Microsoft και Xiaomi συνεργάζονται για τη δημιουργία συσκευών βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη

Microsoft και Xiaomi συνεργάζονται για τη δημιουργία συσκευών βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη
ired.gr

Xiaomi και Microsoft υπέγραψαν ένα ¨μνημόνιο κατανόησης” για να δουλέψουν μαζί πάνω στις υπηρεσίες του σύννεφου, στην τεχνητή νοημοσύνη και στο hardware. Μέχρι στιγμής ήταν ασυνήθιστο μία αμερικανική εταιρεία να συνεργαστεί με μία Κινέζικη εταιρεία πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά από την άλλη κάνει τρομερή αίσθηση αν σκεφτεί κάποιος πως οι Η.Π.Α. και η Κίνα, αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Microsoft Azure σύννεφο

Η Microsoft σχεδιάζει να επιτρέψει στην Xiaomi να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του σύννεφου, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού Azure, ώστε να αναπτύξει αναβαθμισμένα τηλέφωνα, laptops και έξυπνες συσκευές με σκοπό όλα αυτά τα προϊόντα να βρεθούν στην αγορά. Την ίδια στιγμή, μία τέτοια συνεργασία, θα δώσει μεγαλύτερη και καλύτερη πρόσβαση στην Microsoft στην αγορά της Κίνας.

Διαβάστε επίσης: Νέος αλγόριθμος της Google θα προβλέπει - ανιχνεύει τις καρδιακές παθήσεις σαρώνοντας τα μάτια μας

Οι δύο εταιρείες είναι σε συζητήσεις σχετικά με την πιθανή ενσωμάτωση της Cortana στο Mi AI ηχείο, μία οικονομική συσκευή με αρκετά μοντέρνα εμφάνιση. Μέχρι τώρα, η Microsoft έχει σχεδιάσει μόνο ένα Cortana έξυπνο ηχείο, το Harmon Kardon Invoke, το οποίο έχει συναγωνιστεί τα αντίστοιχα έξυπνα ηχεία άλλων εταιρειών, όπως αυτά της Google και του Amazon.

Cortana φωνητικός βοηθός

Η Microsoft και η Xiaomi είναι επίσης σε συζητήσεις σχετικά με projects που θα χρησιμοποιούν μία διαφορετική τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Mictosoft, που θα περιλαμβάνει ομιλία και δυνατότητα συζήτησης και υπηρεσίες όπως το Bing, το Edge και το Skype.

Από τη στιγμή που οι εταιρείες επέλεξαν να υπογράψουν ένα μνημόνιο, η συνεργασία τους δεν είναι νομικά δεσμευτική ενώ επίσης δεν είναι ξεκάθαρη η πιθανή εμπλοκή οικονομικών κεφαλαίων.

Microsoft και Xiaomi έχουν δεσμούς από το 2015, όταν υπέγραψαν συμφωνία για δοκιμή των Windows 10 στις συσκευές της Xiaomi. Πέρσι, η Xiaomi ήταν ο πέμπτος πιο διάσημος ως προς τις πωλήσεις κατασκευαστής smartphone, αφού κατάφερε να πουλήσει 92.4 εκατομμύρια συσκευές, ακολουθώντας κατά πόδας την Samsung, την Apple και τη Huawei, σύμφωνα με τα νούμερα της IDC.

Xiaomi έξυπνο ηχείο

Η Xiaomi τόνισε σε δήλωσή της που δημοσιεύθηκε, πως περιμένει να επωφεληθεί από τις τεχνολογίες της Microsoft που οδηγούν της εξελίξεις στο cloud computing και την τεχνητή νοημοσύνη.   

Όλο και περισσότερες συνεργασίες ανάμεσα σε μεγάλους κατασκευαστές, κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους. Tencent και Samsung ανακοίνωσαν χθες πως θα επενδύσουν από κοινού στην τεχνητή νοημοσύνη και τα παιχνίδια. Πρόκειται για μία συνεργασία που ήρθε στην επιφάνεια μετά από συζητήσεις που ξεκίνησαν στο CES τον προηγούμενο μήνα.

Xiaomi εγκαταστάσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή μας

Πράγματι, η τεχνητή νοημοσύνη σε λίγα χρόνια θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου. Όλο και περισσότεροι τομείς επενδύουν σε αυτήν ώστε να εξελίξουν τα προϊόντα τους και να τα κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα για τον άνθρωπο. Όπως είδαμε και πριν λίγες μέρες, ένας αλγόριθμος της Google μπορεί να εντοπίσει το αν κάποιος θα πάθει καρδιακό επεισόδιο, απλά σαρώνοντας τα μάτια του.

Διαβάστε επίσης: Η Apple μοιράστηκε video στο οποίο δείχνει πώς δημιουργήθηκε το Portrait Lighting

Φυσικά, όλες οι προσπάθειες, είτε μιλάμε για smartphone, είτε για ιατρική, είτε για οποιονδήποτε άλλο τομέα που εξετάζει την τεχνητή νοημοσύνη, βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο με την εμφάνισή τους να τοποθετείται σε μερικά χρόνια από σήμερα!