Το νέο MacBook θα έχει Retina οθόνη και θα ανακοινωθεί στο WWDC του Ιουνίου

Το νέο MacBook θα έχει Retina οθόνη και θα ανακοινωθεί στο WWDC του Ιουνίου
ired.gr

Πολλές είναι οι φήμες που έχουμε ακούσει και συνεχίζουμε να ακούμε, σχετικά με την κυκλοφορία ενός ανανεωμένου και αρκετά οικονομικού MacBook Air από την Apple. Ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities και ειδικός στις φήμες για την Apple, με τις πηγές του να προέρχονται κατά κανόνα μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού της Αμερικανικής εταιρείας, Ming-Chi Kuo, είπε τον προηγούμενο μήνα πως περιμένει ένα νέο MacBook Air κάπου μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με μία δεύτερη φήμη να συμπληρώνει τον Kuo λέγοντας πως η τιμή του θα κυμανθεί στα $799-$899.

Macbook Air

Τι λένε οι τελευταίες φήμες;

Μία νέα φήμη έκανε την εμφάνισή της αυτή τη φορά σχετικά με το νέο MacBook Air, η οποία προέρχεται από τη DigiTimes. Η αναφορά κάνει λόγο για ένα new entry-level MacBook στις 13,3 ίντσες, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μάλλον αυτό μας τοποθετεί στο WWDC του Ιουνίου. Η DigiTimes μιλώντας μόνο για ένα MacBook, θολώνει τα νερά σχετικά με το αν πρόκειται για κάποιο μοντέλο της σειράς Air, αν και η entry-level φύση της συγκεκριμένης συσκευής σε συνδυασμό με τις διαστάσεις του, μας παραπέμπει μάλλον στη σειρά Air.

Διαβάστε επίσης: Το Android συνεχίζει να έχει πιο πιστούς πελάτες από το iOS

MacBook Air Apple

Η τιμή

Ωστόσο, η DigiTimes διαφωνεί με τις προβλέψεις που κάνουν λόγο για χαμηλότερη τιμή, με τη δική της άποψη να πρεσβεύει πως η τιμή της νέα συσκευής θα είναι η ίδια ή λίγο υψηλότερη σε σχέση με αυτή του τωρινού MacBook Air που είναι στα $999. Την ίδια στιγμή επισημαίνει την ύπαρξη Retina οθόνης για το νέο μοντέλο. 

MacBook Air Apple

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά πως:

“Το 13.3 ιντσών notebook, αναμένεται να έχει ανάλυση οθόνης αντίστοιχης του MacBook Pro η οποία θα είναι 2.560 x 1,600. Η LG Display θα αρχίσει να εφοδιάζει την Apple με το συγκεκριμένο panel μέσα στον Απρίλιο με το νέο MacBook να μπαίνει σε μαζική παραγωγή στα τέλη Μαΐου με αρχές του Ιουνίου.”

Η παραγωγή

Ως προς την παραγωγή του νέου MacBook, η Apple σύμφωνα με την DigiTimes σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή 6 εκατομμυρίων μονάδων μέχρι το τέλος της χρονιάς, αν και επιμέρους αναλυτές της εταιρείας πιστεύουν ότι τα 4 εκατομμύρια είναι ένας πιο προσιτός αριθμός.

Νέα iPads

iPad 2018 face id

Συμπληρώνοντας τα του MacBook ή MacBook Air (όπως τέλος πάντων ονομαστεί), η DigiTimes δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα νέα iPads. Η Apple προετοιμάζει νέα μοντέλα iPad για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και ένα νέο iPad Pro για το δεύτερο μισό του 2018.

Κλείνοντας

Αν τελικά η Apple κυκλοφορήσει ένα ανανεωμένο μοντέλο MacBook το οποίο θα φέρει Retina οθόνη που παράλληλα θα συνοδεύεται και από καλή τιμή, θα έχει μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν πολλοί χρήστες οι οποίοι “δεν ακουμπάνε” τη σειρά Air, για τον λόγο ότι δεν υπάρχει η οθόνη Retina.

Διαβάστε επίσης: Barclays: Νέα AirPods το 2019, νέο HomePod, νέα στοιχεία για τα επερχόμενα iPhone

Ως προς τα iPad, εκεί δεν έχουμε να συμπληρώσουμε πολλά, αφού οι φήμες ήδη μας έχουν δώσει αρκετά στοιχεία. Συνοπτικά λοιπόν, θα έχουμε Face ID, μικρότερα περιθώρια και iPad σε καλή τιμή αφού η Apple θα προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να αντισταθεί στην καθοδική πορεία που έχει ο τομέας των tablets.