Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το WWDC καθώς και νέες φήμες για τις συσκευές που θα παρουσιαστούν

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το WWDC καθώς και νέες φήμες για τις συσκευές που θα παρουσιαστούν
ired.gr

Η Apple ανακοίνωσε και επίσημα την ημερομηνία διεξαγωγής του 29ου Παγκοσμίου Συνεδρίου των Προγραμματιστών, η οποία θα είναι από 4 με 8 Ιουνίου, Η έναρξή του θα γίνει στο McEnery Convention Center στο San Jose της Καλιφόρνια. Όσοι ενδιαφέρονται και έχουν εννοείται και τα χρήματα για το εισιτήριο των $1.599, μπορούν να μπουν στην κλήρωση δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη, 22 Μαρτίου.

wwdc 2018

Τι θα δούμε στην παρουσίαση;

Για να λάβει κάποιος μέρος στην κλήρωση, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στο Apple Developer Program ή στο Apple Developer Enterprise Program.

Στην παρουσίαση της 4ης Ιουνίου, η Apple όπως άλλωστε μας έχει μέχρι τώρα συνηθίσει, θα παρουσιάσει τις νέες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων. Αυτά είναι το iOS 12, το macOS 10.14, το tvOS 12, το watchOS 5, καθώς και μία νέα έκδοση του λειτουργικού για το HomePod.

iOS 12 συνέδριο προγραμματιστών

Όπως όλα τα Keynote της Apple, έτσι και αυτό, οι χρήστες θα μπορούν να το παρακολουθήσουν παγκοσμίως μέσω live stream μέσα από τη σελίδα της Apple ή μέσα από το iPhone με την εφαρμογή WWDC.

iPad Pro στις 11 ίντσες;

Τη στιγμή που η Apple ανακοίνωνε την ημερομηνία διεξαγωγής του WWDC, η Economic Daily News, εξέδιδε τη δική της νέα αναφορά η οποία κάνει λόγο για ένα νέο iPad Pro στις 11 ίντσες που θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης: Φθηνότερο HomePod και MacBook Air για φέτος και iPad Pro με Face ID στο WWDC

Ήδη έχουμε ακούσει σχετικά με ένα νέο iPad Pro στις 10.5 ίντσες με λεπτότερα περιθώρια και χωρίς Home Button, οπότε η Apple δεν είναι απίθανο να κυκλοφορήσει ένα 11-ιντσο iPad Pro, στο ίδιο μέγεθος ουσιαστικά με τους προκατόχους του. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το iPhone X το οποίο αν και στις 5.8 ίντσες, είναι μικρότερο από το iPhone 8 Plus των 5.5 ιντσών.

iPad Pro 2018

Αν τελικά η Apple κυκλοφορήσει δύο iPad Pro (στις 12,9 και 11 ίντσες), θα φέρουν Face ID καθώς και έναν πιο γρήγορο επεξεργαστή Α11Χ. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο για το αν θα υπάρχει η γνωστή εγκοπή (notch) για την TrueDepth κάμερα ή αν το σύστημα θα φιλοξενηθεί στο ενιαίο λεπτότερο πλαίσιο του περιθωρίου.

Και με το iPhone τι γίνεται;

iPhone SE

Επίσης, δεν έχουμε ενδείξεις για κάποιο νέο iPhone (SE 2;) για το πρώτο μισό του έτους. Μη ξεχνάμε πως και ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities, είχε ισχυρές αμφιβολίες σχετικά με την κυκλοφορία του iPhone SE 2 στο πρώτο μισό του 2018, λέγοντας πως η Apple σχεδιάζει να ρίξει όλο της το βάρος στα iPhones που θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο μισό του έτους, εννοώντας φυσικά τον Σεπτέμβριο.

Πιθανή και η κυκλοφορία του ανανεωμένου MacBook Air

Πριν λίγες μέρες είδαμε τις φήμες να τοποθετούν το νέο MacBook Air των 13,3 ιντσών, στο WWDC. Να υπενθυμίσουμε πως θα φέρει οθόνη Retina και θα είναι (μάλλον) φθηνότερο από το MacBook Air που κυκλοφορεί στην τιμή των $999.

MacBook Air

Κλείνοντας

Πιστεύουμε πως όπως κάθε φορά, το WWDC θα έχει να μας παρουσιάσει αρκετά νέα πράγματα. Οι φήμες για τα νέα iPads δίνουν και παίρνουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν λείπουν και οι αναφορές για τα λειτουργικά συστήματα της εταιρείας. Μία σχετικά πρόσφατη αναφορά, έλεγε πως η Apple θα αναβάλει την κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών στο iOS 12, με σκοπό να ασχοληθεί περισσότερο με την σταθερότητα του λειτουργικού, το οποίο στην έκδοση 11 αντιμετώπισε ορισμένα προβληματάκια, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Διαβάστε επίσης: Το νέο MacBook θα έχει Retina οθόνη και θα ανακοινωθεί στο WWDC του Ιουνίου

Γνώμη μας είναι όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, πως η απόφαση αυτή της Apple αν τελικά πραγματοποιηθεί, είναι απόλυτα σωστή. Προτιμούμε ένα σταθερό λειτουργικό και στη συνέχεια κάποια νέα χαρακτηριστικά.

Ως προς τα iPad, ήδη ξέρουμε αρκετά από τα χαρακτηριστικά τα οποία πιθανότατα θα δούμε στο Keynote. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως δεν τα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.