Νέο σκούρο θέμα (dark theme) στην εφαρμογή του YouTube για το iPhone - iPad και οδηγός ενεργοποίησής του

Νέο σκούρο θέμα (dark theme) στην εφαρμογή του YouTube για το iPhone - iPad και οδηγός ενεργοποίησής του
ired.gr

H Google προχώρησε σε κάτι το οποίο η Apple πεισματικά αρνείται να ενσωματώσει στο λειτουργικό σύστημα των φορητών της συσκευών, που ακούει στην ονομασία iOS.

Η εφαρμογή του YouTube για το iPhone και το iPad, απέκτησε το δικό της σκούρο θέμα (όπως η Google το ονομάζει) και πλέον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν στις συσκευές τους.

YouTube iPhone σκούρο θέμα

Η αλήθεια είναι ότι το χρώμα δεν είναι “dark”, μαύρο δηλαδή, αλλά είναι κάτι μεταξύ γκρι και μαύρου. Αν και πολλοί θα το προτιμούσαν εντελώς μαύρο, η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν είναι και τόσο άσχημο. Διαφορά θα δουν στην αυτονομία των συσκευών τους οι κάτοχοι του iPhone X λόγω της OLED οθόνης, η οποία “ξεκουράζεται” όταν καλείται να απεικονίσει σκούρα χρώματα, εξοικονομώντας την ίδια στιγμή ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Τι ξέρει το Facebook για εμάς και πώς μπορούμε να κατεβάσουμε αντίγραφο των δεδομένων μας;

Πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το “σκούρο θέμα” στην εφαρμογή του YouTube στο iPhone και στο iPad ;

Αρχικά, ανοίγουμε την εφαρμογή του YouTube και επιλέγουμε το εικονίδιο του λογαριασμού μας στο πάνω μέρος δεξιά.

Οδηγός YouTube σκούρο θέμα

Στην καρτέλα που θα εμφανιστεί, πατάμε στις “Ρυθμίσεις”. Στις επιλογές που εμφανίζονται βλέπουμε στο πάνω μέρος την επιλογή “Σκούρο θέμα”. Ενεργοποιούμε τον διακόπτη.

σκούρο θέμα YouTube

Όπως θα διαπιστώσουμε, το θέμα μας έχει ήδη εφαρμοστεί.

σκούρο θέμα YouTube

σκούρο θέμα YouTube

YouTube iPhone σκούρο θέμα

Η ενημέρωση ήρθε στη χώρα μας σταδιακά. Τις πρώτες μέρες, μόνο ορισμένοι χρήστες μπορούσαν να την εγκαταστήσουν.

Και η Apple ;

Η Apple ακολουθεί τη δική της τακτική απέναντι στο “dark mode” για το iOS, αρνούμενη μέχρι στιγμής κατηγορηματικά θα έλεγε κανείς, να εκπληρώσει το αίτημα μίας μεγάλης μερίδας του κοινού της.

Αν και εφόσον ο προσανατολισμός της είναι οι OLED οθόνες, το dark mode θα βοηθούσε αισθητά στην αυτονομία των συσκευών. Επιπλέον, το μαύρο θέμα στο iOS θα αποτελούσε και μία εξαιρετική σχεδιαστική επιλογή ανανέωσης του λειτουργικού συστήματος, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να το επιλέξει.

Διαβάστε επίσης: Νέα σελίδα “Families” από την Apple με συμβουλές προστασίας προς τους γονείς για τα παιδιά

Αν και τα concepts που έχουν βγει για το iOS 12, είναι απλά concepts και μόνο. απεικονίζουν την ύπαρξη του dark mode, κάτι που προσωπικά μας άρεσε. Το αν η Apple θα επιλέξει να το ενσωματώσει στην επερχόμενη έκδοση του iOS, μένει να φανεί στο WWDC του Ιουνίου στο San Jose της Καλιφόρνια.