Οδηγός: Πώς μετατρέπουμε μία παρουσίαση Keynote σε PowerPoint στο iPhone - iPad ;

Οδηγός: Πώς μετατρέπουμε μία παρουσίαση Keynote σε PowerPoint στο iPhone - iPad ;
ired.gr

Δύο είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε κυρίως όταν θέλουμε να φτιάξουμε μία παρουσίαση σε μορφή διαφανειών. Η μία είναι το Keynote της Apple και η άλλη το γνωστό και πολύ διάσημο πλέον PowerPoint της Microsoft. Πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα. Αν υποθέσουμε πως δημιουργείτε μία παρουσίαση στο Keynote μέσα από το iPhone και θέλετε να τη στείλετε σε ένα φίλο σας που χρησιμοποιεί Windows PC και PowerPoint, ίσως να πιστεύετε πως θα χρειαστείτε ένα εργαλείο κάποιου τρίτου κατασκευαστή για να κάνετε τη μετατροπή του αρχείου. Αν ψάξετε όμως στα ενδότερα του Keynote, θα διαπιστώσετε πως το εργαλείο αυτό, βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή.

keynote powerpoint μετατροπή

Εμείς λοιπόν θα σας δείξουμε αναλυτικά τη διαδικασία μετατροπής μίας παρουσίασης Keynote σε PowerPoint ή PDF, μέσα από το iPhone και το iPad.

Μετατροπή παρουσίασης Keynote σε PowerPoint (πρώτος τρόπος)

Αρχικά ανοίγουμε την εφαρμογή του Keynote στο iPhone. Αν δεν έχουμε εγκατεστημένη την εφαρμογή στη συσκευή μας, μπορούμε να την κατεβάσουμε από εδώ.

keynote μετατροπή

Στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσουμε μία παρουσίαση ή να ανοίξουμε μία υπάρχουσα. Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα παρουσίαση, επιλέγουμε τα “Πρόσφατα” κάτω αριστερά και στη συνέχεια πατάμε στο “+” πάνω δεξιά.

keynote μετατροπή αρχείου powerpoint

Στον παρόντα οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε μία υπάρχουσα παρουσίαση.

Διαβάστε επίσης: 5 εξαιρετικές εφαρμογές για Mac

Σημείωση: Αν έχετε συγχρονίσει την παρουσίασή σας με το iCloud Drive, επιλέξτε την “Περιήγηση” κάτω δεξιά και επιλέξτε την τοποθεσία που έχετε αποθηκεύσει το αρχείο.

keynote μετατροπή powerpoint

Διαφορετικά, απλά πατάμε για περίπου δύο δευτερόλεπτα πάνω σε μία πρόσφατη παρουσίαση. Θα μας εμφανιστούν κάποιες επιλογές. Επιλέγουμε “Κοινή χρήση”. Στο παράθυρο που θα μας εμφανιστεί πατάμε στην “Εξαγωγή”.

keynote μετατροπή powerpoint

Εδώ θα δούμε δύο επιλογές: PowerPoint και PDF. Αφού επιλέξουμε τη μορφή που θέλουμε, θα μας εμφανιστεί ένα παράθυρο. Από εκεί μπορούμε να καθορίσουμε για το αν θα στείλουμε το αρχείο μέσω των τρόπων που εμφανίζονται, ή αν απλά θα το αποθηκεύσουμε.

keynote μετατροπή powerpoint

Μετατροπή παρουσίασης Keynote σε PowerPoint (δεύτερος τρόπος)

Αφού βρεθούμε στην ενότητα των παρουσιάσεων, επιλέγουμε να ανοίξουμε μία από αυτές. Πάνω δεξιά, θα δούμε τρις τελείες. Τις επιλέγουμε και αυτομάτως μεταφερόμαστε σε μία νέα λίστα με κάποιες επιλογές. Πατάμε στην “Εξαγωγή”. Η διαδικασία συνεχίζεται όπως και παραπάνω.

keynote μετατροπή powerpoint

Διαβάστε επίσης: Γιατί η συσκευή μου δεν απενεργοποιεί πλήρως το Bluetooth και το Wi-Fi στο iOS 11;

Αυτό ήταν! Σας δείξαμε τους δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μετατρέψουμε μία παρουσίαση Keynote σε PowerPoint ή PDF, μέσα από το iPhone και το iPad. Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.