Νέα AirPods μέσα στη χρονιά με υποστήριξη για το Hey Siri και αδιαβροχοποίηση για το μοντέλο του 2019

Νέα AirPods μέσα στη χρονιά με υποστήριξη για το Hey Siri και αδιαβροχοποίηση για το μοντέλο του 2019
ired.gr

Σύμφωνα με το Bloomberg η Apple δουλεύει πάνω σε μία νέα έκδοση των AirPods, των γνωστών ασύρματων ακουστικών, που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρει η δεύτερη γενιά AirPods αναμένεται να είναι ένα πιο εξελιγμένο chip και η υποστήριξη για τη Siri.

Φυσικά, μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας της πρώτης γενιάς AirPods, αυτά συνεχίζουν να πωλούνται κανονικά είτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple (για το εξωτερικό), είτε στα φυσικά καταστήματα. Οπότε, μάλλον ήρθε η ώρα για ένα “φρεσκάρισμα”.

AirPods

Κάτι τέτοιο θα σημαίνει πως τα νέα ακουστικά θα είναι ικανά να αλληλεπιδράσουν με τη Siri χωρίς τη χρήση των χεριών, εν αντιθέσει με αυτά που ήδη κυκλοφορούν τα οποία απαιτούν μία χειρονομία που έχει να κάνει με διπλό άγγιγμα. Η αναφορά τονίζει επίσης πως η Apple εξελίσσει ένα μελλοντικό μοντέλο το οποίο θα είναι αδιάβροχο.

Φαίνεται πως η Apple προχωράει επιθετικά την προώθηση των AirPods. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο το κάθε πότε οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν κάποια “ανανέωση” στα AirPods. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει γίνει διάσημο αλλά όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η Apple ανανεώνει τα αξεσουάρ της με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τις κανονικές συσκευές. Τα AirPods να σας θυμίσουμε πως κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2016.

AirPods

Το χαρακτηριστικό Hey Siri των Airpods 2 θα καταστήσει αρκετά πιο εύκολη για τους χρήστες τη χρήση της μουσικής και την αυξομείωση της έντασης, αν υποθέσουμε πως η Siri θα απαντάει Οι χρήστες θα μπορούν να λένε στη Siri αυτό που θέλουν πολύ πιο γρήγορα. Τώρα, για να αυξομειώσει κάποιος την ένταση στα AirPods χρησιμοποιώντας μόνο τη Siri, θα πρέπει να κάνει διπλό tap πάνω στο ακουστικό και μετά τον αντίστοιχο ήχο, να πει στη Siri το αίτημά του.

Διαβάστε επίσης: Το φοιτητικό πρόγραμμα για το Apple Music διαθέσιμο και για την Ελλάδα στα 3.49€

Το Bloomberg αναφέρει πως τα νέα AirPods θα εμπεριέχουν ένα αναβαθμισμένο chip. Αυτό θα είναι το W2 chip, το οποίο είδαμε και στο Apple Watch Series 3:

“Τα ακουστικά, με αναγνωριστικό Β288, θα περιέχουν ένα αναβαθμισμένο Chip σχεδιασμένο από την Apple που θα διαχειρίζεται τις Bluetooth συνδέσεις.”

AirPods

Το διπλό άγγιγμα ως χειρονομία έχει χαρακτηριστεί αρκετά άβολο οπότε τυχόν εναλλακτικές προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες.

Ενώ τα AirPods δεν έχουν πρόβλημα με τη βροχή, δεν ισχύει το ίδιο και για την επαφή τους απευθείας με το νερό. Το Bloomberg αναφέρει πως ένα μελλοντικό μοντέλο (όχι αυτό του 2018), θα περιλαμβάνει και επίσημη πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης μιας και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ήδη υπό κατασκευή.

Η αναφορά δεν προσδιορίζει ακριβώς το πότε θα κυκλοφορήσουν τα ανανεωμένα AirPods. Η Apple έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της σχετικά με την κυκλοφορία θήκης που θα υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση φέτος. Θα πρόκειται για ένα αξεσουάρ το οποίο θα συνεργάζεται με τη βάση AirPower. Μπορεί τελικά η θήκη αυτή να συνδέεται με κάποιον τρόπο με τα νέα AirPods.

AirPower βάση

Κλείνοντας

Αρκετοί είναι αυτοί που περιμένουν μία ανανέωση στα αγαπημένα τους ακουστικά. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα αξεσουάρ της Apple και τα οποία της έδωσαν μεγάλη ώθηση. Σίγουρα το επιτελείο του αμερικανικού κολοσσού αυτό το γνωρίζει πολύ καλά. Από την άλλη τα AirPods στοχεύουν στην πρακτικότητα και ευκολία χρήσης τους. Ενδεχομένως το διπλό tap να μην βολεύει ορισμένους χρήστες και να χρειάζεται όντως μία πιο έξυπνη υλοποίηση.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: πώς να αναγνωρίσετε τις εφαρμογές 32-bit σε Mac - iPhone - iPad

Όλα τα παραπάνω όπως τονίσαμε η Apple τα γνωρίζει και δεδομένης της επιτυχίας των AirPods αναμένουμε να “σπάσει” τον μακρύ κύκλο ανανέωσης των αξεσουάρ της όταν πρόκειται για τα ασύρματα ακουστικά της.