Οδηγός: Αποθηκεύστε email ως PDF σε iPhone, iPad και Mac

Οδηγός: Αποθηκεύστε email ως PDF σε iPhone, iPad και Mac
ired.gr

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε το περιεχόμενο ενός email στη συσκευή σας, η μορφή αρχείου που θα διαλέξετε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτή του PDF, μιας και είναι μια μορφή αρχείου κοινώς αποδεκτή και πλήρως συμβατή με όλες τις συσκευές.

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποθηκεύσουμε ένα email σε μορφή PDF και να το αποθηκεύσουμε στο iPhone, στο iPad ή στο Mac, χωρίς να χρειαστούμε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Εφαρμογή mail iPhone

Πριν ξεκινήσουμε, να σας επιβεβαιώσουμε πως θα χρησιμοποιήσουμε μόνο την εργοστασιακή εφαρμογή Mail.

Πώς να μετατρέψουμε email σε PDF στο iPhone και στο iPad

Στο iPhone και στο iPad ανοίγουμε την εφαρμογή Mail. Στη συνέχεια επιλέγουμε το email που θέλουμε να αποθηκεύσουμε ως PDF.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Δείτε πώς να αποκρύψετε αυτόματα το Dock στο Mac

Στο κάτω μέρος επιλέγουμε την ένδειξη της προώθησης και από τις τρεις επιλογές που εμφανίζονται πατάμε την “Εκτύπωση”.

mail pdf iPhone

Θα μας εμφανιστεί η προεπισκόπηση σε φωτογραφίες. Κάνοντας την κίνηση που φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία με τα δάχτυλά μας θα δημιουργηθεί αυτομάτως το PDF. Πάνω δεξιά βλέπουμε την επιλογή του διαμοιρασμού.

mail iPhone pdf

Επιλέγοντάς την βλέπουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο στη συσκευή, να το ανοίξουμε με κάποια εφαρμογή ανάγνωσης αρχείων PDF, να το αποστείλουμε εκ νέου με email κ.α.

αποστολή mail pdf

Τελειώσαμε!

Πώς να αποθηκεύσουμε ένα email σε PDF στο Mac

Από το Mac, ανοίγουμε την εφαρμογή Mail και βρίσκουμε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο θέλουμε να αποθηκεύσουμε ως PDF.  Στην μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης επιλέγουμε “Αρχείο” και στη συνέχεια “Εξαγωγή ως PDF”.

mail mac αποθήκευση pdf

Θα εμφανιστεί το παράθυρο για να αποθηκεύσουμε το PDF που δημιουργήσαμε. Επιλέγουμε τον φάκελο που θέλουμε και πατάμε “Αποθήκευση”.

mail mac αποθήκευση pdf

Αυτό ήταν!

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Στείλτε προγραμματισμένα e-mails από το iPhone, το iPad και το Mac

Σας δείξαμε τη διαδικασία για το πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τα email που επιθυμείτε σε μορφή PDF στο iPhone, στο iPad και στο Mac. Για τυχόν απορίες, είμαστε στη διάθεσή σας κάτω στα σχόλια!