Ghostbusters: Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για iOS / Android που θέλει να ξεπεράσει το Pokemon GO

Ghostbusters: Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για iOS / Android που θέλει να ξεπεράσει το Pokemon GO
ired.gr

Το Ghostbusters είναι ένα νέο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο σκοπεύει να ξεπεράσει την επιτυχία που γνώρισε το Pokemon GO. Ως ένα μέρος της ανακοίνωσης της ARCore της Google παράλληλα με το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η Sony pictures και η Ghost Corps τώρα ανακοίνωσαν το νέο τους δημιούργημα το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά σε Android και iOS.

Μέχρι στιγμής έχουμε ορισμένα στοιχεία για το παιχνίδι, παράλληλα με το πρώτο trailer, καθώς και κάποια οπτικά του νέου τίτλου πριν την επίσημη κυκλοφορία του μέσα στη φετινή χρονιά.

ghostbusters παιχνίδι

Τη στιγμή που τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι πολλά, φαίνεται πως το νέο παιχνίδι θα είναι παρόμοιο με το Pokemon GO. Ο νέος τίτλος επαυξημένης πραγματικότητας θα έχει διάφορους παίκτες οι οποίοι θα μάχονται και θα “πιάνουν” εκατοντάδες διαφορετικά τέρατα και φαντάσματα από τη διάσημη σειρά του 1980 και όχι μόνο. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά ότι:

“Η εμπειρία παιχνιδιού του Ghostbusters World θα επιτρέπει στους παίκτες να πολεμούν και να πιάνουν εκατοντάδες φαντάσματα όλων των διαστάσεων της σειράς, συμπεριλαμβανομένων TV Shows, βιβλία comic, πάρκων διασκέδασης και βιντεοπαιχνιδιών. Το παιχνίδι θα ενσωματώνει νέα και μοναδικά φαντάσματα.”

Το παιχνίδι φτιάχτηκε επίσης για να εισάγει πολλά νέα και μοναδικά πλάσματα στο διάστημα του Ghostbusters, τοποθετώντας τα στην κορυφή, πάνω από τα παλιά αγαπημένα πλάσματα. 

Ghostbusters παιχνίδι

Το σημερινό trailer είναι ακριβώς αυτό. Με διάρκεια κάτω από 30 δευτερόλεπτα, δεν μπορούμε να εξάγουμε πολλά στοιχεία. Φαίνεται όμως πως πρόκειται για μία multiplayer εμπειρία, με τους παίκτες να δέχονται ένα κάλεσμα ή μία ειδοποίηση όποτε χρειάζονται οι Ghostbusting ικανότητές τους.

Ο διευθυντής της αυθεντικής σειράς και παραγωγός, ο Ivan Reitman, είπε τα παρακάτω σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας:

“Το διάστημα του Ghostbusters είναι πλούσιο σε χαρακτήρες και το Ghostbusters World είναι το τέλειο μέσο για να γνωρίσει κάποιος αυτούς τους χαρακτήρες μέσα σε μία ολοκαίνουργια διάσταση.”

Σχετικά με το σύστημα μάχης, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω, πέρα από μία επίσημη δήλωση αόριστου χαρακτήρα που λέει ότι:

“Το παιχνίδι διαθέτει τις καλύτερες τεχνολογίες που υπάρχουν για φορητές συσκευές καθώς και την τελευταία έκδοση AR. To gameplay διαφοροποιείται ανάλογα με τις ικανότητες του παίκτη ενώ παράλληλα υπάρχουν και πολλά άλλα εκπληκτικά χαρακτηριστικά τα οποία θα ανακοινωθούν.”

Με όλα αυτά, το Ghostbusters World αναμένεται να κυκλοφορήσει για iOS και Android μέσα στο 2018. Μπορούμε να περιμένουμε να μάθουμε και άλλα στοιχεία σχετικά με το παιχνίδι στο Game Developers Conference στα τέλη Μαρτίου.