Νέα σελίδα “Families” από την Apple με συμβουλές προστασίας προς τους γονείς για τα παιδιά

Νέα σελίδα “Families” από την Apple με συμβουλές προστασίας προς τους γονείς για τα παιδιά
ired.gr

Η Apple αντιμετωπίζει μία όλο και αυξανόμενη πίεση από τους επενδυτές στο να κάνει περισσότερα με σκοπό να χαλιναγωγήσει την τεχνολογική εξάρτηση, δίνοντας την ίδια στιγμή στους γονείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα πρέπει τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν ένα Apple προϊόν.

Έτσι λοιπόν η Apple, θέλοντας να απαντήσει σε αυτές τις ανησυχίες που την κατηγορούσαν για αδράνεια πάνω στην προστασία των παιδιών, δημιούργησε μία νέα υπο-σελίδα μέσα στην κύρια ιστοσελίδα της με την ονομασία “Families”, δίνοντας συμβουλές και εξηγώντας στους γονείς διάφορους τρόπους ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους κατά τη χρήση της τεχνολογίας.

Family σελίδα apple

Τι περιέχει ακριβώς αυτή η σελίδα;

Όπως επισημάνθηκε αρχικά από το Axios, η νέα αυτή ενότητα, δεν προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά γονικού ελέγχου τα οποία η Apple έχει σχεδιάσει να κυκλοφορήσει τη φετινή χρονιά, αλλά εστιάζει στο τι δυνατότητες έχει αυτή τη στιγμή το software της.

Διαβάστε επίσης: Το Android συνεχίζει να έχει πιο πιστούς πελάτες από το iOS

Για παράδειγμα, μέσα από τη σελίδα “Families”, η Apple “διδάσκει” τα χαρακτηριστικά όπως τους “Περιορισμούς” στις “Ρυθμίσεις” ώστε να απομονωθούν οι αγορές εντός των εφαρμογών. Η εταιρεία επίσης δίνει έμφαση στον γονικό έλεγχο για το Safari, στην ενότητα για τα παιδιά στο App Store, στον προσδιορισμό της τοποθεσίας τους μέσα από την “Εύρεση φίλων” και διάφορα άλλα.

Family σελίδα apple

Ποιος είναι ο στόχος της Apple;

Η Apple πήρε θέση εξηγώντας ακριβώς το ποια σημασία έχει γι’ αυτήν, η δημιουργία αυτής της ενότητας στη σελίδα της. Όπως διαβάζουμε:

“iPhone, iPad, Mac, Apple Watch και Apple TV. Είναι ορισμένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για τη μάθηση, την αναζήτηση και την επικοινωνία. Οι γονείς τα αγαπούν. Τα παιδιά τα αγαπούν. Και εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε νέα χαρακτηριστικά ώστε να σιγουρευτούμε πως τα παιδιά σας χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές με τον τρόπο που εσείς θέλετε.”

Family σελίδα apple

Η Apple επίσης προτείνει στους γονείς την αγορά του LTE Apple Watch, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους σε μία περίπτωση ανάγκης.

Το παρασκήνιο

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, μία ομάδα επενδυτών δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή με τίτλο “Think Different About Kids”, ασκώντας πίεση στην Apple για να προσθέσει καλύτερα χαρακτηριστικά γονικού ελέγχου στα iPhones και στα iPads.

Λίγο μετά από αυτό, η Apple είπε πως έχει δεσμευτεί να προστατεύσει τα παιδιά, εξηγώντας πως σχεδιάζει νέα χαρακτηριστικά γονικού ελέγχου που είναι πιο “αυστηρά” από αυτά που ήδη προσφέρει το iOS. Ένα από αυτά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα φημολογίες είναι ΄τνα όργανο “ψηφιακής υγείας”, με το οποίο οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν τον χρόνο που χρησιμοποιεί το παιδί τους μία iOS συσκευή.

iPhone ipad συσκευές

Μία ενδεχόμενη προετοιμασία για το μέλλον

Η νέα σελίδα “Families” της Apple είναι ουσιαστικά οι προσπάθειές της να παρουσιάσει όσο το δυνατόν καλύτερα, τα χαρακτηριστικά του γονικού ελέγχου που ήδη το iOS προσφέρει, πριν από τα νέα “εργαλεία” που θα έρθουν μέσα στη χρονιά. Ενδεχομένως να αποτελέσουνε μέρος του iOS 12, του οποίου την παρουσίαση και προεπισκόπηση, θα δούμε στο WWDC του Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το WWDC καθώς και νέες φήμες για τις συσκευές που θα παρουσιαστούν

Να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη σελίδα θα φανεί σε πολλούς γονείς χρήσιμη, από τη στιγμή που τα παιδιά τους χρησιμοποιούν ένα iPhone ή ένα iPad. Η απόφαση της Apple να διευρύνει τα εργαλεία γονικού ελέγχου, μόνο σύμφωνους θα μπορούσε να μας βρει, αφού η χρήση της τεχνολογίας με λάθος τρόπο, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.