Tim Cook: Η Apple εστιάζει στα προϊόντα και τους ανθρώπους και όχι στις απαιτήσεις τις Wall Street

Tim Cook: Η Apple εστιάζει στα προϊόντα και τους ανθρώπους και όχι στις απαιτήσεις τις Wall Street
ired.gr

Η Fast Company χθες ανέδειξε την Apple στην πρώτη θέση της λίστας της ως την πιο καινοτόμο εταιρεία της χρονιάς, μία επιτυχία που ακολουθήθηκε από μία συνέντευξη του Tim Cook.

Όταν μιλάς για την εταιρεία σου όπως το κάνει ο Tim Cook, είναι εκπληκτικά δύσκολο να βρεις να πεις καινούργια πράγματα. Πολλά από αυτά που είπε φαίνεται πως ήταν καλά “προβαρισμένα” αν και κάποια αποσπάσματα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα.

Ο Cook έχει πολλές φορές επαναλάβει τα λόγια του Jobs που έλεγαν πως η Apple δεν έχει ως κίνητρο των δημιουργιών της τα χρήματα, εννοώντας πως προτεραιότητα έχει η δημιουργία καλών προϊόντων τα οποία έχουν θετική επιρροή στη ζωή των ανθρώπων. Αν το πετύχεις αυτό, τα λεφτά έρχονται. Ο Cook είπε και πάλι το ίδιο πράγμα.

προϊόντα Apple

“Η τιμή της μετοχής είναι ένα αποτέλεσμα, όχι μία επιτυχία από μόνη της. Για μένα, είναι σχετικό με τους ανθρώπους και τα προϊόντα. Φτιάχνουμε τα καλύτερα προϊόντα και εμπλουτίζουμε τη ζωή των ανθρώπων; Αν κάνεις αυτά τα δύο πράγματα και πιστέψτε με πως αυτά τα δύο συνδέονται αφού το ένα οδηγεί στο άλλο, τότε έχεις μία καλή χρονιά.”

Ως προς το Apple Music έγινε πιο συγκεκριμένος όταν ερωτήθηκε για το αν αποτελεί πηγή κέρδους. Ο Cook απάντησε αρνητικά.

tim cook

“Η μουσική είναι μία υπηρεσία που θεωρούμε πως οι πελάτες μας τη ζητούσαν. Έχετε δίκιο πως δεν ασχολούμαστε με αυτό για τα χρήματα. Πιστεύω όμως πως είναι σημαντικό για τους καλλιτέχνες. Αν συνεχίσουμε να έχουμε μία δημιουργική κοινότητα, τότε νέοι καλλιτέχνες θα έρχονται στην επιφάνεια.”

Διαβάστε επίσης: Οδηγός: Eνεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τον PIN της SIM στο iPhone

Ανέφερε επίσης πως η μουσική  για τον ίδιο αλλά και για την εταιρεία είναι κάτι σημαντικό και αυτός είναι και ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση να πέσει όλο το ανάλογο βάρος στην ποιότητα ήχου του HomePod.

“Σκεφτείτε την παραγωγή που χρειάζεται η ηχογράφηση ενός τραγουδιού. Εξαιρετικοί καλλιτέχνες σπαταλούν πολλές ώρες σκεπτόμενοι κάθε λεπτομέρεια. Το HomePod είναι η αντίληψη που δηλώνει την σημαντικότητα των παραπάνω. Μέρος της απόλαυσης στη μουσική άλλωστε είναι και η ακρόαση του συνολικού ήχου.”

Apple Watch

Ρωτήθηκε επίσης το πώς η Apple παίρνει τις αποφάσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες όπως το Face ID και το πώς όταν ακολουθεί, όπως με το έξυπνο ηχείο της. Ο Cook έθεσε υπό αμφισβήτηση την προϋπόθεση της ερώτησης.

“Δεν θα έλεγα την λέξη “ακολουθώ”. Δεν θα την χρησιμοποιούσα για τον λόγο πως δηλώνει την αναμονή κάποιου να δει τι κάνουν οι άλλοι. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει. Εμείς ξεκινάμε την υλοποίηση ενός project, πολλά χρόνια πριν κυκλοφορήσει επίσημα.

Αν δεις το πότε ξεκινήσαμε, σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως το κάναμε αρκετά πριν από άλλους ανθρώπους, αλλά πήραμε τον χρόνο μας για να το κάνουμε σωστά. Και αυτό επειδή δεν θέλουμε τους πελάτες μας να τους βλέπουμε σαν ένα εργαστήριο πειραμάτων. Αυτό που διαθέτουμε ως κάτι το μοναδικό είναι η υπομονή. Έχουμε την υπομονή να περιμένουμε μέχρι κάτι να είναι ωραίο, πριν το παρουσιάσουμε.”

Apple λογότυπο

Τόνισε επίσης πως η εταιρεία αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω σε προϊόντα τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε 3-4 χρόνια από τώρα.

“Για εμάς, ως προς τα προϊόντα, θα πρέπει να φροντίσουμε για τα αποθέματα πυριτίου τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια νωρίτερα. Αυτό σημαίνει πως δουλεύουμε πάνω σε προϊόντα που θα είναι έτοιμα να διατεθούν και επίσημα κάπου το 2020.” 

Διαβάστε επίσης: Ευρασιατικοί φάκελοι δηλώνουν τον ερχομό δύο νέων μοντέλων iPad πολύ σύντομα

Αν θέλετε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη μπορείτε να πατήσετε εδώ.