OLED οθόνες, αρκετοί πιστεύουν ότι η MicroLED θα είναι η επόμενη τεχνολογία οθονών στις φορητές συσκευές. Το ενδιαφέρον της Apple για τη συγκεκριμένη τεχνολογία εμφανίζεται  το 2014, όταν επιχείρησε να εξαγοράσει την LuxVue. Όπως διαβάζουμε, η Apple αναμένεται να επιχειρήσει την ενσωμάτωση των MicroLED οθονών για αρχή στο Apple Watch, με κάποιες φήμες να αναφέρουν πως κάτι τέτοιο πρόκειται να γίνει μέσα στη χρονιά που ήδη διανύουμε.

Το χρονικό της σχέσης Apple - MicroLED

Η σχέση αυτή είναι μία σχέση αγάπης και μίσους θα έλεγε κανείς. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple “σκότωσε το project πριν ένα χρόνο”. Την τελευταία στιγμή, πριν δηλαδή η Apple σταματήσει να ασχολείται με την εξέλιξη της MicroLED τεχνολογίας, τα πράγματα βελτιώθηκαν, με τους μηχανικούς της εταιρείας να σημειώνουν πρόοδο, φτάνοντας το project σε “advanced stage”.

Διαβάστε επίσης: Νέα χιουμοριστική διαφήμιση από την Apple για το Face ID του iPhone X

H κωδική ονομασία του προγράμματος είναι T159 με επικεφαλή τον Lynn Youngs, ο οποίος εργάστηκε στο παρελθόν για την Apple, στην ανάπτυξη των οθονών που προορίζονταν για το iPhone και το iPad. Τώρα, ασχολείται με την οθόνη του Apple Watch.

Apple watch οθόνη

Στις μυστικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, εργάζονται πάνω από 300 μηχανικοί που σχεδιάζουν τις οθόνες. Επίσης, όπως επισημαίνεται, απέχουν μόλις 15 λεπτά από το Apple Park.

MicroLED οθόνες: Φέτος ή στο μέλλον;

Συζητώντας για το πότε η συγκεκριμένη υλοποίηση θα φτάσεις τους καταναλωτές, η σημερινή αναφορά επισημαίνει πως απέχουμε ακόμα μερικά χρόνια από κάτι τέτοιο. Μπορεί ως τεχνολογία να έχει ωριμάσει, αλλά για να περάσει στην κυκλοφορία, σίγουρα θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα. 

Κλείνοντας

Το γεγονός ότι η Apple αναπτύσσει τη δική της MicroLED υλοποίηση σε μυστικές εγκαταστάσεις, έχει τη δική του σημασία. Δεδομένου του ανταγωνισμού, η Apple θέλει να κρατήσει όσο γίνεται κλειστά τα χαρτιά της, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφόρησε την έκτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3

Η Apple μέχρι στιγμής εφοδιάζεται οθόνες για τις συσκευές της από διάφορους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων είναι η Samsung, η Sharp, η LG και η Japan Display. Όταν κυκλοφορήσει τις δικές της οθόνες, όπως καταλαβαίνουμε, θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους παραπάνω κατασκευαστές.