Το Apple Watch πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των φορετών συσκευών για το 2017

Το Apple Watch πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των φορετών συσκευών για το 2017
ired.gr

Το Apple Watch συνεχίζει να είναι το πιο διάσημο smartwatch που κυκλοφορεί, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η IDC αναφέρει πως οι πωλήσεις του Apple Watch παγκοσμίως, ακούμπησαν τα οκτώ εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο, κάτι που ανέδειξε το έξυπνο ρολόι της Apple ως τη φορετή συσκευή με τις περισσότερες πωλήσεις, για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η έρευνα τονίζει πως μία από τις πέντε φορετές συσκευές για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, ήταν ένα Apple Watch, κάτι που φυσικά έχει να κάνει και με την κυκλοφορία του Series 3 τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Apple Watch Series 3 συσκευή

Για λόγους σύγκρισης και μόνο, η Fitbit πούλησε 5.4 εκατομμύρια φορετές συσκευές το προηγούμενο τρίμηνο, τη στιγμή που η Xiaomi αρκέστηκε στις 4.9 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC. Ένα εκτιμώμενο 41% έξυπνων ρολογιών φαίνεται να πουλήθηκαν από άλλους, μικρότερους κατασκευαστές, που συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία “Άλλα”.

Διαβάστε επίσης: Μία προοπτική για το πώς θα μπορούσε να είναι το macOS 11!

Η αγορά των φορετών συσκευών έχει να προσφέρει πολύ οικονομικές λύσεις, όπως αυτές των Fitbit και Xiaomi, όταν από την άλλη πλευρά το Apple Watch είναι αρκετά πιο ακριβό, ακολουθώντας τη γενικότερη τιμολογιακή πολιτική της Apple.

Τα δεδομένα έδειξαν πως η Apple κατάφερε να καταλάβει το 61% των πωλήσεων και της συνολικής αγοράς των έξυπνων ρολογιών το τρίμηνο που μας πέρασε, χωρίς κανένας άλλος κατασκευαστής να μπορεί να την πλησιάσει. Η Samsung για παράδειγμα κατέλαβε το 8.4%, καλύπτοντας το κερδοφόρο διάστημα των εορτών.

apple watch series 3 ρολόι

Αναγάγοντας τα αποτελέσματα σε ετήσιο επίπεδο, τα 17.7 εκατομμύρια μονάδων Apple Watch που πουλήθηκαν το 2017, ήταν περισσότερα από όλα τα smartwatches του ανταγωνισμού συγκεντρωτικά. Samsung, Garmin, Fossil, ο Κινέζος κατασκευαστής Continental Wireless καθώς και άλλοι κατασκευαστές συνολικά, πούλησαν 15.6 εκατομμύρια μονάδες έξυπνων ρολογιών την περασμένη χρονιά.

“Οι προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν στραφεί σε πιο εκλεπτυσμένες συσκευές και σε πιο αναγνωρισμένα brands, όπως το Apple Watch", ανέφερε ο Jitesh Ubrani, ανώτερος ερευνητικός αναλυτής της IDC. “Εξαιτίας αυτού, η αγορά των φορετών συσκευών έχει σημειώσει διψήφιο νούμερο ανάπτυξης ως προς τις μέσες τιμές πώλησης από το 2016”.

πωλήσεις Apple watch

Η Apple δεν ξεχώρισε τις πωλήσεις του Apple Watch, όπως έκανε με το iPhone, το iPad και το Mac. Απεναντίας, ένταξε το έξυπνο ρολόι της στην κατηγορία “Άλλα προϊόντα”, μαζί δηλαδή με το Apple TV, τα AirPods, τα Beats, τα iPods, τα αξεσουάρ και σύντομα με το HomePod.

Σχετικά με τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου για το 2017, ο CEO της Apple Tim Cook, ανέφερε πως το Apple Watch είχε το καλύτερο τρίμηνο από τότε που δημιουργήθηκε, με ανάπτυξη πωλήσεων και εσόδων πάνω από 50% για το τέταρτο τρίμηνο κατά σειρά.

Ο Cook συμπλήρωσε πως οι πωλήσεις του Apple Watch Series 3 ήταν διπλάσιες σε σχέση με αυτές του Series 2 για το προηγούμενο τρίμηνο.

Apple watch πωλήσεις

Οι αναλυτές που ασχολούνται με την Apple, εξέτασαν τα συνολικά κέρδη μαζί με άλλα στοιχεία για να υπολογίσουν τις πωλήσεις του Apple Watch και κατέληξαν στα ίδια σχεδόν νούμερα με αυτά της IDC. Ο Ben Bajarin της Creative Strategies υπολόγισε πως το Apple Watch πούλησε 17.4 εκατομμύρια μονάδες πέρσι, τη στιγμή που ο Horace Dediu της Asymco κατέληξε στα 17.7 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης: Benchmark Test: Το iPhone X νίκησε κατά κράτος το Galaxy S9

Οι αποστολές Apple Watch ξεπέρασαν αυτές όλων των Ελβετών κατασκευαστών συνδυαστικά για πρώτη φορά το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Francisco Jeronimo από την IDC. Με άλλα λόγια, η Apple αυτή τη στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ρολογιών στον πλανήτη.