Οδηγός: Στείλτε προγραμματισμένα e-mails από το iPhone, το iPad και το Mac

Οδηγός: Στείλτε προγραμματισμένα e-mails από το iPhone, το iPad και το Mac
ired.gr

Αν και η εργοστασιακή εφαρμογή Mail για το iPhone, το iPad και το Mac δε μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε την αποστολή των email μας, είναι ορισμένες εφαρμογές όπως το Spark που μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Σε αυτόν τον οδηγό θα σας εξηγήσουμε το πώς μπορείτε να προγραμματίσετε την αποστολή ενός email για κάποια συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία που εσείς θέλετε.

Γιατί να προγραμματίσω τα email μου;

Είναι αρκετοί οι λόγοι που μπορούν να σας κάνουν να θέλετε να προγραμματίσετε τα email σας. Για παράδειγμα μπορεί να θέλετε να στείλετε ένα ευχετήριο email για τα γενέθλια κάποιου φίλου σας μία συγκεκριμένη ώρα που δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Για τους επαγγελματίες, μπορεί να θέλετε να στείλετε ένα email στο αφεντικό σας ή σε κάποιον συνάδελφό σας.

εφαρμογή Spark

Επιπλέον, η συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμεύει και για emails που προορίζονται για κάποιον ο οποίος ζει στο εξωτερικό και έχει διαφορετική ώρα.

Πώς να στείλετε προγραμματισμένα email από το iPhone

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή Spark από εδώ

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Eνεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον PIN της SIM στο iPhone

Στη συνέχεια μόλις αυτή εγκατασταθεί, την ανοίγουμε. Αφού συνδεθούμε στον λογαριασμό μας και βρεθούμε στην κεντρική οθόνη που εμφανίζονται τα email μας, επιλέγουμε κάτω δεξιά να δημιουργήσουμε ένα email.

spark iOS οδηγός

Αφού βάλουμε τα στοιχεία του παραλήπτη, το θέμα και γράψουμε το κείμενο που θέλουμε ΔΕΝ θα πατήσουμε “Αποστολή” πάνω δεξιά. Στο κάτω μέρος πάνω από το πληκτρολόγιο όπως γράφουμε, θα βρούμε ένα εικονίδιο που έχει το σημάδι της αποστολής με ένα μικρό ρολόι.

Spark iOS οδηγός

Αμέσως θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές προγραμματισμού. Η πρώτη είναι για “Σήμερα στις 6 το απόγευμα”, η δεύτερη για “Σήμερα στις 8 το βράδυ”, η τρίτη για “Αύριο στις 9 το πρωί” και η τέταρτη επιλογή μας επιτρέπει να ορίσουμε εμείς την ώρα και την ημερομηνία που θέλουμε. Μόλις βάλουμε την ημερομηνία που θέλουμε, πατάμε στο “Apply”.

spark iOS οδηγός

Στη συνέχεια στο “Αποστολή” πάνω δεξιά. Το email προγραμματίστηκε και θα σταλεί αυτόματα την ημερομηνία που του υποδείξαμε.

spark iOS οδηγός

Πώς να προγραμματίσουμε την αποστολή email από το Mac

Κατεβάζουμε το Spark από το App Store πατώντας εδώ

Αφού ρυθμίσουμε τον λογαριασμό μας πατάμε δημιουργία πάνω δεξιά στο μολυβάκι.

spark mac οδηγός

Συμπληρώνουμε τα στοιχεία του παραλήπτη, γράφουμε το κείμενο και πατάμε στο εικονίδιο δίπλα από την “Αποστολή” για να προγραμματίσουμε το email μας.

spark mac οδηγός

Αφού επιλέξουμε την ημερομηνία που επιθυμούμε επιλέγουμε το “Set Time”.

spark mac οδηγός

Τελειώνοντας πατάμε στο “Schedule”. Πλέον, το email μας έχει προγραμματιστεί να σταλεί την ημερομηνία που του ορίσαμε.

spark mac οδηγός

Αυτό ήταν!

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς να ελέγξετε αν το iPhone είναι καινούργιο, refurbished, από αντικατάσταση ή “χαραγμένο”

Σας εξηγήσαμε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε την ημερομηνία και την ώρα αποστολής των email μέσα από το iPhone, το iPad και το Mac. Για τυχόν απορίες, ενημερώστε μας στα σχόλια.