Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S9 και S9+

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S9 και S9+
ired.gr

Χθες Κυριακή, η Samsung παρουσίασε τα Galaxy S9 και S9+. Πρόκειται για τις καλύτερες συσκευές που διαθέτει από χθες και επίσημα πλέον η εταιρεία. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του Mobile Congress στη Βαρκελώνη με τις συσκευές να διαθέτουν κάμερα με διπλό φακό, stereo ηχεία και emoji επαυξημένης πραγματικότητας. Τα νέα δημιουργήματα της Samsung έχουν αντίστοιχο σχεδιασμό με αυτόν των προκατόχων τους S8 και S8+, με ελαφρώς μικρότερα bezels στο πάνω και στο κάτω μέρος.

Galaxy S9 κυκλοφορία

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά των δύο νέων ναυαρχίδων της Samsung, είναι η διπλή κάμερα των 12 megapixel με μεταβλητό διάφραγμα, κάτι που βλέπουμε να ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε smartphone. Η συγκεκριμένη λειτουργία υπόσχεται πολύ καλύτερες λήψεις φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η νέα τεχνολογία φωτογραφίας της Samsung “τράβηξε” 12 λήψεις σε τρεις ομάδες των τεσσάρων και μετά τις συνδύασε σε επίπεδο pixel ώστε να εξαλείψει τον θόρυβο και να βελτιώσει το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Αποθηκεύστε email ως PDF σε iPhone, iPad και Mac

Το S9 ενσωματώνει μεταβλητό φακό των 12 megapixel με σταθεροποιητή εικόνας, τη στιγμή που το S9+ ενσωματώνει μεταβλητό διάφραγμα στον ένα φακό σε συνδυασμό με έναν δεύτερο φακό στα 12 megapixel με σταθερό διάφραγμα. Το S9 Plus περιλαμβάνει επίσης μία νέα επιλογή για λήψη video αργής κίνησης στα 960 fps καταφέρνοντας να μετατρέψει μία λήψη δύο milisecond σε ένα video των έξι δευτερολέπτων. Για λόγους σύγκρισης και μόνο, το iPhone X έχει τη δυνατότητα να κάνει λήψη στα 240 fps.

S9 Galaxy κυκλοφορία

Οι συσκευές για την αμερικανική αγορά θα φέρουν τον επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon 845, ενώ στην Ευρώπη θα δούμε τις συσκευές να φέρουν τον επεξεργαστή Exynos 9810 που κατασκευάζει η ίδια η Samsung. Ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός συνδύασε την αναγνώριση ίριδας και προσώπου μέσα σε ένα νέο σύστημα που το ονόμασε Intelligent Scan, το οποίο χρησιμοποιεί τον καλύτερο αισθητήρα για τη δεδομένη κατάσταση.

Όσο για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει μπει πλέον κάτω από την κάμερα και όχι δίπλα από αυτήν, όπως συνέβαινε στο Galaxy S8. Οι διαστάσεις της οθόνης έχουν μείνει ακριβώς ίδιες με του S8 και S8+ στις 5.8 και 6.2 ίντσες αντίστοιχα. Η οθόνη των δύο συσκευών είναι Quad HD+ τεχνολογίας Super AMOLED. Επιπλέον, υπάρχει και η κλασική θύρα ακουστικών.

Samsung λογότυπο

Τα S9 και S9+ ενσωματώνουν τα νέα emoji βασισμένα στην επαυξημένη πραγματικότητα όπως τα αντίστοιχα Animoji του iPhone X, όπου οι χαρακτήρες “ζωντανεύουν” αποτυπώνοντας τις εκφράσεις προσώπου του χρήστη μέσω της TrueDepth κάμερας.

Ωστόσο, το Galaxy S9 δημιουργεί 3D χαρακτήρες σαν αυτούς του Bitmoji, τους οποίους οι χρήστες μπορούν να διαμοιραστούν ως GIFs.

Διαβάστε επίσης: Ghostbusters: Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για iOS / Android που θέλει να ξεπεράσει το Pokemon GO

Η μνήμη RAM του Galaxy S9 είναι στα 4GB RAM, τη στιγμή που το S9+ έρχεται με 6GB. Και οι δύο εκδόσεις έχουν ως βάση τα 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης με δυνατότητα επέκτασης έως και τα 400GB μέσω κάρτας SD. Οι τιμές των συσκευών για την Ελλάδα θα είναι στα 879 ευρώ για S9 και 979 για το S9+. Οι προ-παραγγελίες έχουν “ανοίξει” για τη χώρα μας με τις πρώτες αποστολές να γίνονται στις 16 Μαρτίου.