Η Samsung έχει τη δική της πορεία αρνούμενη πως αντιγράφει την Apple

Η Samsung έχει τη δική της πορεία αρνούμενη πως αντιγράφει την Apple
ired.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η Samsung έχει κατηγορηθεί πως αντιγράφει την Apple. Πρόσφατα ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορήθηκε πως τα νέα 3D emoji των Galaxy S9 και S9 Plus, είναι εντελώς μία αντιγραφή των Animoji του iPhone X της Apple.

Σε μία συνέντευξή του στη The Wall Street Journal, ο επικεφαλής του τομέα των κινητών της Samsung, D.J. Koh, στάθηκε απέναντι στου ισχυρισμούς πως τα emoji επαυξημένης πραγματικότητας των νέων συσκευών της εταιρείας είναι αντιγραφή από την Apple, τονίζοντας πως εργάζεται πάνω στον δικό του “χάρτη” και σχεδιασμό.

iPhone X Galaxy S9

Ο Koh επισήμανε πως ο ίδιος προσωπικά είχε ασχοληθεί με τα 3D emoji από το 2001 με σκοπό να τα ενσωματώσει στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Από τότε, οδήγησε την ομάδα έρευνας και σχεδιασμού για κινητά της Samsung στο να δουλέψει σταδιακά και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ενσαρκώθηκε στο Galaxy S9 και S9+.

iPhone X φωτογραφία

Τη στιγμή που η Apple φαινομενικά κέρδισε την Samsung στην αγορά με τα Animoji του iPhone X, o Koh επιμένει πως οι δύο εταιρείες έχουν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση:

“Αντέδρασε σε κάθε ιδέα που ανέφερε πως η Samsung προσπαθεί να πιάσει την Apple, μιας και τα ανθρώπινα emojis έχουν μία μεγάλη ιστορία ανάπτυξης.

Η προσέγγισή τους και η δική μου προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική, είπε ο Koh, προσέχοντας να μην κατονομάσει την Apple, έναν αντίπαλο και παράλληλα πελάτη διάφορων εξαρτημάτων. Δουλεύω σοβαρά πάνω στον δικό μου χάρτη, συμπλήρωσε.”

Διαβάστε επίσης: Διέρρευσαν η οθόνη και το digitizer του iPhone X Plus;

iPhone X Galaxy S9

Το event της Samsung ήταν γεμάτο από από ευθείες βολές κατά της Apple. Η εταιρεία κορόιδεψε την οθόνη του iPhone X που περιέχει το notch κάνοντας λόγο για τη βελτιωμένη Infinity οθόνη του Samsung Galaxy S9. Επιπλέον, η Samsung έκανε πλάκα με το γεγονός πως το iPhone X δε φέρει αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, καυχώμενη την ίδια στιγμή για την αλλαγή θέσης του δικού της αισθητήρα στην πλάτη του S9. Η καινοτομία… στα καλύτερά της.

Ενώ το Samsung Galaxy S9 δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια των καταναλωτών, πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο πως τα 3D emoji καλό είναι να μη βλέπουν το φως της ημέρας, γιατί πολύ απλά, δεν δουλεύουν σωστά.   

Galaxy S9 emoji

Ένα-δυο σχόλια

Εντάξει, πολλές φορές η Samsung έχει αντιγράψει την Apple με πολλούς να πιστεύουν και το αντίστροφο. Το γεγονός όμως πως σε ένα event ρίχνεις ευθεία πυρά συνεχόμενα για μία συσκευή η οποία είναι τουλάχιστον εμβληματική για το 2017-2018 (iPhone X) και γενικότερα για την εξέλιξη μίας καινοτόμου εταιρείας σαν την Apple, μάλλον σε μειώνει.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η συσκευή μου δεν απενεργοποιεί πλήρως το Bluetooth και το Wi-Fi στο iOS 11;

Όσο για την έλλειψη αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων από την επετειακή συσκευή της Apple, έχει δοθεί ξεκάθαρη απάντηση. Το Face ID είναι μία πολύ πιο ασφαλής μέθοδος ταυτοποίησης του χρήστη σε σχέση με το Touch ID αφενός και αφετέρου ο συνολικός προσανατολισμός της εταιρείας είναι προς την αναγνώριση προσώπου. Όλες οι φήμες μιλάνε για τρις συσκευές με Face ID. Πόσο πιο ξεκάθαρο θα μπορούσε να είναι;