Consumer Reports: Το iPhone X είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα

Consumer Reports: Το iPhone X είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα
ired.gr

Η πιο πρόσφατη ναυαρχίδα της Apple, το iPhone X, έχει την καλύτερη κάμερα ανάμεσα στα smartphones που κυκλοφορούν, σύμφωνα με τη λίστα που εξέδωσε το Consumer Reports αυτή την εβδομάδα. 

Οι συσκευές της Apple κατάφεραν να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στο Top 10 της λίστας του Consumer Reports. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone X, το iPhone 8 και iPhone 8 Plus κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις των συσκευών smartphone που έχουν τις καλύτερες κάμερες. Τα iPhone 7, 7 Plus και 6s Plus είχαν τη δική τους θέση στην πρώτη δεκάδα μέσα στη λίστα.

Galaxy S8 κάμερα

Η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής: 

1. Apple iPhone X

2. Apple iPhone 8

3. Apple iPhone 8 Plus

4. Samsung Galaxy S8+

5. Apple iPhone 7

6. Apple iPhone 6s Plus

7. Samsung Galaxy S8

8. Samsung Galaxy Note8

9. Apple iPhone 7 Plus

10. Samsung Galaxy S8 Active

Το iPhone X κυκλοφόρησε και επίσημα τον Νοέμβριο. Διαθέτει δύο φακούς στα 12 megapixel σε κάθετη διάταξη. Ο ένας φακός έχει διάφραγμα f/1.8 και ο φακός telephoto έχει διάφραγμα f/2.4. Αυτοί οι φακοί συνδυάζονται με εκπληκτικά χαρακτηριστικά όπως με τον επεξεργαστή εικόνας της Apple με την προηγμένη επεξεργασία των εικονοστοιχείων (pixels), με τα βελτιωμένα φίλτρα χρωμάτων, έναν καλύτερο αισθητήρα, γρηγορότερο autofocus και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και στους δύο φακούς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε iPhone.

iPhone 8 Plus συσκευές

Η μπροστά κάμερα του iPhone X συνδυάζεται με το TrueDepth σύστημα που επιτρέπει χαρακτηριστικά όπως το Portrair Mode για selfies στις οποίες θολώνει το background της φωτογραφίας και εστιάζει μόνο στα πρόσωπα. Αυτό το χαρακτηριστικό, θέτει τη συσκευή πάνω από τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Διαβάστε επίσης: Η Apple φαίνεται πως δουλεύει πάνω στην κατασκευή θήκης για το Apple Watch αντίστοιχης των AirPods

Η Apple έχει εστιάσει αρκετά στο software που συνοδεύει την κάμερα του iPhone X, εισάγοντας νέα χαρακτηριστικά όπως τις επιμέρους λειτουργίες στο Portrait Mode της μπροστινής κάμερας. Όλα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της καλύτερης κάμερας που έχει ενσωματωθεί μέχρι σήμερα σε συσκευή iPhone, με τις κριτικές να είναι κατά κανόνα διθυραμβικές.

μπροστινή κάμερα iPhone X

Ο φωτογράφος Austin Mann για παράδειγμα, ανέφερε πως η κάμερα του iPhone X, ήταν η πιο εκπληκτική αναβάθμιση που έκανε από τότε που “άφησε” το Blackberry 7230 για να μεταπηδήσει στο πρώτο iPhone που κυκλοφόρησε το 2007. Η σελίδα φωτογραφίας DxO έδωσε σκορ 97 στην κάμερα του iPhone X, τη στιγμή που το DPReview, ανέφερε πως η κάμερα της συσκευής είχε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μη ξεχνάμε βέβαια πως το iPhone γενικότερα, ανέκαθεν είχε μία από τις πιο διάσημες κάμερες κάθε χρόνο, κερδίζοντας για παράδειγμα αξιόλογες θέσεις στη λίστα του Flickr. Η δημοτικότητα της κάμερας του iPhone, ώθησε την Apple στο να κάνει συνεχείς βελτιώσεις στην ποιότητα της φωτογραφίας σε κάθε νέα γενιά συσκευών που κυκλοφορούσαν, με το αποτέλεσμα κατά πολλούς πλέον να “αγγίζει” αυτό μίας DSLR κάμερας.

Galaxy Note 8

Η λίστα του Consumer Reports βέβαια δεν περιλαμβάνει τα Galaxy S9 και S9+. Σίγουρα θα έχουμε μία σοβαρή μονομαχία των δύο νέων συσκευών με το iPhone X.

Κλείνοντας

Η λίστα του Consumer Reports έχει σοβαρές ελλείψεις κατά τη γνώμη μας καθώς και λανθασμένες κατατάξεις. Το iPhone X έχει όντως ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ κάμερα αλλά μάλλον όχι την καλύτερη που κυκλοφορεί. Το Pixel 2 έχει την κορυφαία κάμερα με βάση αρκετές κριτικές. Επίσης, το iPhone 8 ΔΕΝ έχει καλύτερη κάμερα από το 8 Plus για ευνόητους λόγους. Ακόμη, το Note 8 δεν έχει χειρότερη κάμερα από το iPhone 8. Μελετώντας λοιπόν τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το iPhone X είναι στο σύνολό της μία εκπληκτική συσκευή. Η κάμερα όντως είναι πολύ καλή (όχι η καλύτερη), αν και ειδικά το μπροστινό σύστημα, έχει πολλά περιθώρια για βελτιώσεις.

Διαβάστε επίσης: 7 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ταξιδιού για iPhone - iPad

Άρα… μπορεί ο ανταγωνισμός να μην μπορεί να φτάσει την Apple σε ορισμένους τομείς, όπως στους επεξεργαστές, στο λειτουργικό σύστημα κ.λπ. αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι στον τομέα της κάμερας η μονομαχία είναι στήθος με στήθος με τον νικητή να μην είναι προς το παρόν ξεκάθαρος.