Η Apple κυκλοφόρησε την έκτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3

Η Apple κυκλοφόρησε την έκτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3
ired.gr

Η Apple σήμερα κυκλοφόρησε την έκτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 11.3. Η έκδοση αυτή ήλθε λίγες μέρες μετά από την πέμπτη δοκιμαστική έκδοση και ένα μήνα μετά από την έκδοση 11.2.6 η οποία διόρθωσε ένα πρόβλημα που δημιουργούσε ένας χαρακτήρας της ινδικής γλώσσας Telugu.

Όσοι είναι public testers ή developers, μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Όπως είχαμε πει η έκδοση 11.3 έχει κάποια νέα χαρακτηριστικά με αυτά που δεσπόζουν να είναι τα μηνύματα στο σύννεφο και τα νέα εργαλεία διαχείρισης της μπαταρίας. Εξαιρετική φαίνεται να είναι και η έκδοση 1.5 για το ARKit με μεγαλύτερη ακρίβεια στους χάρτες καθώς και στις ακανόνιστες επιφάνειες αναγνωρίζοντας εικόνες και αντικείμενα τα οποία βρίσκονται σε τοίχους.

iOS 11.3 μηνύματα iCloud

Επίσης, στο iPhone X υπάρχουν τέσσερα νέα Animoji (δράκος, αρκούδα, νεκροκεφαλή και λιοντάρι).

Ως προς τα εργαλεία διαχείρισης της μπαταρίας, οι χρήστες πλέον μπορούν να δουν τη μέγιστη χωρητικότητά της, ενώ στις συσκευές που η μπαταρία έχει καταπονηθεί αρκετά και έχουν υπο-χρονιστεί, υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης - απενεργοποίησης του υπο-χρονισμού.

Διαβάστε επίσης: Νέο σκούρο θέμα (dark theme) στην εφαρμογή του YouTube για το iPhone - iPad και οδηγός ενεργοποίησής του

Ως default επιλογή το iOS 11.3 απενεργοποιεί το χαρακτηριστικό της διαχείρισης της απόδοσης ενώ το ενεργοποιεί, όταν η συσκευή αντιμετωπίσει μία ξαφνική απενεργοποίηση.

iOS 11.3  μπαταρία

Στις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις τους iOS 11.3 και tvOS 11.3, είχε εμφανιστεί και το airplay 2, με την Apple να το αποσύρει στην τρίτη δοκιμαστική έκδοση.

Άλλες μικρολεπτομέρειες αφορούν την εμφάνιση του μεγέθους της ενημέρωσης της κάθε εφαρμογής στο App Store, καθώς και την ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού του απορρήτου, που θα κάνει την εμφάνισή του κάθε φορά που η Apple θα ζητάει πληροφορίες από τους χρήστες.

iOS 11.3 μηνύματα σύννεφο

Ίσως η καλύτερη έκδοση των τελευταίων ετών

Το εννοούμε. Δοκιμάζοντας τις τελευταίες δοκιμαστικές εκδόσεις του iOS 11.3, παρατηρήσαμε πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες εκδόσεις που έχει “φτιάξει” η Apple τα τελευταία χρόνια. Μηδενικά lags, άριστη διαχείριση της μπαταρίας (χωρίς battery drains και τα σχετικά) και γενικότερα η εμπειρία χρήσης θα λέγαμε ότι είναι εξαιρετική. Θα μπορούσαμε να πούμε με σχετική σιγουριά πως το iOS 11.3 είναι ήδη έτοιμο. Δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην επίσημη διάθεση της έκδοσης 11.3, ελπίζουμε η Apple να μην κάνει κάποιο λάθος την τελευταία στιγμή που θα της κοστίσει.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: βγάλτε screenshot τις ιστορίες στο Instagram χωρίς ο χρήστης να λάβει κάποια ειδοποίηση

Όσο για το airplay 2, μάλλον η Apple θεώρησε πως δεν είναι έτοιμο σαν χαρακτηριστικό, οπότε και το απέσυρε για να το δώσει μάλλον μεταγενέστερα (στο iOS 12 ίσως). Επίσης η Apple απέκλεισε τις συσκευές 5s από το να βλέπουν την κατάσταση της μπαταρίας τους, κάτι που γεννά αρκετά ερωτήματα σχετικά με τα αίτια αυτής της κίνησης από την εταιρεία. Να τονίσουμε πως το iPhone 5s δεν ήταν μέσα στη λίστα των συσκευών που υπο-χρονίστηκαν από την Apple.