Benchmark Test: Το iPhone X νίκησε κατά κράτος το Galaxy S9

Benchmark Test: Το iPhone X νίκησε κατά κράτος το Galaxy S9
ired.gr

Πρόσφατες μετρήσεις του Samsung Galaxy S9 και S9+, τοποθέτησαν την οθόνη και την κάμερα των νέων ναυαρχίδων της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας πιο πάνω από αυτές του iPhone X, αλλά όταν η συζήτηση ήρθε στις επιδόσεις, εκεί ο κυρίαρχος ήταν ένας και ακούει στο όνομα iPhone X.

Στο benchmark που μετρήθηκε το S9 με τον επεξεργαστή Exynos 9810, είχαν προηγηθεί μετρήσεις των iPhone X και iPhone 7. Οι μετρήσεις διεξήχθησαν από το AnandTech με τον A11 Bionic του iPhone X να κυριαρχεί ολοκληρωτικά, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, το S9 ηττήθηκε και από τον A10 Fusion που “φοράνε” το iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Glaxy S9 iPhone X σύγκριση

Η Samsung χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά chipsets στα νέα Galaxy S9 και S9+. Ο ένας επεξεργαστής είναι ο Exynos 9810 και ο Snapdragon 845 της Qualcomm. O Exynos αποδείχθηκε πολύ πιο δυνατός από τον 845 αλλά ηττήθηκε από τον A11 Bionic.

Στις μετρήσεις ενός πυρήνα του GeekBench 4, για παράδειγμα, ο Exynos 9810 σκόραρε 3,724 και 3,440, όταν ο A11 Bionic πέτυχε 4,630 και 3,958 αντίστοιχα ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο A10  με σκορ 4,007.

Νικητής και στο test WebXPRT με το οποίο μετρήθηκαν διεργασίες που είναι βασισμένες στο HTML5 και στο Java Script, αναδείχθηκε το iPhone X με σκορ επεξεργαστή 352 μονάδες, αφήνοντας πίσω του τον 9810 στις 178 μονάδες και τον 845 στις 291 μονάδες.

iPhone X Galaxy S9 συσκευές

Παρόμοια αποτελέσματα έδειξε και το Speedometer 2.0, με το iPhone X, iPhone 8 και iPhone 7, να υπερνικούν και τους δύο επεξεργαστές που “φοράνε” οι νέες συσκευές της Samsung.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Απάτη σε εξέλιξη με ψεύτικα emails συνδρομών του App Store

Το AnandTech είχε δοκιμάσει μία demo έκδοση του Exynos στον οποίο βασίζεται η συσκευή, εκφράζοντας τον προβληματισμό του σχετικά με τα χαμηλά νούμερα των επιδόσεών του, με τον Snapdragon 845 να είναι σχετικά καλύτερος, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να καταφέρει να ξεπεράσει τις επιδόσεις του iPhone.

Ως προς τις μετρήσεις των γραφικών, το iPhone X πάλι βρέθηκε στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τους Exynos και Snapdragon.

benchmark

Η πλήρης αναφορά των benchmarks που διεξήχθησαν στις νέες συσκευές της Samsung από το AnandTech, είναι διαθέσιμες εδώ, αν και είναι ξεκάθαρο πως η Samsung είναι αδύνατο να συναγωνιστεί τις επιδόσεις της Apple, η οποία έχει κάνει τρομερά καλή δουλειά στη διαχείριση του λειτουργικού της συστήματος, καθώς και στον σχεδιασμό των chip.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως είναι και ένα ακόμα πεδίο στο οποίο η Samsung δεν μπορεί να συναγωνιστεί την Apple και αυτό είναι η αναγνώριση προσώπου. Τα νέα Galaxy S9 και S9+, όπως επισημαίνει το CNET, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την 2D αναγνώριση πρόσωπου και ίριδας, η οποία δεν μπορεί να συγκριθεί με την 3D μέθοδο της Apple και πιο συγκεκριμένα του iPhone X.

benchmark μέτρηση

Το Galaxy S8, το οποίο επίσης χρησιμοποιεί την τεχνολογία 2D, μπορούσε να ξεγελαστεί από φωτογραφίες και τη στιγμή που το S9 υποτίθεται πως έχει αναβαθμισμένο σύστημα αναγνώρισης ίριδας και προσώπου, δεν παύει να χρησιμοποιεί μία τεχνολογία που είχε αρκετά προβλήματα και που χρησιμοποιήθηκε και σε συσκευές προηγούμενης γενιάς.

benchmark μέτρηση

Ο λόγος που η Samsung συνοδεύει την αναγνώριση προσώπου με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι επειδή αυτή αυτή δεν είναι τόσο ασφαλής όπως το αντίστοιχο Face ID του iPhone X, με το οποίο η Apple αντικατέστησε πλήρως το Touch ID.

Διαβάστε επίσης: Η Apple φαίνεται πως δουλεύει πάνω στην κατασκευή θήκης για το Apple Watch αντίστοιχης των AirPods

Μη ξεχνάμε και πως ο αγαπημένος μας αναλυτής της KGI Securites, Ming-Chi Kuo, έχει αναφέρει πως οι κατασκευαστές Android συσκευών είναι τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πίσω από την Apple στο ζήτημα αναγνώρισης προσώπου. Οπότε μπορεί να απέχουμε ακόμα λίγο από το χρονικό σημείο στο οποίο η Samsung θα αποφασίσει να αντικαταστήσει τελείως τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων με ένα ασφαλές σύστημα αναγνώρισης πρόσωπου.