Barclays: Νέα AirPods το 2019, νέο HomePod, νέα στοιχεία για τα επερχόμενα iPhone

Barclays: Νέα AirPods το 2019, νέο HomePod, νέα στοιχεία για τα επερχόμενα iPhone
ired.gr

Ο αναλυτής του Barclays, Blayne Curtis, μαζί με τους συνεργάτες του πρόσφατα ξόδεψαν μία εβδομάδα στην Ασία, συναντώντας εταιρείες μέσα από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και χθες το απόγευμα δημοσίευσαν μία έρευνα σχετικά με το iPhone, τα AirPods και το HomePods, τα αποτελέσματα της οποίας προέκυψαν από το ταξίδι τους.

Πωλήσεις AirPods

Σχετικά με τα AirPods, οι αναλυτές περιμένουν η Apple να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή για τα ασύρματα ακουστικά της. Το Barclays προβλέπει πως οι αποστολές AirPods θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο 2018, συνάδοντας με τις προβλέψεις του γνωστού αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, ο οποίος έκανε λόγο για 26-28 εκατομμύρια μονάδες.

Τα AirPods μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαθεσιμότητας. Αν κοιτάξει κανείς το Online Store της Apple, θα διαπιστώσει πως οι αποστολές τοποθετούνται για 12-13 μέρες μετά την καταχώρηση της παραγγελίας για τις Η.Π.Α. καθώς και για άλλες χώρες. Τα ασύρματα ακουστικά, είναι σε “έλλειψη” από τον Δεκέμβριο του 2017, αν και το φθινόπωρο η κατάσταση είχε βελτιωθεί αισθητά.

AirPods ακουστικά

Η καθυστέρηση αυτή, φαίνεται να δηλώνει ενδεχομένως πως η Apple αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κατασκευή των AirPods ή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση. Φυσικά, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός και των δύο.

Διαβάστε επίσης: Φθηνότερο HomePod και MacBook Air για φέτος και iPad Pro με Face ID στο WWDC

Η Apple δεν αναφέρθηκε ακριβώς στις πωλήσεις των AirPods. Ο Tim Cook πάντως είπε πως τα έσοδα της εταιρείας από τις φορετές συσκευές αυξάνονται κατά 70% χρόνο με το χρόνο. Η κατηγορία “Άλλα Προϊόντα” που περιλαμβάνει τα AirPods, το Apple TV και το Apple Watch, κατάφερε ένα ακόμα ρεκόρ, σημειώνοντας έσοδα της τάξεως των $5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Πωλήσεις HomePod

Homepod έξυπνο ηχείο

Αντίθετα από τα λεγόμενα για τα AirPods, το Barclays αναφέρει πως οι πωλήσεις του HomePod είναι μέχρι στιγμής κατώτερες των προσδοκιών. Η έρευνα συνεχίζει λέγοντας πως η Apple σχεδίασε μία αρχική παραγωγή κάπου στα 6-7 εκατομμύρια μονάδες, αλλά ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πόσα κομμάτια έχουν πουληθεί.

Νέα AirPods φέτος και μέσα στο 2019;

Η Apple σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει μία θήκη που θα υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση για τα AirPods, με σκοπό αυτή να χρησιμοποιείται μαζί με τη βάση AirPower. Πέραν αυτού, το Bloomberg, ανέφερε πως η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει φέτος νέα AirPods με τη λειτουργία “Hey Siri” και καλύτερο noise cancellation. Επίσης, για το 2019 υπάρχουν φήμες για AirPods με αδιαβροχοποίηση.

AirPods

Το Barclays συμφωνεί με το Bloomberg για την κυκλοφορία αδιάβροχων ακουστικών το 2019 αν και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο για το αν αναφέρεται στην έκδοση με την αδιαβροχοποίηση ή σε αυτήν που κάνει θα φέρει το “Hey Siri”.

Νέο HomePod

HomePod έξυπνο ηχείο

Ως προς το HomePod, μία παρόμοια φήμη που έρχεται από την Κίνα, τονίζει πως η Apple ενδεχομένως να κυκλοφορήσει μία μικρότερη έκδοση του HomePod μέσα στη φετινή χρονιά στην τιμή των $150-$200. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης: Το Android συνεχίζει να έχει πιο πιστούς πελάτες από το iOS

Νέα στοιχεία για τα επερχόμενα iPhones

Το Barclays δε δίστασε να φέρει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία και για τα επερχόμενα iPhones. Η έρευνά του επιβεβαιώνει τα πλάνα της Apple για τρία νέα μοντέλα. Το οικονομικό iPhone των 6.1 ιντσών με την LCD οθόνη θα έρθει με 3GB αντί για 4GB RAM, μονή κάμερα πίσω και χωρίς 3D Touch.

iPhone 2018

Είναι λογικό όσο πλησιάζουμε προς το διάστημα της κυκλοφορίας των νέων iPhones, να ακούμε όλο και περισσότερες φήμες. Φαίνεται πάντως, πως θα είναι μία αρκετά “γεμάτη” χρονιά φέτος για την Apple.