KGI: Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο MacBook Air στο δεύτερο τρίμηνο του 2018

KGI: Η Apple θα κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο MacBook Air στο δεύτερο τρίμηνο του 2018
ired.gr

Ο γνωστός αναλυτής της KGI, Ming-Chi Kuo, έκανε τις γνωστές “επεισοδιακές” δηλώσεις του, ταράζοντας τα νερά για μία ακόμα φορά.

Με νέα του αναφορά προς τους επενδυτές, τους παρακινεί να προσηλωθούν πάνω σε τρία προϊόντα για το 2018: το φημολογούμενο iPhone των 6.1 ιντσών με την LCD οθόνη, τα AirPods (δεύτερης γενιάς), και ένα φθηνότερο MacBook Air.

MacBook Air Κυκλοφορία 2018

Τα πρώτα δύο προϊόντα αυτής της λίστας έχουν πολυσυζητηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ένα “φρέσκο” MacBook Air.

Διαβάστε επίσης: Benchmark Test: Το iPhone X νίκησε κατά κράτος το Galaxy S9

“Περιμένουμε η Apple να κυκλοφορήσει ένα νέο MacBook Air αρκετά φθηνότερο, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Προβλέπουμε πως οι τελικές αποστολές των μοντέλων MacBook θα σημειώσουν αύξηση της τάξεως του 10-15% μέσα στο 2018. Τη στιγμή που η Quanta, η Radiant, η Catcher και η SZS θα επωφεληθούν από την αύξηση των αποστολών, ειδικά η SZS θα επωφεληθεί από το μερίδιο αγοράς έτσι όπως αυτό θα διαμορφωθεί, καθώς και από τη μέση τιμή πώλησης.”

MacBook Air 2018 κυκλοφορία

Ο Kuo δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για το τι θα περιμένουμε, σχετικά με το νέο MacBook Air, τη στιγμή που τα υπάρχοντα μοντέλα έχουν αρχίσει να “παλιώνουν”, μιας και δεν έχουν υποστεί κάποια σημαντική αλλαγή τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον. Από τότε, έκανε περικοπές στα διαθέσιμα μοντέλα, διακόπτοντας πλήρως την διαθεσιμότητα του μοντέλου με τις 11 ίντσες. Η μόνη ανανέωση στο μοντέλο των 13 ιντσών είχε να κάνει με τον βασικό επεξεργαστή τον περασμένο Ιούνιο, αν και είναι ένα Broadwell chip από την περίοδο του 2014-2015.

Πέρα από τις “εσωτερικές” βελτιώσεις που αφορούν τον επεξεργαστή και τα γραφικά, ένα άλλο πεδίο στο οποίο θα μπορούσαμε να δούμε βελτιώσεις, είναι και η οθόνη. Το MacBook Air έχει οθόνη ανάλυσης 1440 x 900 η οποία δεν είναι καν Retina. Επιπλέον, μπορεί να δούμε αναβαθμίσεις όπως οι θύρες USB-C/Thunderbolt 3 και ενδεχομένως έναν εντελώς νέο σχεδιασμό, δεδομένου ότι ο υπάρχων είναι ήδη στην αγορά κάποια χρόνια.

MacBook Air 2018 κυκλοφορία

Ο Kuo πιστεύει πως η ανακοίνωση θα γίνει το δεύτερο τρίμηνο (Απρίλη με Ιούνιο), που μπορεί ενδεχομένως να σημαίνει και στο WWDC του Ιουνίου, αν και μέχρι τότε θα ακούσουμε και άλλες φήμες όσο πλησιάζουμε στο χρονικό σημείο.

Σε μία ξεχωριστή αναφορά, ο Kuo προβλέπει πως τα AirPods και τα φημολογούμενα Over- ear ακουστικά είναι το μέλλον και οι προσδοκίες της Apple πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και την επαυξημένη πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: 5 εξαιρετικές εφαρμογές για Mac

Ο Kuo πιστεύει πως συγκριτικά με το HomePod, τα ακουστικά της Apple προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για να προσεγγιστούν οι χρήστες, κάνοντας λόγο την ίδια στιγμή και για τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Ο ίδιος, είναι αισιόδοξος σχετικά με τη ζήτηση των AirPods αλλά λιγότερο ενθουσιώδης σχετικά με την υποδοχή του HomePod από το κοινό.