Μία προοπτική για το πώς θα μπορούσε να είναι το macOS 11!

Μία προοπτική για το πώς θα μπορούσε να είναι το macOS 11!
ired.gr

Ένα νέο concept παρουσίασε πριν λίγες ώρες ο σχεδιαστής Álvaro Pabesio για το πώς θα μπορούσε η Apple να σχεδιάσει το νέο macOS 11, σύμφωνα με το όσα έχουμε ακούσει και διαβάσει έως τώρα σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές του νέου λειτουργικού συστήματος.

Η πρόταση του Pabesio απεικονίζει ένα νέο σχεδιασμό για την μπάρα του menu με το κέντρο ελέγχου να θυμίζει αρκετά αυτό του iOS. Επίσης παρατηρούμε την ύπαρξη universal εφαρμογών, ενός dark-mode και πολλών άλλων νέων χαρακτηριστικών.

macbook υπολογιστές

Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά θα διαπιστώσουμε πως σχεδόν όλο το macOS έχει υποστεί αλλαγές είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Πρώτα απ’ όλα η κλασική μπάρα του menu του macOS έχει απλουστευτεί δραματικά, με το status bar να παραπέμπει σε ένα κέντρο ελέγχου που προσομοιάζει σε αυτό του iOS στα δεξιά, με την μπάρα των επιλογών να βρίσκεται στα αριστερά.

Διαβάστε επίσης: Νέος αλγόριθμος της Google θα προβλέπει - ανιχνεύει τις καρδιακές παθήσεις σαρώνοντας τα μάτια μας

Για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει μία συσκευή που φέρει το iOS, θα διαπιστώσει πως το κέντρο ελέγχου που παρουσιάζεται εδώ είναι σχεδόν ίδιο, δίνοντας στον χρήστη την επιλογή να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει το Wi-Fi, το Bluetooth, το “Μην ενοχλείτε” και διάφορες άλλες λειτουργίες εύκολα και γρήγορα. Όσο για το κέντρο γνωστοποιήσεων έχει επίσης διαμορφωθεί με νέα widgets και ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις.

macOS εφαρμογές

Έχοντας ήδη παρουσιαστεί στο Bloomberg, το concept παρουσιάζει και τον τρόπο με τον οποίο το macOS θα μπορούσε να υποστηρίξει τις εφαρμογές του iOS, με τα “φυσικά” χαρακτηριστικά του να δουλεύουν υποδειγματικά, όπως δηλαδή θα περίμενε κάθε χρήστης. Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχει και η δυνατότητα υποστήριξης Handoff, ώστε να ανοίγει εύκολα και στο macOS οποιαδήποτε εφαρμογή έχουμε ανοιχτή στην iOS συσκευή μας.

“Οι universal εφαρμογές τρέχουν στον υπολογιστή σας σαν να φτιάχτηκαν ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό. Δεν πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία είναι χειρότερη, αλλά για μία εφαρμογή ισχυρή και πολύπλευρη. Το περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στην οθόνη και στην ανάλυσή της με τις επιλογές “Αρχείο”, “Επεξεργασία” και “Προβολή” να δουλεύουν όπως σε οποιαδήποτε εφαρμογή καθαρά για υπολογιστή.”

iPhone Mac συσκευές

Ένα πολύ βασικό στοιχείο που βλέπουμε στην πρόταση του Pabesio για το επόμενο macOS είναι το πολυαναμενόμενο dark mode, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος τόσο για τον ερχομό του στο iOS όσο και στο macOS.

Ένα νέο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι οι “Ρυθμίσεις” και η ενότητα “Συσκευές”, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται όλα τα προϊόντα hardware, συμπεριλαμβανομένων του iPhone, του iPad, του Apple TV, των AirPods και του HomePod. Αυτή η ενότητα δίνει τη δυνατότητα να δει κάποιος εύκολα την κατάσταση των συσκευών καθώς και τις πληροφορίες γι’ αυτές, σε μία τοποθεσία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

macOS εφαρμογές

Αλλαγές παρατηρούμε επίσης και στο Finder, στο interface όλου του iTunes, στην εφαρμογή των μηνυμάτων που έχει νέο σχεδιασμό, με τα Animoji και τα εφέ οθόνης να υποστηρίζονται. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές του macOS έχουν υποστεί αλλαγές.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Eνεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον PIN της SIM στο iPhone

Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλά μία ιδανική πρόταση για το macOS 11. Φυσικά, η Apple αποκλείεται να υλοποιήσει όλα αυτά στο κοντινό μέλλον. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η παρούσα πρόταση δεν αποτελεί ένα από τα καλύτερα και καλοσχεδιασμένα concepts που έχουμε δει μέχρι τώρα. Αν θέλετε να δείτε περισσότερες εικόνες και πληροφορίες σχετικά με την πρωτοποριακή πρόταση του Pabesio, πατήστε εδώ.