Μικρότερο Notch για τα iPhone του 2018, πλήρης κατάργησή του στα iPhone του 2019

Μικρότερο Notch για τα iPhone του 2018, πλήρης κατάργησή του στα iPhone του 2019
ired.gr

Η επόμενη γενιά iPhone X θα φέρει μικρότερο notch για την TrueDepth κάμερα, τη στιγμή που τα μελλοντικά iPhone που θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2019 και ύστερα, δεν θα έχουν καθόλου notch, σύμφωνα με το κορεατικό ET News.

Τι λένε οι τελευταίες φήμες;

Όπως έχει επιβεβαιωθεί από πολλές πηγές, φέτος περιμένουμε να δούμε τρις νέες συσκευές iPhone, συμπεριλαμβανομένων ενός iPhone X δεύτερης γενιάς με OLED οθόνη στις 5.8 ίντσες, ενός μεγαλύτερου iPhone X Plus με OLED οθόνη στις 6.5 ίντσες και ενός πιο οικονομικού iPhone στις 6.1 ίντσες με οθόνη LCD.

iPhone X συσκευή

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια είναι πως οι νέες συσκευές αναμένεται να έχουν ακόμα πιο λεπτά bezels, καθώς και πιο μικρά notches.

“Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο μοντέλα με OLED οθόνη και ένα μοντέλο με LCD οθόνη μέσα στη χρονιά. Ακούγεται πως τα μοντέλα με τις OLED οθόνες θα έρθουν στις 5.85 ίντσες και στις 6.46 ίντσες, ενώ το μοντέλο με την LCD οθόνη θα έρθει στις 6.04 ίντσες. Και οι τρεις συσκευές θα φέρουν το Face ID, ενώ ακούγεται επίσης πως θα έχουν λεπτότερα bezels και μικρότερα notches.”

Διαβάστε επίσης: Δείτε πώς συμπεριφέρεται ένα iPhone 6s πριν και μετά την αλλαγή της μπαταρίας

Μία ανώνυμη πηγή μέσα από τη βιομηχανία προσθέτει πως η Apple έχει αποφασίσει να αφαιρέσει το notch από τα μοντέλα του 2019, κάτι που σημαίνει πως η τρίτη γενιά του iPhone X θα μπορούσε να είναι πραγματικά το πρώτο μοντέλο όλο οθόνη χωρίς άλλες “παρεμβολές”.

iPhone X εγκοπή

“Η Apple αποφάσισε να ξεφορτωθεί το notch στον σχεδιασμό που θα ακολουθήσει στα μοντέλα του 2019 και είναι ήδη υπό συζήτηση με διάφορες εταιρείες”, επισημαίνει ένας εκπρόσωπος της βιομηχανίας.

“Φαίνεται πως η Apple σχεδιάζει να εισάγει ένα σχεδιασμό “πλήρους οθόνης” ο οποίος θα είναι πιο πλήρης στα νέα iPhone.”

Η αναφορά ισχυρίζεται πως κάθε iPhone θα έχει Face ID, αν και μέχρι στιγμής γεννώνται πολλές αμφιβολίες για το που θα στεγάσει η Apple το σύστημα TrueDepth και τους ανάλογους αισθητήρες στο μπροστά μέρος της συσκευής, χωρίς την ύπαρξη του notch.

Η συνέχεια της αναφοράς λέει πως η Apple θα ανοίξει τρύπες στο πάνω μέρος της οθόνης ή θα χρησιμοποιήσει σε μορφή πατέντας την τεχνολογία Black Matrix.

iPhone X μπρος πίσω

Οι αναλυτές του Barclays έχουν επίσης προβλέψει πως τα τρία νέα iPhone του 2018 θα φέρουν μικρότερα notches.

Η Apple έχει κάποιες πατέντες για να ενσωματώσει τους αισθητήρες μέσα στην οθόνη με τις συγκεκριμένες ιδέες να υλοποιούνται σε αρκετά χρόνια από τώρα.

Την ιδέα με τις τρύπες στην οθόνη την έχει και η Samsung, αν και σαν προσέγγιση ακούγεται κάπως ξένη για τα δεδομένα της Apple.

iPhone X εγκοπή

Το ET News από την πλευρά του δε φημίζεται και τόσο για τη δραστηριότητά του ως προς τις φήμες που αναφέρει για την Apple. Κατά καιρούς έχει κάνει διάφορες δηλώσεις αν και όχι ιδιαίτερα πολλές.

Πιστεύουμε πως η υλοποίηση που θα αφορά την αφαίρεση του notch είναι μακριά και αμφιβάλλουμε για το αν η Apple θα καταφέρει κάτι τέτοιο μέχρι το 2019.

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποιήστε την εμφάνιση των διαθέσιμων ενημερώσεων στο εικονίδιο του App Store σε iPhone - iPad

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με την αφαίρεση του notch από τα μελλοντικά iPhone;