Φθηνότερο HomePod και MacBook Air για φέτος και iPad Pro με Face ID στο WWDC

Φθηνότερο HomePod και MacBook Air για φέτος και iPad Pro με Face ID στο WWDC
ired.gr

Μία νέα αναφορά προβλέπει πως η Apple σκοπεύει να κάνει περισσότερες κινήσεις για να προσφέρει προϊόντα σε καλύτερες τιμές φέτος. Τα νέα προϊόντα θα περιλαμβάνουν ένα MacBook Air και ένα νέο HomePod. Εντωμεταξύ, μία νέα αναφορά σήμερα, “βλέπει” ένα νέο iPad Pro με Face ID να παρουσιάζεται στο WWDC του Ιουνίου.

Νέες συσκευές σε “καλές” τιμές

Όπως διαβάζουμε στο Economic Daily, η Apple αναμένεται να προσφέρει κάποια από τα βασικά προϊόντα της σε χαμηλότερη τιμή μέσα στη φετινή χρονιά. Αυτή φαίνεται πως είναι μία στρατηγική η οποία απασχολεί την Apple από πέρσι και μετά.

macbook air υπολογιστής

Διαβάζοντας την άποψη του Ben Lovejoy εδώ, θα διαπιστώσουμε πως όντως η Apple έχει κάνει ορισμένες υποχωρήσεις. Πέρσι ας πούμε, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα iPad στα $329. Οι καταναλωτές, μπορούσαν επίσης να αγοράσουν ένα καινούργιο iPhone SE κάπου στα ίδια πλαίσια τιμής και συγκεκριμένα στα $349.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πώς συμπεριφέρεται ένα iPhone 6s πριν και μετά την αλλαγή της μπαταρίας

Από την άλλη, τη στιγμή που αρκετοί χαμογελούν για την απόφαση της Apple να προσεγγίσει και την πιο μεσαία κατηγορία χρηστών, έρχεται το iPhone X στα $999 (1.000) και υπενθυμίζει την πάγια τιμολογιακή πολιτική της Apple. Το MacBook Air για παράδειγμα τιμολογείται στα επίσης $999.

Homepod ηχείο

Τι λένε οι σημερινές αναφορές;

Η σημερινή αναφορά της Economic Daily, λέει πως η Apple θα ανακοινώσει ένα MacBook Air στα $799-$899, με το οποίο θα προσπαθήσει να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των MacBook κατά 10%-15%.

Τη στιγμή που το HomePod είναι φρέσκο στην αγορά, λαμβάνοντας θετικές και αρνητικές κριτικές, η αναφορά εξηγεί πως πηγές από τη βιομηχανία μιλάνε για μία πιο φθηνή έκδοση του HomePod μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Το αν αυτό θα σημαίνει μείωση της τιμής στο υπάρχον μοντέλο ή την κυκλοφορία ενός νέου πιο οικονομικού ηχείου, αναμένεται να το δούμε μέσα στους επόμενους μήνες.

iPad pro

Συνεχίζοντας, η αναφορά σημειώνει πως η Apple θα νικήσει την πτωτική πορεία που σημείωσε ο τομέας των tablet την περασμένη χρονιά, με την κυκλοφορία του νέου iPad των $329. Βέβαια, δεν αναφέρεται κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με την ιδέα που μιλάει για χαμηλότερες τιμές. Το μόνο που διαβάζουμε είναι πως “οι στρατηγικές σχετικά με τις τιμές είναι χρήσιμες στα προϊόντα που σχετίζονται με τον υπολογιστή. Μέσα σε αυτά είναι και το iPad.”

Συμπληρώνεται επίσης πως το iPhone SE των $349 είναι μία μεγάλη επιτυχία, αν και το επερχόμενο πιο οικονομικό iPhone των 6.1 ιντσών αναμένεται να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες. 

ipad iphone x συσκευές

iPad Pro με Face ID

Όπως και για τις high-end συσκευές, μία νέα αναφορά από το Barron’s, προβλέπει πως η επόμενη γενιά iPad Pro με Face ID, θα κάνει την εμφάνισή της στο WWDC του Ιουνίου. Τις πρώτες ενδείξεις για κάτι τέτοιο, διαβάσαμε στα τέλη του 2017 από το Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: KGI: Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο MacBook Air στο δεύτερο τρίμηνο του 2018

Παράλληλα με το Face ID, το iPad Pro δεν θα ενσωματώνει Home Button και Touch ID ενώ αναμένεται να δούμε και πιο μικρά περιθώρια. Επίσης, δεν είναι απίθανη η κυκλοφορία ενός νέου Apple Pencil. Για τώρα, η ιδέα OLED οθόνης για τα νέα iPad Pro, είναι κάπως αμφίβολη.