Το Apple Pay Cash ξεκίνησε τη διεθνή επέκτασή του!

Το Apple Pay Cash ξεκίνησε τη διεθνή επέκτασή του!
ired.gr

Ένας αριθμός χρηστών δημοσίευσε την Παρασκευή στο Twitter φωτογραφίες που δείχνουν την εμφάνιση του Apple Pay Cash, σημειώνοντας πως είναι τα πρώτα δείγματα της παγκόσμιας εξάπλωσής του.

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, που παρατέθηκε από την κατά βάση Ιρλανδική CompuMop, ένα panel του Apple Pay Cash έκανε την εμφάνισή του στα μηνύματα. Ισπανία και Ιρλανδία έχουν διαθέσιμη πλέον την υπηρεσία με άλλες χώρες να παίρνουν σειρά. Η ίδια ακριβώς διαδικασία που επιτρέπει τη ρύθμιση του Apple Pay Cash από τις ρυθμίσεις, εμφανίστηκε στις συσκευές χρηστών πριν την κυκλοφορία της υπηρεσίας τον Δεκέμβριο στης Η.Π.Α.

Apple pay cash Ιρλανδία

Στην Ισπανία, χρήστες είδαν επίσης τη δυνατότητα ρύθμισης του Apple Pay Cash μέσα από την εφαρμογή Wallet για το iOS. Η ψηφιακή κάρτα που είναι μία έγκυρη χρεωστική ή πιστωτική κάρτα είναι προαπαιτούμενο για την αποστολή και λήψη χρημάτων μέσα από την υπηρεσία.

Apple pay cash iPhone

Οι δημοσιεύσεις στο Twitter επισημαίνουν πως το χαρακτηριστικό αυτό αναμένεται να φτάσει στο κοντινό μέλλον και στη Βραζιλία, όπως έγινε γνωστό στο 9to5Mac. Η Βραζιλία δεν έχει αποκτήσει ακόμα πρόσβαση στις πληρωμές μέσω του Apple Pay, αν και ο CEO της Apple Tim Cook εν μέσω της πιο πρόσφατης διάσκεψης για τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, ανέφερε πως η υπηρεσία θα εμφανιστεί στη μεγάλη χώρα της Νοτίου Αμερικής, αργότερα μέσα στο 2018.

apple pay cash twitter

Πρέπει να σημειωθεί πως μόνο ορισμένοι χρήστες iOS συσκευών των τριών χωρών είδαν την επιλογή του Apple Pay Cash και κανείς δεν επιβεβαίωσε πως κατάφερε να κάνει κάποια επιτυχημένη συναλλαγή. Για τώρα, απλώς η Apple προετοιμάζει το έδαφος, πριν την επίσημη κυκλοφορία της υπηρεσίας σε Ιρλανδία, Βραζιλία και Ισπανία.

Apple pay cash twitter

Η Apple εισήγαγε το Apple Pay Cash στις Η.Π.Α. παράλληλα με το iOS 11.2 ως έναν ανταγωνιστή εντός της χώρας απέναντι σε αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το Venmo. Με απευθείας ενσωμάτωση σε μηνύματα και Siri, το Apple Pay Cash στέλνει χρήματα σε άλλους χρήστες iOS , οι οποίοι μπορούν να σπαταλήσουν το ποσό σε αγορές που θα κάνουν χρησιμοποιώντας το Apple Pay. Εναλλακτικά, οι χρήστες μπορούν να μεταφέρουν χρήματα από το Apple Pay Cash στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Διαβάστε επίσης: Το iOS και το Android κατέλαβαν για το 2017 το 99.9% της παγκόσμιας αγοράς των smartphones

Το Apple Pay Cash για τουλάχιστον τρεις μήνες, αφορούσε μόνο την εγχώρια αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Η σημερινή αναφορά δείχνει πως πλησιάζουμε στην παγκόσμια κυκλοφορία της υπηρεσίας.

Apple pay cash iPhone

Με τη χώρα μας τι γίνεται;

Ορισμένοι χρήστες και στη χώρα μας είδαν να εμφανίζεται η επιλογή του Apple Pay Cash. Το αν θα ενεργοποιηθεί και υπό ποιες συνθήκες, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο. Αν θέλετε τη γνώμη μας, από τη στιγμή που η χώρα μας δεν έχει ενεργοποιημένο το Apple Pay και παράλληλα βρίσκεται υπό την “ομηρία” των capital controls, σενάρια για πληρωμές μέσω του iPhone ακούγονται “ωραία”.

Διαβάστε επίσης: Το AirPower mat θα κυκλοφορήσει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον επόμενο μήνα

Επιπλέον, η ενεργοποίηση μίας τέτοιας υπηρεσίας σε μία χώρα, απαιτεί ειδικές συμφωνίες με τις τράπεζες κ.λπ. ενέργειες που στην Ελλάδα λογικά δεν έχουν ξεκινήσει καν. Άρα, μπορεί η υπηρεσία ναι μεν να εμφανιστεί στις συσκευές αλλά πολύ απλά να βρίσκεται “υπό καθεστώς ενεργοποίησης”. Το μόνο σίγουρο είναι, πως το Apple Pay Cash όσο πάει και εξαπλώνεται, κάτι που μπορεί να μας δείχνει μία παγκόσμια εξάπλωσή του μέσα στο επόμενο διάστημα.