Αναφορά: iPhone X Plus με οθόνη υψηλής ανάλυσης 1242 x 2688 και υποστήριξη Dual-SIM

Αναφορά: iPhone X Plus με οθόνη υψηλής ανάλυσης 1242 x 2688 και υποστήριξη Dual-SIM
ired.gr

Η Apple το 2018 θα κυκλοφορήσει τρία μοντέλα iPhone, σύμφωνα με χθεσινή αναφορά του Bloomberg. Οι τρεις νέες συσκευές, όπως ήδη γνωρίζουμε, θα περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο iPhone X, ένα iPhone που χαρακτηρίζεται ως “το μεγαλύτερο iPhone που φτιάχτηκε ποτέ” με οθόνη κοντά στις 6.5 ίντσες, καθώς και ένα λιγότερο ακριβό μοντέλο.

iPhone X φωτογραφία

Η Apple φαίνεται πως έχει σκοπό να κυκλοφορήσει “ένα iPhone για τον καθένα” ώστε να ενισχύσει τις πωλήσεις των iPhone, μετά τις επιδόσεις του iPhone X για το τελευταίο τρίμηνο του 2017, που ήταν κατώτερες των προσδοκιών.

Το Bloomberg έρχεται με τη σειρά του να επιβεβαιώσει τον αγαπητό μας Ming-Chi Kuo, τον διάσημο αναλυτή της KGI Securities πάνω σε ζητήματα που αφορούν την Apple, ο οποίος εδώ και μήνες έχει πει πως η Apple θα παρουσιάσει τρις νέες συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δείτε πώς να αποκρύψετε αυτόματα το Dock στο Mac

Αν και το iPhone των 6.1 ιντσών θα είναι πιο οικονομικό, ο Kuo και το Bloomberg συμφωνούν στην ύπαρξη του Face ID και στις τρεις συσκευές. Με οθόνη απ’ άκρη ως άκρη περιμένουμε την ύπαρξη ενός notch, όπως και στο τωρινό iPhone  Χ, το οποίο θα φιλοξενεί την TrueDepth κάμερα.

iPhone X φωτογραφία

Οι δύο πιο ακριβές συσκευές θα χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή A12 και θα έχουν γωνίες από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ τουλάχιστον ένα μοντέλο θα μπορούσε να είναι σε χρυσό, ένα χρώμα που η Apple λέγεται πως σκέφτεται να υιοθετήσει. Το πιο οικονομικό μοντέλο θα έχει γωνίες από αλουμίνιο, για να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Από την άλλη, η πλάτη της συσκευής θα είναι γυάλινη για να υποστηρίζεται η ασύρματη φόρτιση.

Για το μεγαλύτερο iPhone, λέγεται πως η Apple είναι σε σκέψεις ως προς την υποστήριξη δύο καρτών SIM, ώστε να διευκολύνει την εναλλαγή παρόχων σε όσους ταξιδεύουν, αν και το Bloomberg αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο.

iPhone X iPhone X Plus

“Η Apple δεν έχει πάρει την τελική απόφαση για το αν θα υιοθετήσει το χαρακτηριστικό αυτό αφού θα μπορούσε να περιμένει την τεχνολογία E-SIM, η οποία θα συνδέει τις συσκευές σε πολλαπλά δίκτυα, χωρίς την ανάγκη ενός chip που θα πρέπει να αφαιρείται. Η Apple έχει ζητήσει να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει την τεχνολογία E-SIM, αν και κάποιοι πάροχοι αντιστέκονται στην ιδέα και η Apple θέλει ξεκάθαρα την υποστήριξή τους. Η δυνατότητα Dual-SIM θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιο συμβιβασμό.”

iPhone X iPhone X plus

Το μεγαλύτερο iPhone της Apple, με οθόνη στις 6.5 ίντσες, έχει την κωδική ονομασία “D33”. Σύμφωνα με το Bloomberg, μερικά δείγματα της συσκευής δείχνουν την ανάλυση οθόνης να είναι στα 1242 x 2688. Ο Kuo είχε πει πρώτος πως η συσκευή θα φέρει 480 με 500 pixels ανά ίντσα, παρόμοια δηλαδή με το νέο μοντέλο των 5.8 ιντσών, με κωδική ονομασία “D32”.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Eνεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον PIN της SIM στο iPhone

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple ήδη “τρέχει” τις δοκιμές στην παραγωγή με τους προμηθευτές, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσαμε να δούμε και άλλες διαρροές εξαρτημάτων των συσκευών, στο κοντινό μέλλον. 

Εσάς πώς σας ακούγεται η ιδέα για ένα iPhone που θα υποστηρίζει δύο κάρτες SIM;