Οδηγός: Πώς μπορούμε να δούμε στοιχεία της εγγύησης των συσκευών μας μέσα από τη σελίδα της Apple ;

Οδηγός: Πώς μπορούμε να δούμε στοιχεία της εγγύησης των συσκευών μας μέσα από τη σελίδα της Apple ;
ired.gr

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε μία μεταχειρισμένη συσκευή, αν δεν υπάρχει η απόδειξη αγοράς της, υπάρχει ένας ακόμα τρόπος για να διαπιστώσουμε το πότε ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά, το αν είναι ακόμα εντός εγγύησης και αν καλύπτεται από την υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης.

Η Apple έχει μία σελίδα στο internet, μέσω της οποίας μπορούμε εύκολα και γρήγορα να μάθουμε όλες τις παραπάνω πληροφορίες. Φυσικά, μπορούμε να την επισκεφθούμε και για μία συσκευή που αγοράσαμε εμείς (όχι μεταχειρισμένη) ώστε να δούμε τις παραπάνω πληροφορίες.

iphone σπασμένη οθόνη

Εμείς θα φροντίσουμε να σας δείξουμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δούμε τις πληροφορίες για την εγγύηση και την κάλυψη των συσκευών μας από την Apple μέσα από την αντίστοιχη ιστοσελίδα της.

Ξεκινάμε;

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την εμφάνιση των διαθέσιμων ενημερώσεων στο εικονίδιο του App Store σε iPhone - iPad

Σημείωση: Η διαδικασία μπορεί να γίνει από το iPhone - iPad - Mac - PC κ.α.

Αφού ανοίξουμε κάποιον browser από τη συσκευή μας, επισκεπτόμαστε τη σελίδα ελέγχου κάλυψης της Apple.

οδηγός εγγύησης Apple συσκευών

Όπως θα διαπιστώσουμε, το μόνο που απαιτείται να καταχωρήσουμε, είναι ο σειριακός αριθμός της συσκευής μας και στη συνέχεια να αντιγράψουμε τα γράμματα / ψηφία (κωδικός ασφαλείας) που φαίνονται στο γκρι πλαίσιο, στη λευκή μπάρα. Πατάμε “Συνέχεια”.

Εδώ θα εμφανιστεί η συσκευή μας και όλα τα στοιχεία που αφορούν την εγγύηση και τις υπηρεσίες από τις οποίες καλύπτεται.

Στη συσκευή που εξετάζουμε, ένα iPhone X, βλέπουμε ορισμένες πληροφορίες, οι οποίες είναι κοινές για κάθε iPhone.

οδηγός εγγύησης Apple συσκευές

Παρατηρούμε τα παρακάτω:

Έγκυρη ημερομηνία αγοράς: Πρόκειται για την ημερομηνία που αγοράστηκε η συσκευή την οποία εξετάζουμε. Η πληροφορία αυτή έχει αποθηκευτεί από την Apple η οποία θα τη χρησιμοποιήσει για να μπορέσει να μας εξυπηρετήσει άμεσα αν παραστεί κάποια ανάγκη.

Τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη: Ενεργή / Ανενεργή: Εδώ βλέπουμε την ημερομηνία μέχρι την οποία μπορούμε να απευθυνθούμε τηλεφωνικά στην Apple. Εδώ πρέπει να κάνουμε μία μικρή διάκριση. Τηλέφωνο (00800 4414 5417) μπορούμε να πάρουμε όποτε θέλουμε. Οι απαντήσεις που θα πάρουμε διαφέρουν. Πιο συγκεκριμένα, αν καλέσουμε πριν λήξει η υποστήριξη, θα λάβουμε απάντηση για το πρόβλημά μας ακριβώς (π.χ. πώς να επαναφέρω τη συσκευή μου, πώς να κάνω ενημέρωση λογισμικού, η οθόνη της συσκευής μου μαύρισε κ.α.). Αν καλέσουμε αφού η κάλυψή μας έχει λήξει, μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις για γενικές ερωτήσεις και μόνο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Κάλυψη επισκευών και σέρβις: Ενεργή / Ανενεργή: Εδώ μπορούμε να δούμε ακριβώς το πότε λήγει η εγγύηση της συσκευής μας που καλύπτει επισκευές βλαβών και σέρβις. Ενημερωθείτε για τη νομοθεσία που ισχύει για τις εγγυήσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πατώντας εδώ

Διαβάστε επίσης: iPhone και εγγύηση συσκευής στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά;

Αυτή είναι η διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε για να ενημερωθούμε για την εγγύηση και τις υπηρεσίες που απολαμβάνει η συσκευή μας, καθώς και για το πότε αυτές παύουν να ισχύουν. Για οποιαδήποτε απορία, περιμένουμε τις ερωτήσεις σας στα σχόλια!